Novosti

Program rada + članarine za 2019.

Autor/izvor: DAZ 29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

U periodu 6.2.-12.2.2019. poštom na adresu članova doći će uplatnice za članarinu. Molimo članove koji ne dobiju uplatnicu da nam se jave na clanstvo(at)d-a-z.hr s nadopunom podataka o svojoj adresi, jer tada vjerojatno u svojoj bazi raspolažemo krivom adresom.

Pozivamo Vas na uplatu članarina za 2019. godinu

Kao član Društva ostvarujete slijedeća prava i mogućnosti:

  • ostvarivanje porezne olakšice prema autorskim ugovorima,
  • sudjelovanje na predavanjima, gostovanjima, prezentacijama i drugim skupovima organiziranima u sklopu programa DAZ-a,
  • sudjelovanje u radnim tijelima i sekcijama Društva,
  • sudjelovanje na natječajima koje provodi Društvo arhitekata Zagreba u svojstvu člana ocjenjivačkoj suda, člana tehničke komisije, tajnika natječaja, 
  • prijave za sudjelovanje na godišnjim izložbama UHA-e,
  • glasovanje na Skupštini,
  • NOVO:   redovni članovi, potporni i pridruženi članovi za 2019. godinu u članarini dobivaju 6 brojeva časopisa ORIS za 2019., koji slavi 20. godišnjicu izlaženja (u vrijednosti 280kn/6 brojeva).


Foto: Marko Ercegović

Iznos članarine za 2019. godinu u Društvu arhitekata Zagreba

  • Redovni članovi              400,00 kn
  • Redovni nezaposleni      200,00 kn
  • Potporni                          400,00 kn
  • Pripravni/studenti             90,00 kn
  • Redovni umirovljeni          90,00 kn
  • Pridruženi                       400,00 kn

U 2019. godini članarina redovnih članova, potpornih i pridruženih povećana je 50 kuna prema 2018. godini, a u članarini je sadržano 6 ORIS brojeva za 2019. Redovni nezaposleni članovi, pripravni/studenti i redovni umirovljeni članovi mogu odabrati i „članarinu Plus“ od dodatnih 150kn na svoj status člana i time ostvariti pravo na  6 ORIS brojeva za 2019. godinu preko DAZ-a.

Pozivamo Vas da se uključite u rad Društva arhitekata Zagreba, postanete aktivni član društva te time ostvarite pogodnosti vezane uz članarinu. Više o aktivnim članovima možete pročitati na našim web stranicama.

Ukoliko imate poteškoća s plaćanjem članarine ili ste u međuvremenu podmirili članarinu za 2019. godinu, slobodno nam se obratite na e-mail  clanstvo(at)d-a-z.hr

Upute za plaćanje članarine za 2019. godinu

U iznos upisati iznos članarine s obzirom na vrstu članstva (iznosi članarina na web stranici DAZ-a ), IBAN ili račun primatelja - HR1223600001101548547, u poziv na broj upisati članski broj (novoupisanima članovima putem e-maila dostavlja tajništvo), u opis plaćanja godišnja članarina za 2019. DAZ.

Molimo sve koji su promijenili osnovne podatke (ime ili mail adresu, fizičku adresu ili telefon) neka nam se jave putem službenog maila, kako bismo mogli podatke unijeti ili izmijenili u bazi podataka. 

Također, svi oni koji su zainteresirani za primanje DAZ-ovih obavijesti putem newslettera, mogu se također javiti putem službenog maila ili registrirati putem sljedećeg linka.

 

2018. godinu zatvaramo s nizom provedenih aktivnosti

U DAZ-u smo obnovili naše prostore na Trgu bana J. Jelačića 3/1, napravili dvije velike konferencije “VIII Dani Zagrebačke Arhitekture + urbanizam.zg” pod nazivom „Konfrontacije Privatno – Javno / Fenomen Radničke ceste“  i “Artur 2018 + naslijeđe” pod nazivom “Kulturni turizam - Grad, muzej, arhitektura i selfie infrastruktura”.

Nadalje, tu su izložbe i predavanja s razgovorima o Akupunkturi grada i BIM-u, veliku izložbu Gorgone, proveli 4 arhitektonsko-urbanistička natječaja: Dvorana za atletske bacačke discipline Mladost, Spomenik / umjetničko obilježje termalnoj vodi i trg u Topuskom, Dječji vrtić u Stenjevcu te Zatvoreni bazen Špansko - Oranice, pokrenuli crtanje za srednjoškolce i započeli s okupljanjima studenata srijedom, javno istupali oko zajedničkih tema javnog prostora i strukovnog udruživanja te napravili nužno rekonstruiranje poslovanja Društva.

 

Najavljujemo program rada DAZ-a u 2019. godini

Kroz niz Konferencija, predavanja i okvira druženja u 2019. godini želimo u DAZ-u zagrebačkim arhitektima osigurati mjesto za stjecanje i razmjenu znanja u formalnoj i neformalnoj atmosferi.

Program rada DAZ-a u 2019. godini:

1.   Gdje je urbanizam danas? – svibanj 2019
Program će se baviti istraživanjem perceptivne vrijednosti prostornog planiranja te njegovim implikacijama na pojedinca, društvo i donosioce odluka. Sagledati će problematiku kroz strateške odrednice Grada, zaštitu spomenika i prirode te zelenu infrastrukturu, optimalno korištenje povećanog turističkog interesa te potrebe građana.

 
2.   Dani zagrebačke arhitekture/Stanovanje – svibanj 2019
Program iniciran 2011. godine od strane Društva arhitekata Zagreba sačinjavaju predavanja, prezentacije te obilasci istaknutih arhitektonskih ostvarenja sa stručnim vodičima i autorima. Svrha programa je upoznavanje i educiranje stručne i šire javnosti o kvalitetnim arhitektonsko urbanističkim ostvarenjima u gradu Zagrebu. Program je namijenjen arhitektima i urbanistima iz cijele regije, drugim srodnim strukama i kulturnim djelatnicima te ponajviše općoj javnosti.

3.   Arhitektura i turizam ARTUR 2019 - turizam grada i odnos prema lokalnom stanovništvu– rujan 2019
Program je iniciralo Društvo arhitekata Zagreba 2013. godine i pokrenulo u suradnji s drugim dionicima čiji su dugoročni ciljevi usmjereni na prevladavanje postojećih nedostataka i problema vezanih za prostor i turizam. Rastući interes turista za Hrvatskom, promjena fokusa turista s destinacije sunca i mora na prirodu, kulturu i gradove mijenja broj turista u odnosu na nove destinacije i domicilno stanovništvo. Kako uspostaviti ispravnu mjeru ovakvog razvoja turizma biti će tema i ovogodišnje konferencije
 
.
Foto: Marko Ercegović

4.    Prostori baštine u Zagrebu: jučer, danas, sutra – studeni 2019.
Ovim programom Društvo arhitekata Zagreba želi stalno i detaljno sagledavati velike prostore baštine kojima raspolaže Grad Zagreb: prostor Velesajma u Novom Zagrebu, stare Klaonice na Heinzelovoj te Gredelja i Badela. Provedba arhitektonski natječaja za ove prostore bilo je i biti će bitan smjer razmišljanja, no uvažavajući i sve druge struke koje o ovim specifičnim prostorima mogu dati svoja mišljenja i rješenja. Interdisciplinarni pristup koji treba uključivati i developere ovih prostora biti će okosnica promišljanja.

Uz konferencije u 2019.godini očekuje nas niz drugih događanja poput aktivnosti sekcija, predavanja, predstavljanja knjiga, aktivnosti na web portalu te suradnje srodnim udrugama i institucijama vezanim za arhitekturu, urbanizam i kulturu.
 
Očekujemo provedbu najmanje 4 arhitektonsko-urbanistička natječaja: završetak natječaja za Gradsku knjižnicu u prostoru Paromlina, Tematski park „Hrvatska u malom“, Sportski centar Svetice i ambulanta Gračani te druge nove natječaje.
 

Redovna druženja uklopljena u program Klupskih dana već su krenula ili će biti pokrenuta:

1. ODAZIV - druženje studenata arhitekute srijedom
 
2. Radionice crtanja za sredjoškolce nedjeljom
 
3. Sekcija Seniora - druženja utorkom
 
4. Klupski dani članova četvrtkom
 
Najavljujemo i otvaranje vrata DAZ-a za članove koji žele raditi u Coworking zajednici u našim klupskim prostorima na adresi Trga bana Josipa Jelačića 3/1 u Zagrebu, s „najboljim balkonom u Gradu“, pa ovim putem pozivamo zainteresirane kolega da svoj interes iskažu slanjem osnovnih informacija i potreba na e-mail coworking(at)d-a-z.hr


Gernot Schulz via Bauwelt

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

  • Rezultati

    DOM ZA STARIJE DUBRAVA

    30.8.2023.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

  • Rezultati

    Prostor središta Trešnjevke

    23.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

  • Rezultati

    Dječji vrtić Brezovica

    15.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.