Kalendar

Javni istup stručnih udruženja i ustanova s područja arhitekture i urbanizma: Izmjene i dopune GUP-a Grada Zagreba

08.07.2019 - 08.07.2019
Javna tribina

Ponedjeljak, 8.7.2019. u 12,30 sati, Društvo arhitekata Zagreba, Trg bana J. Jelačića 3/1.

Poštovani kolege, sugrađani i novinari,

Hrvatska komora arhitekata, Udruženje hrvatskih arhitekata, Udruga hrvatskih urbanista, Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata, Društvo arhitekata Zagreba i Arhitektonski fakultetu Sveučilišta u Zagrebu donijeli su zaključak kojim, pozdravljajući nove investicije i razvoj Grada, smatraju da Nacrt izmjena i dopuna GUP-a Grada Zagreba nije u skladu s demokratskim procedurama javne participacije te se protivi strukovno usvojenim i vrijednim načelima donošenja prostornih planova.

Javni istup stručnih udruženja i ustanova na ovu temu biti će u ponedjeljak 8.7.2019. u 12,30 sati, u Društvu arhitekata Zagreba, Trg bana J. Jelačića 3/1, a prethoditi će sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba najavljenoj za 10.7.2019., na kojoj je u dnevnom redu i donošenje Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Zagreba.

Istup će se fokusirati na teme „Zagrebačkog Manhattana“, novodefiniranog  u GUP-u kao prostor UPU-a „Novi novi Zagreb“ na Velesajmu i Hipodromu, na temu projekta „Nacionalni stadion“ te zaštitu spomenika kulture i zaštitu vrijednog krajobraza. Nadalje, prezentirati će se neslaganja s procedurom donošenja ovih Izmjena i dopuna prostornog plana kroz umanjenje participacije struke i javnosti, kako u donošenju ovog plana tako i u budućim planiranjima razvoja grada kroz provedbu arhitektonskih i urbanističkih natječaja za javne, društvene i infrastrukturne potrebe.

 

 

Poziv se nalazi na poveznici

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.