studentsko okupljanje

Odaziv - "Housing & Dwelling"

Autor/izvor: DAZ 22/01/2019

Koje su razlike i preklapanja između pojmova stanovanja, kao arhitektonske kategorije, i „prebivanja“, kao šireg egzistencijalnog pojma utvrđujemo 23.01.2019. u 20h u DAZ-u

„I experience myself in the city, and the city exists through my embodied experience. The city and my body supplement and define each other. I dwell in the city and the city dwells in me.”
(Juhani Pallasmaa: „Eyes of the Skin”)

Koje su razlike i preklapanja između pojmova stanovanja, kao arhitektonske kategorije, i „prebivanja“, kao šireg egzistencijalnog pojma? Koje su njihove prostorne implikacije i prakse? Diskurs o Heideggerovom pojmu „dwelling“ (koji se često u našem jeziku prevodi identično kao i „housing“, tj.'stanovanje'), ovu temu čini još zanimljivijom, a mi ćemo pokušati kroz ovo predavanje i raspravu secirati ideje, ali i analizirati primjere. Od fenomenologije arhitekture, preko politike prostora, cilj je kroz konkretne povijesne primjere i suvremene realizacije u širem smislu raspravljati o tome kako danas stanujemo i 'prebivamo' u neoliberalnoj stvarnosti.

Srijeda 23.1.2019, 20h, @DAZ

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Projekt

STUDIO UP: Hotel Amarin

09/03/2017

Predstavljamo projekt Studija Up, Hotel Amarin smješten u Rovinju.

Projekt

SODA arhitekti – Kuća B

16/02/2017

Predstavljamo projekt studija SODA arhitekti: Kuća B

Projekt

Dinko Peračić i Roman Šilje - Građevinski fakultet u Osijeku

09/02/2017

Predstavljamo projekt autora Dinka Peračića i Romana Šilje: Građevinski fakultet u Osijeku