Podcast

PODCAST "Prednji plan" - Filip Pračić i Mauro Sirotnjak

02/08/2022

U četvrtoj epizodi Prednjeg plana ugostili smo Maura Sirotnjaka, arhitekta, aktivista, člana Nove Ljevice i vijećnika aktualnog saziva Gradske skupštine Grada Zagreba. 

Prvi ciklus od 4 epizode otvaramo s temom "Stanje struke i uloga arhitekata u društvu", a u ovoj epizodi posvetili smo se aspektu političkog djelovanja arhitekata. S Maurom smo pričali o njegovom političkom angažmanu, valoriziranju bivše vlasti, problemima u upravljanju prostorom i otpadom. Raspravljali smo također o problemu nepostojanja priuštivog stanovanja, a potom odabrali idealan stan s Njuškala.
 
 
Gost: Mauro Sirotnjak 
 
Realizator: Pavel Penev 
 
Uvodna špica: Monika Milas (video) / Mario Peko (glazba) 
 
Voditelj:
Filip Pračić diplomirao je arhitekturu i urbanizam na AfZg-u. 2016. pokreće Psychetecture. Član je UO DAZ-a od 2017. - 2021., gdje pokreće anti-psihijatrijsku kliniku „ODAZIV“. Član je organizatorskog tima RE:EASA-e 2018. u Rijeci, nagrađenog skoro potpunim mentalnim slomom i dekanovom nagradom. Teorijske tekstove piše za portale H-Alter, MAZ i još neke opskurne stranice i tiskovine. Jedan je od autora radioemisije „Stvarnost prostora“ na HRT-3, a 2022. pokreće „Prednji plan“. Komunjara. Ne voli društvene igre i društvenu nepravdu. Voli crno vino, crni humor, crnu odjeću i morske plodove.
 

Ostalo

Podcast

PODCAST "Prednji plan" - Marin Duić i Jana Horvat

26/07/2022
Filip Pračić
U trećoj epizodi Prednjeg plana ugostili smo Janu Horvat, arhitekticu i istraživačicu, asistenticu na Katedri za projektiranje Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Natječaj

Competition for the selection of ideal urban-architectural solution for city district J 14 Rasаdnik Skopje

26/07/2022
DAZ
The contracting authority, Municipality of Kisela Voda – Skopje is in a need of an open competition solution for a conceptual design of the city quarter J14 - Rasadnik, Skopje.

Podcast

PODCAST "Prednji plan" - Tea Truta i dr.sc. Tamara Bjažić Klarin

19/07/2022
U drugoj epizodi Prednjeg plana ugostili smo dr.sc. Tamaru Bjažić Klarin, povjesničarku i arhitekticu, višu znanstvenu suradnicu na Institutu za povijest umjetnosti.

ArhiBau2022

Arhibau.hr 2021 - brošura

19/07/2022
DAZ
Prvi međunarodni sajam ArhiBau.hr, koji je uz prateću stručnu konferenciju, okupio sve relevantne dionike građevinskog sektora, održan je u Areni Zagreb od 7. do 9. listopada 2021. Predstavljamo vam brošuru sajma i konferencije koju možete pregledati online.

Tribina

Pravo na grad: Priuštivo stanovanje i prostorno planiranje

18/07/2022
DAZ
Pravo na grad vas poziva na prvu od serija tribina na temu planiranja grada i njegovih stambenih politika. Na prvoj tribini razgovarat ćemo s Nikšom Božićem i Antunom Sevšekom.

Najava

PODCAST "Prednji plan" - Luka Krstulović i Ivan Križić

08/07/2022
Filip Pračić
Idući utorak (12.7.2022.) očekuje vas online nova epizoda podcasta Prednji plan! Voditelj Luka Krstulović i arhitekt Ivan Križić razgovarali su o ulozi arhitekata u društvu te analizirali trenutno stanje struke.

Ljetna škola

Ljetna škola arhitekture u Grožnjanu

04/07/2022
DAZ
Međunarodna ljetna škola arhitekture u Grožnjanu održat će se i ove godine od 6. do 14. kolovoza 2022.

Starije

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:

 


Donatori:
 


 

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2022 DAZ.