Panel diskusija

Obnova zgrada javne namjene u Hrvatskoj - postoji li recept za uspjeh?

Autor/izvor: DAZ 05/02/2024

Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, u partnerskom odnosu s tvrtkom ROCKWOOL Adriatic d.o.o., Vas poziva na panel diskusiju koja će se održati u  četvrtak 29. veljače 2024. godine od 13 do 16 sati.

Prijavite se na ovu jedinstvenu panel diskusuju na kojoj će ključni dionici uspješnog projekta obnove Centra za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj u Zagrebu predstaviti i podijeliti svoja vrijedna iskustva.

Obnova ove zgrade javne namjene koja se nalazi u zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini i u zoni zaštite prirode izvedena je u vrlo kratkom roku tijekom epidemije Corona virusa i pojave potresa, stoga vjerujemo da nećete propustiti priliku sudjelovati na ovom događanju na kojem ćemo razmijeniti mnogo korisnih informacija i vrijednih iskustava.

Sudjelovanjem na panel diskusiji ostvarit ćete 4 boda u programu stručnog usavršavanja te imati priliku poslušati izlaganja koja će pokriti zakonodavni i stručni dio ove kompleksne obnove zgrade javne namjene nakon čega slijedi stručni obilazak obnovljenog dijela ustanove.

Sudjelovanje je besplatno uz prethodnu registraciju putem linka, a moguće je sudjelovati uživo (limitiran broj mjesta) ili online, preko ZOOM-a.

Obavezno se već sad opredjelite za jednu od opcija, te molimo da javite ukoliko ipak nećete biti u mogućnosti sudjelovati uživo, kako biste svoje mjesto prepustili nekom drugom.
 

Panel diskusija namijenjena stručnoj publici
 
Panel diskusija namijenjena je arhitektima, projektantima, građevinskim stručnjacima, konzervatorima, predstavnicima državne uprave, predstavnicima JLS, ravnateljima obrazovnih, ali i drugih javnih ustanova, nevladinim organizacijama i svima onima koji su bili ili će tek biti uključeni u obnove zgrada javne namjene. 
 
Organizator je Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i ROCKWOOL Adriatic d.o.o. uz podršku Društva arhitekata Zagreb.
 
 

Više informacija
 
Na panel diskusiji moći ćete sudjelovati uživo (limitiran broj mjesta) ili online putem ZOOM-a, u oba slučaja uz obaveznu prethodnu registraciju.
 
Lokacija: Centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj, Ulica Vladimira Nazora 47, Zagreb
 
Datum: četvrtak, 29. veljače 2024.
 
Vrijeme: 13-16h
 
Sudjelovanje je besplatno uz prethodno ispunjenu registraciju.
 
Online: platforma ZOOM

 
Sudionici panel diskusije
 
Jelena Grabovac, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj
 
Tea Helman Jukić, glavna projektantica, Arhitektonski studio Helman i Jukić 
 
Marijana Sironić, pomoćnica pročelnika za nepokretna kulturna dobra, Grad Zagreb
 
Hrvojka Skoković Harašić, direktorica odjela poreza, Deloitte
 
Bojan Milovanović, izvanredni profesor, Sveučilište u Zagrebu, Građevinski fakultet
 
Božo Matijević, tehnički savjetnik, ROCKWOOL Adriatic
 
Moderator: 
 
Anđelka Toto Ormuž, voditeljica korporativnih poslova, ROCKWOOL Adriatic
 
 

 

Ostalo

GUP

Prijedlog izmjena i dopuna Generalnoga urbanističkog plana grada Zagreba

27/06/2024
DAZ/GZ

GRADSKI URED ZA GOSPODARSTVO, EKOLOŠKU ODRŽIVOST I STRATEGIJSKO PLANIRANJE objavljuje JAVNU RASPRAVU O PRIJEDLOGU IZMJENA I DOPUNA GENERALNOGA URBANISTIČKOG PLANA GRADA ZAGREBA u vremenu od 28. lipnja do 12. srpnja 2024. godine.

Skupština

Poziv na 41. redovitu sjednicu Skupštine Društva arhitekata Zagreba

20/06/2024
DAZ
Poštovane kolegice i kolege, pozivam vas na 41. redovitu sjednicu Skupštine Društva arhitekata Zagreba (DAZ) koju po odluci Upravnog odbora sazivam u četvrtak, 4. srpnja 2024. godine, s početkom u 18 sati u prostorijama DAZ-a.

Natječaj

Javna plastika na pet rotora u Varaždinu

20/06/2024
DAZ/DAV

GRAD VARAŽDIN raspisuje, a DRUŠTVO ARHITEKATA VARAŽDINA provodi javni, opći, u jednom stupnju, anonimni, prvog stupnja složenosti za realizaciju LIKOVNI I URBANISTIČKO – ARHITEKTONSKO – KRAJOBRAZNI NATJEČAJ za izradu idejnog rješenja JAVNA PLASTIKA NA PET ROTORA U VARAŽDINU.

Obavijest članovima

Ljetna škola arhitekture u Grožnjanu

20/06/2024
DAZ/GSSA

Međunarodna ljetna škola arhitekture u Grožnjanu održat će se ove godine od 29. srpnja do 6. kolovoza 2024.

Natječaj

Dječji vrtić Sloboština

20/06/2024
DAZ
GRAD ZAGREB raspisuje, a DRUŠTVO ARHITEKATA ZAGREBA (DAZ) organizira i provodi Javni, opći, u jednom stupnju, anonimni, za realizaciju, I stupnja složenosti P R O J E K T N I  N A T J E Č A J za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog  rješenja za izgradnju DJEČJEG VRTIĆA SLOBOŠTINA U ZAGREBU.

In memoriam

Nives Sorić (1948.-2024.)

13/06/2024
DAZ
S velikom tugom u srcu javljamo kolegama, suradnicima i prijateljima da nas je dana 6. lipnja 2024. napustila uvažena kolegica Nives Sorić.

GIO 2023

Dodijeljene UHA-ine godišnje nagrade

12/06/2024
DAZ/UHA
U srijedu, 5. lipnja 2024., u prostorima robne kuće Nama u Zagrebu (Ilica 6) otvorena je Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2023. godini, a na otvorenju su dodijeljene godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata.

Natječaj

Memorijalni centar Domovinskog rata Ličko-senjske županije

12/06/2024
DAZ/ZDA
Raspisan je PROJEKTNI NATJEČAJ ZA IZRADU MEMORIJALNOG CENTRA DOMOVINSKOG RATA LIČKO – SENJSKE ŽUPANIJE.


 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.