Nagrada

Hrvoje Abraham Milićević pobjednik foto natječaja Bollé vašim očima

Autor/izvor: DAZ / MUO 19/08/2015

Nagrade će biti uručene u Muzeju za umjetnost i obrt u petak, 21. kolovoza u 12 sati

Hrvoje Abraham Milićević snimio je neogotičku crkvu u zagrebačkoj Granešini na način ponajboljih, prvih razglednica u boji i pobjednik je nagradnog foto natječaja „Bollé vašim očima“. Natječaj je organiziran uz veoma posjećenu izložbu „Herman Bollé – graditelj hrvatske metropole“ koja u Muzeju za umjetnost i obrt ostaje otvorena još samo do 23. kolovoza. O pobjedniku nagradnog foto natječaja „Bollé vašim očima“ odlučilo je glasovanje putem facebooka, nakon što je MUO žiri predložio odabir u koji je uvršteno 10 najboljih fotografija (više na www.muo.hr ).

Na najviše snimaka prikazano je zagrebačko groblje Mirogoj (4), na preostalima zagrebačka katedrala, crkva Sv. Marka, MUO, fontana na Zrinjevcu te episkopska crkva u Pakracu, a na snimci koja je proglašena najboljom župna crkva Rođenja Blažene Djevice Marije, nedaleko Miroševečke ceste u Zagrebu, građena od 1885. do 1901. godine po projektu Hermanna Bolléa, na mjestu starije građevine, porušene u potresu 1880. godine.

Muzej za umjetnost i obrt čestita Hrvoju Abrahamu Milićeviću,  pobjedniku nagradnog foto natječaja „Bollé vašim očima“ te ga nagrađuje godišnjom ulaznicom za sva događanja u MUO tijekom 2016. godine, a finalisti Irena Freja, Ivan Leš, Tatjana Kabač, Zrinka Marković, Slavica Nuić, Krunoslav Pavlić, Bernanda Ratančić, Mirela Rod Slipčević i Miodrag Vojvodić bit će nagrađeni katalogom izložbe „Herman Bollé – graditelj hrvatske metropole“.

Nagrade finalistima i pobjedniku foto natječaja bit će uručene u Muzeju za umjetnost i obrt 21. kolovoza 2015. u 12 sati.

Rezultati

Tematski park "Hrvatska u malom"

09/12/2019

Objavljujemo rezultate natječaja za izradu rješenja Tematskog parka „Hrvatska u malom“

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: