Motovun

40. međunarodna ljetna škola arhitekture

Autor/izvor: DAZ 09/08/2021

40. međunarodna ljetna škola arhitekture Tradicija, kreativnost i održivost, počinje virtualno (ONLINE) u Motovunu, u ponedjeljak, 9.8.2021. otvorenjem u 20:30.

Uz prigodne riječi uzvanika i zvukove saksofona prof. Aljoše Mutića, Round Midnight i dr., nastavlja se moje uvodno predavanje s osvrtom na rad škole u protekla četiri desetljeća. Otvorenje završava uz dvije pjesme irskog kantautora Barryja Cruida, koji je u okviru škole u Motovunu održao dva javna koncerta u kino dvorani Bauer. Prvi je bio povodom 30. obljetnice škole.  Prenijet ćemo vam ekskluzivno dvije pjesme po njegovom izboru; Roof i Path.
 
 
Formalno otvorenje škole nastavljamo u utorak, 10.8. u 10:00 sati sudjelovanjem onih koji neće biti u mogućnosti pridružiti nam se u ponedjeljak. 
 
Zbog željene i potrebne maksimalne fleksibilnosti, program će se definirati za svaki predstojeći dan,  dan (ili više) unaprijed, zbog velikog broja pozvanih predavača i svih vas koji se možete uključiti kroz pet dana u sljedećem tjednu (od utorka, 10.8. do subote, 14.8), unutar tri dnevna termina.
 
Zato vas molim da mi što prije javite svoj termin (moguće termine) sudjelovanja, kako bi mogli napraviti konačni dnevni program i svima ga pravovremeno poslati.
 
Uključite se u posebno obljetničko ostvarenje radnog programa škole i kolegijalno druženje od kojeg će se napraviti digitalni / video zapis!
 
 
 
Prema New age znanstvenicima, Motovun je najsnažnije izvorište pozitivne energije u svijetu!
 
Pokušajmo je kao i do sada našom školom prenijeti svima globalno, a napose mnogima kojima je u ovom trenutku potrebna!
 
 
 
Uključenje na Zoom platformu, kao i prošle godine je vrlo jednostavno, preko stranice Konzorcija pasivna kuda Hrvatska: www.kpk.hr
Na naslovnoj stranici trebate samo kliknuti na CLICK HERE.
 
 

Ostalo

Logorun - otočke taktike

14/09/2021
DAZ

Arhitektonski ured Prostorne taktike d.o.o. u suradnji sa općinom Tribunj organiziraju višednevni seminar pod nazivom "Logorun – otočke taktike" koji će se održati na otoku Logorunu i u prostorima društvenog centra Tribunj od 16. do 19. rujna 2021.
 

ArhiBau - najveći sajam graditeljstva u regiji u listopadu u Areni Zagreb

10/09/2021
DAZ
Od 7. do 9. listopada održat će se Arhibau, prvi regionalni sajam i konferencija s glavnim fokusom na održivost u urbanizmu, arhitekturi i graditeljstvu, podizanju standarda stanovanja i obnovi potresom pogođenih područja. Osnovna je tema konferencije bazirana na inicijativi Europske Komisije - Novi europski Bauhaus - čiji je ambiciozan cilj provedba Europskog zelenog plana.

Otvoreno pismo predsjedniku Vlade Republike Hrvatske gosp. Andreju Plenkoviću

10/09/2021
Reakcija strukovnih organizacija na izjave državnog tajnika Željka Uhlira.

„Studije o arhitekturi sinagoga u Hrvatskoj - Odabrani tekstovi” autora prof. dr. sc. Zlatka Karača

08/09/2021
DAZ
HRVATSKO-IZRAELSKO DRUŠTVO ima čast i zadovoljstvo pozvati vas na promociju monografije „Studije o arhitekturi sinagoga u Hrvatskoj - Odabrani tekstovi” autora prof. dr. sc. Zlatka Karača izdane u sunakladi Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu i UPI2M BOOKS.

56. zagrebački salon arhitekture i urbanizma: Ping – Repozitorij budućnosti

06/09/2021
DAZ/UHA
Pozivamo autorice i autore na prijavu projekata – bez obzira na svrhu, mjerilo i vrijeme nastanka, a posebno se potiču prijave novih radova nadahnutih temom Salona.

"Baština međunarodne suradnje: afrički i azijski radovi hrvatskih arhitekata" u Narodnom muzeju Zadar - Kneževa palača

02/09/2021
DAZ
Otvorenje izložbe i obilazak izložbe s autoricama održat će se u utorak, 7. rujna 2021. u 12.00 sati. Izložba će biti otvorena do 1. listopada 2021. 

Ante Rožić (1934 – 2021)

16/08/2021
DaZ/UHA
U tuzi javljamo da je arhitekt i urbanist Ante Rožić, dobitnik Nagrade Viktor Kovačić za životno djelo, preminuo u subotu, 14. kolovoza 2021., u Zagrebu. Oproštaj od uvaženog kolege bit će u krugu obitelji.

Arhitekt Željko Kovačić, 1951.-2021.

15/08/2021
DAZ
Arhitekt Željko Kovačić napustio nas je 13. kolovoza 2021. godine. Ispraćaj je na Krematoriju u utorak 17. kolovoza 2021. godine u 14,40 sati.

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: