Promocija knjige

Eyal Weizman: Najmanje od svih mogućih zala

Autor/izvor: DAZ / MaMa 07/07/2014

Multimedijalni institut MaMa poziva na susret i izlaganje Eyala Weizmana 10. srpnja u 20h u MaMi (Preradovićeva 18), povodom objavljivanja hrvatskog izdanja knjige "Najmanje od svih mogućih zala".

U debatama o naravi globaliziranog, svjetskog poretka Weizman posljednjih godina zauzima posve zapaženo mjesto, kako u središtu njegova rada stoji pitanje transformacije prostora u trenutku kada se do neraspoznatljivosti miješaju političko, vojno i humanitarno djelovanje.

Srž takvog stapanja autor detektira u zagovaranje "manjeg zla", i da bi dekonstruirao osnovne koordinate te ideologije Weizman će predložiti kritičku praksu jedne "forenzičke arhitekture".

Eyal Weizman profesor je prostorne i vizualne kulture na koledžu Goldsmiths, Sveučilište u Londonu, gdje vodi Centar za istraživačku arhitekturu i projekt Forenzička arhitektura. Također je suosnivač̌ udruge Umjetnički rezidencijalni program za dekolonizaciju arhitekture (DAAR) u Betlehemu, u Palestini.

Od nedavnih aktivnosti posebno se ističu izložba Forensis u Berlinu te sudjelovanje na venecijanskom Bijenalu arhitekture.

Autor je knjige Šuplja zemlja (Hollow Land, Verso, 2007.), a Multimedijalni institut mu je prethodno objavio ogled Mengeleova lubanja: Začeci forenzičke estetike (2013.), te esej Pogled kroz zid: rascijepljeni suveren i zatamnjeno staklo (2008.). Živi u Londonu.

Najmanje od svih mogućih zala je preveo Domagoj Orlić, a oblikovao Dejan Kršić.

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: