DA! festival

Održan 9. DA! festival (8.–24.03.2024.)

Autor/izvor: DAZ/DA! festival 12/04/2024

U ožujku 2024. održano je 9. izdanje DA! Festivala, jedinstvenog projekta studenata dizajna i arhitekture Arhitektonskog fakulteta.

Tijekom tri vikenda u ožujku događaj se održavao kao višednevni festival u obliku predavanja, radionica, interaktivnih panela, studentske izložbe i zabavnog programa. Program devetog izdanje festivala odvijao se u prostorima Studija dizajna, galerije Šira i Društva arhitekata Zagreba.

DA! festival je projekt koji organiziraju studenti za studente s ciljem prezentiranja vještina studenata kroz radove i njihove afirmacije u javnosti, stvaranja međusobnih poznanstava, stjecanja novih znanja i sposobnosti u interdisciplinarnom okruženju te uvid u aktualne teme iz relevantnih područja.

Ove godine na programu je bilo više od četrdeset predavača s temama od arhitekture i Lego kockica preko generative grafike do očuvanja analognih medija u digitalno doba. Osim standardnog programa, održan je i panel o politici i javnom prostoru te predstavljanje nekoliko aktualnih studentskih projekata.

Za ovogodišnju izložbu studentskih radova mogli su se prijaviti studenti bilo kojeg fakulteta, ili mladi diplomirali u zadnjih godinu dana. Radove je bilo moguće prijaviti u sedam kategorija: arhitektura, urbanizam i krajobrazna arhitektura, dizajn vizualnih komunikacija, industrijski dizajn, film i fotografija, modni i tekstilni dizajn te likovna umjetnost. Iz svake su kategorije zasebni stručni žiriji odabrali po tri najbolja rada. Proglašenje pobjednika održano je u nedjelju 24. ožujka u prostorima DAZ-a.

Nagrađeni radovi bit će izloženi u galeriji Lexart u Frankopanskoj ulici tijekom svibnja.

Sve prijavljene radove moguće je pregledati na web stranici DA! Festivala. https://da-festival.hr/

Za više informacija o ovogodišnjem, kao i o sljedećem, jubilarnom desetom izdanju festivala, pratite profile na Facebooku i Instagramu. Veselimo se sljedećem susretu!

Ostalo

GUP

Prijedlog izmjena i dopuna Generalnoga urbanističkog plana grada Zagreba

27/06/2024
DAZ/GZ

GRADSKI URED ZA GOSPODARSTVO, EKOLOŠKU ODRŽIVOST I STRATEGIJSKO PLANIRANJE objavljuje JAVNU RASPRAVU O PRIJEDLOGU IZMJENA I DOPUNA GENERALNOGA URBANISTIČKOG PLANA GRADA ZAGREBA u vremenu od 28. lipnja do 12. srpnja 2024. godine.

Skupština

Poziv na 41. redovitu sjednicu Skupštine Društva arhitekata Zagreba

20/06/2024
DAZ
Poštovane kolegice i kolege, pozivam vas na 41. redovitu sjednicu Skupštine Društva arhitekata Zagreba (DAZ) koju po odluci Upravnog odbora sazivam u četvrtak, 4. srpnja 2024. godine, s početkom u 18 sati u prostorijama DAZ-a.

Natječaj

Javna plastika na pet rotora u Varaždinu

20/06/2024
DAZ/DAV

GRAD VARAŽDIN raspisuje, a DRUŠTVO ARHITEKATA VARAŽDINA provodi javni, opći, u jednom stupnju, anonimni, prvog stupnja složenosti za realizaciju LIKOVNI I URBANISTIČKO – ARHITEKTONSKO – KRAJOBRAZNI NATJEČAJ za izradu idejnog rješenja JAVNA PLASTIKA NA PET ROTORA U VARAŽDINU.

Obavijest članovima

Ljetna škola arhitekture u Grožnjanu

20/06/2024
DAZ/GSSA

Međunarodna ljetna škola arhitekture u Grožnjanu održat će se ove godine od 29. srpnja do 6. kolovoza 2024.

Natječaj

Dječji vrtić Sloboština

20/06/2024
DAZ
GRAD ZAGREB raspisuje, a DRUŠTVO ARHITEKATA ZAGREBA (DAZ) organizira i provodi Javni, opći, u jednom stupnju, anonimni, za realizaciju, I stupnja složenosti P R O J E K T N I  N A T J E Č A J za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog  rješenja za izgradnju DJEČJEG VRTIĆA SLOBOŠTINA U ZAGREBU.

In memoriam

Nives Sorić (1948.-2024.)

13/06/2024
DAZ
S velikom tugom u srcu javljamo kolegama, suradnicima i prijateljima da nas je dana 6. lipnja 2024. napustila uvažena kolegica Nives Sorić.

GIO 2023

Dodijeljene UHA-ine godišnje nagrade

12/06/2024
DAZ/UHA
U srijedu, 5. lipnja 2024., u prostorima robne kuće Nama u Zagrebu (Ilica 6) otvorena je Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2023. godini, a na otvorenju su dodijeljene godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata.

Natječaj

Memorijalni centar Domovinskog rata Ličko-senjske županije

12/06/2024
DAZ/ZDA
Raspisan je PROJEKTNI NATJEČAJ ZA IZRADU MEMORIJALNOG CENTRA DOMOVINSKOG RATA LIČKO – SENJSKE ŽUPANIJE.


 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.