Skup

Igra u otvorenom prostoru

Autor/izvor: hdka 21/09/2016

Kako bi podigli svijest o problemu i educirali zainteresiranu stručnu javnost o principima i trendovima, Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata, organizira međunarodni stručni skup pod nazivom „Igra u otvorenom prostoru" kojim ce se sveobuhvatno obraditi problematika igre djece u otvorenom prostoru na formalnim i neformalnim dječjim igralištima. Skup se održava u Zagrebu, u Hotelu International – dvorana Grand Salon, 11. listopada 2016. od 8:30 do 18:30 sati, dok ce se izložba otvoriti u prostorijama ZG Foruma u 19:30h u Gajevoj 27 u Zagrebu.

Koji su to trendovi u planiranju i oblikovanju prostora za igru? Primjena recikliranih materijala u uređenju igrališta kao nužnost ili moda? Kako možemo planirati i dizajnirati sigurna dječja igrališta? Kako mi kao strucnjaci možemo odgovoriti na pitanje sigurnosti prostora za djecju igru? Koji su to novi europski standardi i zakonska regulativa? Kakve su sprave koje ocekujemo u buducnosti u prostorima za dječju igru, i što možemo ponuditi djeci s poteškoćama u razvoju? To su samo neka od pitanja kojima cemo se baviti i na koje će ovaj skup dati odgovor. S tim u vidu, ovaj skup okuplja krajobrazne arhitekte, dizajnere, planere, sociologe, pedagoge, edukacijske rehabilitatore, zdravstvene radnike, psihologe i relevantne predstavnike institucija odgovornih za planiranje i izgradnju prostora za djecu. Ključni govornici skupa ce predstaviti "igru" s aspekta svog strucnog djelovanja, a očekuju se renomirani predavači iz Danske i Njemacke te iz Slovenije i Srbije.

Iz Danske dolazi gđa. Jeanette Fich Jaspersen, međunarodna menadžerica tvrtke Kompan, koja je svjetski nosioc trendova u dizajniranju sprava za djecju igru. Gđa. Jaspersen ce predstaviti najnovije trendove u planiranju i oblikovanju prostora za djecju igru te održati dva glavna predavanja. Dr. med. Ranko Rajović, renomirani strucnjak sa područja neuroendokrinologije, član Upravnog odbora MENSE i predsjednik Mensina svjetskog Odbora za darovitu djecu, dat ce svoj doprinos u vidu predavanja koje ce se baviti značajem okruženja za razvoj kognitivnih sposobnosti. Iz Slovenije u goste nam stižu vrsne projektantice i planerke djecjih igrališta, krajobrazne arhitektice, Urška Kranjc, Maja Simoneti i Petra Vertelj, koje ce predstaviti nove trendove u promišljanju planiranja i oblikovanja prostora za djecju igru. Iz Srbije stiže krajobrazni arhitekt, stručnjak za sigurnost dječjih igrališta, koji ce naglasiti važnost pravilnog odabira biljnog materijala na dječjim igralištima, krajobrazni arhitekt, Uroš Brzakovic. Skup se organizira pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Grada Zagreba, Ministarstva zdravlja, Ministarstva socijalne politike i mladih te Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Skup će otvoriti osim organizatora i visoki uzvanici, među kojima isticemo podžupana Grada Ljubljane, gdin. Janeza Koželja, veleposlanika Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Anders Christian HougÅrd, veleposlanice Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Smiljana Knez, veleposlanice Republike Srbije u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Mira Nikolic te glavnog regionalnog direktora tvrtke Kompan, gdin. Lars Gunnar Bjerrea.

Suradnja je ostvarena s Hrvatskom komorom arhitekata, Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju i tvrtkom Abraxas.Sponzori ovog skupa su tvrtke: Eurotramp Trampoline iz Njemacke, ACO građevinski elementi d.o.o., Semmelrock Stein + Design d.o.o. i Funexperts d.o.o. iz Hrvatske. Potporu su iskazali i Turistička zajednica Grada Zagreba i tvrtka Moj Balkon.

Ovaj događaj završavamo otvorenjem međunarodne izložbe Društva krajinskih arhitektov Slovenije, Udruženja pejzažnih arhitekata Srbije i Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata, pod nazivom „Zelena infrastruktura“, gdje ce se predstaviti radovi triju država sa područja krajobrazne arhitekture. Ovo je gostujuća izložba koja se ove godine u svibnju otvorila u Ljubljani, u organizaciji Društva krajinskih arhitektov Slovenije.

Uz brojne uzvanike koji ce otvoriti izložbu, međunarodno druženje zatvorit ce se uz prigodni domjenak.Otvorenje izložbe je omogucio Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj grada te ce se ona otvoriti u prostorijama ZG Foruma, na adresi Gajeva 27 u Zagrebu, s pocetkom u 19:30 h. Izložba ć e biti otvorena do 22.10.2017. te se može razgledati u radno vrijeme ZG Foruma.

Skup se boduje od strane Hrvatske komore arhitekata u sklopu strucnog usavršavanja. Skup se boduje od strane Hrvatske komore zdravstvenih radnika (Strukovni razred za djelatnost radne terapije) sa 14 bodova za aktivno sudjelovanje i 12 bodova za pasivno sudjelovanje. Skup ce se bodovat i od strane sljedecih komora: Hrvatska psihološka komora, Hrvatska komora fizioterapeuta, Hrvatska komora edukacijskih rehabilitatora, Hrvatska komora socijalnih radnika i Hrvatske komora inženjera graditeljstva. Broj bodova objavit ce se naknadno. 

Prijave na skup su otvorene na www.hdka.hr i moguce su uz uplatu kotizacije, dok je ulaz na izložbu slobodan.

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

  • Rezultati

    DOM ZA STARIJE DUBRAVA

    30.8.2023.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

  • Rezultati

    Prostor središta Trešnjevke

    23.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

  • Rezultati

    Dječji vrtić Brezovica

    15.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.