DA! festival

Održan 9. DA! festival (8.–24.03.2024.)

Autor/izvor: DAZ/DA! festival 12/04/2024

U ožujku 2024. održano je 9. izdanje DA! Festivala, jedinstvenog projekta studenata dizajna i arhitekture Arhitektonskog fakulteta.

Tijekom tri vikenda u ožujku događaj se održavao kao višednevni festival u obliku predavanja, radionica, interaktivnih panela, studentske izložbe i zabavnog programa. Program devetog izdanje festivala odvijao se u prostorima Studija dizajna, galerije Šira i Društva arhitekata Zagreba.

DA! festival je projekt koji organiziraju studenti za studente s ciljem prezentiranja vještina studenata kroz radove i njihove afirmacije u javnosti, stvaranja međusobnih poznanstava, stjecanja novih znanja i sposobnosti u interdisciplinarnom okruženju te uvid u aktualne teme iz relevantnih područja.

Ove godine na programu je bilo više od četrdeset predavača s temama od arhitekture i Lego kockica preko generative grafike do očuvanja analognih medija u digitalno doba. Osim standardnog programa, održan je i panel o politici i javnom prostoru te predstavljanje nekoliko aktualnih studentskih projekata.

Za ovogodišnju izložbu studentskih radova mogli su se prijaviti studenti bilo kojeg fakulteta, ili mladi diplomirali u zadnjih godinu dana. Radove je bilo moguće prijaviti u sedam kategorija: arhitektura, urbanizam i krajobrazna arhitektura, dizajn vizualnih komunikacija, industrijski dizajn, film i fotografija, modni i tekstilni dizajn te likovna umjetnost. Iz svake su kategorije zasebni stručni žiriji odabrali po tri najbolja rada. Proglašenje pobjednika održano je u nedjelju 24. ožujka u prostorima DAZ-a.

Nagrađeni radovi bit će izloženi u galeriji Lexart u Frankopanskoj ulici tijekom svibnja.

Sve prijavljene radove moguće je pregledati na web stranici DA! Festivala. https://da-festival.hr/

Za više informacija o ovogodišnjem, kao i o sljedećem, jubilarnom desetom izdanju festivala, pratite profile na Facebooku i Instagramu. Veselimo se sljedećem susretu!

Ostalo

Natječaj

Dječji vrtić Jarun

24/05/2024
DAZ
GRAD ZAGREB raspisuje, a DRUŠTVO ARHITEKATA ZAGREBA (DAZ) organizira i provodi P R O J E K T N I  N A T J E Č A J za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog  rješenja za izgradnju DJEČJEG VRTIĆA JARUN.  24.05.2024. Objavljeni su odgovori na pitanja natjecatelja.

Natječaj

Upis na Sveučilišni specijalistički studij Arhitektura i urbanizam

16/05/2024
Arhitektonski fakultet u Zagrebu
Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu raspisuje natječaj za upis IV. Generacije studenata na Sveučilišni specijalistički studij Arhitektura i urbanizam; Prostorno uređenje; Ciklus: Strateško planiranje i održivi razvoj u akademskoj godini 2024./25.

Natječaj

Tržnica i polivalentni centar u Koprivnici

16/05/2024
DAZ/UHA
Grad Koprivnica raspisuje, a Udruženje hrvatskih arhitekata provodi javni, opći, u dva stupnja, anonimni, drugog stupnja složenosti za realizaciju i anketni urbanističko – arhitektonski natječaj za izradu idejnog rješenja: Tržnica i polivalentni centar u Koprivnici.

Važno!

Obavijest natjecateljima: Natječaj Dječji vrtić Jarun

14/05/2024
DAZ
Od 1. 1. 2024. godine primjenjuje se novi sustav Elektroničkog oglasnika javne nabave RH, a na kojem se sukladno Zakonu o javnoj nabavi, objavljuju i svi projektni natječaji iz područje arhitekture i urbanizma. Uz uobičajenu predaju natječajnih radova putem naše web stranice svi natjecatelji moraju se registrirati na EOJN i  predati Obrazac projekta.

Osvrt

Autentičnost umjesto samouvjeravanja

09/05/2024
DAZ
Osvrt predsjednika Društva arhitekata Zagreba na nominacije za strukovne nagrade UHA-e kao najava nove epizode DAZ-ovog videopodcasta Prednji plan.

Obljetnica

Sedam desetljeća arhitekata na Trgu

29/04/2024
DAZ
Pozivamo vas da nam se pridružite u obilježavanju sedam desetljeća kontinuiranog djelovanja arhitekata, njihovih društava i nakladništava na Trgu.

Tribina

Vizualne umjetnosti i baština u medijima: dan sjećanja na Ružicu Šimunović

23/04/2024
DAZ/DPUH
Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske šestu godinu zaredom organizira jednogodišnji susret u počast likovnoj kritičarki Ružici Šimunović (Rijeka, 23. studenoga 1960. – Washington D.C., 27. travnja 2018.)

Časopis

Promocija 8.broja studentskog časopisa Tristotrojka

12/04/2024
DAZ/303
Pridružite nam se večeras, 12.4. u prostorima Društva arhitekata Zagreb, na promociji novog broja studentskog časopisa Tristotrojka


 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.