Nagrada

Parabureau i brendiranje Pule među 26 najboljih u svijetu

Autor/izvor: DAZ 03/10/2012

Agencija za brendiranje i dizajn Parabureau nagrađena je prestižnom nagradom Creativity + Commerce Award za 2011. godinu jednog od najpoznatijih svjetskih dizajn časopisa, američkog Printa.

Creativity + Commerce natjecanje je na kojem se ocjenjuju najuspješniji projekti biznis-orijentiranog dizajna. Projekt brendiranja grada Pule – Pula je više – našao se tako među 26 najboljih projekata iz cijelog svijeta uz poznata imena kao što su Design Army, Leo Burnett, Wieden + Kennedy i Crispin Porter + Boguski. Uz hrvatske i američke predstavnike tu su se još našle tvrtke iz Brazila, Španjolske, Kanade, Singapura i Italije. Parabureau je jedini predstavnik Hrvatske.

Radove je ocjenjivao Printov stučni žiri: Joshua Liberson i Ethan Trask, Creative i Amanda Spielman, SpotCo. Svih 26 projekata predstavljeno je u specijalnom izdanju časopisa Print (The Identity Issue).

Brendiranje destinaciju čini važnom i prepoznatljivom, izdvajajući ju od konkurencije i namećući je tako da strateški stavlja naglasak na njezinu poželjnost, jedinstvenost. U slučaju Parabureauova nagrađenog brandiranja, taj je proces obvezivao na poštovanje tradicije i identiteta Pule, njezine povijesti i već postojećih smjernica razvoja. Dakle, delikatno implementiranje postojećeg u jednu novu sliku Pule koja teži isticanju i profesionalnosti na polju turizma, ali i ostalim poljima bitnim za grad kao društveni fenomen.

Projekt brendiranja grada Pule je kompleksan projekt destinacijskog brendiranja koji je započeo 2008. godine.

Ova iznimno važna nagrada potvrda je profesionalnog, promišljenog i, naposljetku, uspjelog projekta Pula je više, odnosno brendiranja grada Pule s ciljem turističke, kulturne prepoznatljivosti i općeg društvenog razvoja grada.

Za projekt Pula je više Parabureau je već nagrađen najvećom svjetskom nagradom za brendiranje 2010 Rebrand100 Global Award.

Hrvatski dizajneri i ovaj su put pokazali da nimalo ne zaostaju za svojim svjetskim kolegama, naročito ako se uzme u obzir činjenica da su u 26 najboljih ušli predstavnici samo sedam zemalja.
 

Više:
Parabureau.hr
Dio nagrađenog projekta možete pogledati na PulaInfo.hr i Pula.hr
Magazin Print

 

 

 

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: