Časopis

Promocija 8.broja studentskog časopisa Tristotrojka

Autor/izvor: DAZ/303 12/04/2024

Pridružite nam se večeras, 12.4. u prostorima Društva arhitekata Zagreb, na promociji novog broja studentskog časopisa Tristotrojka

Osmi broj bit će predstavljen prostorno-doživljajnom izložbom u prostorima DAZ-a, gdje će biti moguće besplatno preuzeti primjerak. Izložba će biti popraćena druženjem do kasnijih sati. Društvo arhitekata Zagreb nalazi se na Trgu Bana Josipa Jelačića 3/1 na prvom katu. Vrata se javnosti otvaraju u 21 sat. 

Tristotrojka je regionalni studentski časopis za arhitekturu, dizajn i umjetnost sa redakcijama u Sarajevu, Novom Sadu, Osijeku i Zagrebu sa ciljem širenja suradnje, interdisciplinarnosti te pružanja platforme za kritičko i kreativno izražavanje studenata.

Novi broj nastoji se uhvatiti u koštac s oduvijek subjektivnim doživljajem prostora, emocijom arhitekture i percepcijom svakodnevnice.

Uvjetuje li naša psihologija prostor ili to možda on upravo radi nama? U kojim se kutcima naših umova i naših gradova nalaze sva ona pitanja koja postavljena nisu? Što je to što osjećamo u našem okruženju? Čime to osjećamo, zašto o tome ne razmišljamo?

Kroz objavljene članke, mladi autori, arhitekti i studenti iz područja arhitekture, dizajna i umjetnosti, bave se zadanom temom kroz vlastiti spektar ideja, pitanja i odgovora.

Tisak osmog broja Tristotrojke omogućen je sredstvima Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu te je kao takav potpuno besplatan za preuzimanje i ne sadrži sponzorske oglase.

Za više informacija posjetite web stranicu tristotrojka.org ili profile Tristotrojke na Instagramu i Facebooku.

Starija izdanja časopisa dostupna su online na platformi issuu.

Ostalo

Natječaj

Dječji vrtić Jarun

24/05/2024
DAZ
GRAD ZAGREB raspisuje, a DRUŠTVO ARHITEKATA ZAGREBA (DAZ) organizira i provodi P R O J E K T N I  N A T J E Č A J za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog  rješenja za izgradnju DJEČJEG VRTIĆA JARUN.  24.05.2024. Objavljeni su odgovori na pitanja natjecatelja.

Natječaj

Upis na Sveučilišni specijalistički studij Arhitektura i urbanizam

16/05/2024
Arhitektonski fakultet u Zagrebu
Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu raspisuje natječaj za upis IV. Generacije studenata na Sveučilišni specijalistički studij Arhitektura i urbanizam; Prostorno uređenje; Ciklus: Strateško planiranje i održivi razvoj u akademskoj godini 2024./25.

Natječaj

Tržnica i polivalentni centar u Koprivnici

16/05/2024
DAZ/UHA
Grad Koprivnica raspisuje, a Udruženje hrvatskih arhitekata provodi javni, opći, u dva stupnja, anonimni, drugog stupnja složenosti za realizaciju i anketni urbanističko – arhitektonski natječaj za izradu idejnog rješenja: Tržnica i polivalentni centar u Koprivnici.

Važno!

Obavijest natjecateljima: Natječaj Dječji vrtić Jarun

14/05/2024
DAZ
Od 1. 1. 2024. godine primjenjuje se novi sustav Elektroničkog oglasnika javne nabave RH, a na kojem se sukladno Zakonu o javnoj nabavi, objavljuju i svi projektni natječaji iz područje arhitekture i urbanizma. Uz uobičajenu predaju natječajnih radova putem naše web stranice svi natjecatelji moraju se registrirati na EOJN i  predati Obrazac projekta.

Osvrt

Autentičnost umjesto samouvjeravanja

09/05/2024
DAZ
Osvrt predsjednika Društva arhitekata Zagreba na nominacije za strukovne nagrade UHA-e kao najava nove epizode DAZ-ovog videopodcasta Prednji plan.

Obljetnica

Sedam desetljeća arhitekata na Trgu

29/04/2024
DAZ
Pozivamo vas da nam se pridružite u obilježavanju sedam desetljeća kontinuiranog djelovanja arhitekata, njihovih društava i nakladništava na Trgu.

Tribina

Vizualne umjetnosti i baština u medijima: dan sjećanja na Ružicu Šimunović

23/04/2024
DAZ/DPUH
Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske šestu godinu zaredom organizira jednogodišnji susret u počast likovnoj kritičarki Ružici Šimunović (Rijeka, 23. studenoga 1960. – Washington D.C., 27. travnja 2018.)

Starije


 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.