Konferencija

Žene u građevini, arhitekturi i srodnim industrijama

Autor/izvor: DAZ 11/04/2022

Nakon uspješnog prvog izdanja prošlogodišnje Konferencije za žene u građevini, arhitekturi i povezanim industrijama., slijedi i druga! Cilj ovogodišnje konferencije osnaživanje je žena kroz dijeljenje iskustva i networking. Održat će se 13. travnja u Zagrebu u hotelu Westin uživo, od 8:30 do 15 sati, a u nastavku donosimo zanimljivosti koji očekuju sve sudionike. 

Građevina i povezane industrije oskudne su brojem zaposlenih žena. One u kompanijama te tih branši nisu gotovo nikad na vodećim pozicijama, kao ni vlasnice tvrtki. Arhitektice pak pokreću vlastita poslovanja, no često ostaju u mikro segmentu, dok se geodetkinje susreću s predrasudama i u privatnom i javnom sektoru. U poduzetničke vode ulaze rijetko. Kako izgleda rad u industrijama koje su među muški najdominantnijima u svijetu, prikazat će govornici konferencije. 
 
Thiago Bornioti naći će se u žensko dominantnom društvu na konferenciji. Ovaj Brazilac ima više od 10 godina radnog iskustva u ljudskim resursima, a držat će predavanje o Colasu, međunarodnoj grupaciji za koju radi. Pričat će o težnji koju imaju, za izgradnjom radnog okruženja koje je raznolikije i inkluzivnije. Cilj je izazvati tradicionalno mišljenje da je građevina muško mjesto, te učiniti taj sektor primamljiviji ženama. Također, osigurati im uspjeh u poslovom smislu. 
 
Osiječanka Lana Krstanović također će stati za govornicu konferencije. Svoju osobnu priču o dugogodišnjoj borbi s bolešću upotpunit će onom poslovnom temom 'Ako sve ide kako treba, nešto nije u redu'. Sa suprugom je pokrenula vlastiti biznis, tvrtku Genesis, koja je generalni zastupnik Husqvarna građevinskih strojeva za Republiku Hrvatsku. Već 18 godina gradi iskustvo u građevinskom sektoru, mnogim projektima. Izazovi s kojima se putem susrela, te kako ih je kriznim menadžmentom uspješno prebrodila, ispričat će sudionicima.
 
Pričama o mladim inženjerkama koje svoje karijere razvijaju u CEMEX-u, Mirela Kotarac svojom će prezentacijom pokazati tko su „Žene u cementnoj industriji“. Ova direktorica ljudskih resursa u CEMEX Hrvatska usredotočit će se na pitanje raznolikosti i uključivosti te kako politike i strategije pretočiti u akcije i djela koja pridonose položaju i zadovoljstvu žena u pretežito muškoj kompaniji. 
 
Zanimljive i korisne teme samo su dijelić događaja edukativno-networking karaktera koji će se održati 13. travnja u Zagrebu. Prijave za sudjelovanje na drugoj Konferenciji za žene u građevini, arhitekturi i povezanim industijama su otvorene, a sve potrebne informacije nalaze se ovdje. 
 

Ostalo

STRUČNO PUTOVANJE

Stručno putovanje TURSKA, 09.10.-16.10.2023.

06/06/2023
DAZ
Društvo arhitekata Zagreba poziva članove i sve zainteresirane na stručno putovanje AVIONOM u Tursku, s obilaskom recentne arhitekture i povijesne baštine, na putu od Istanbula do Antalije, 09.10.-16.10.2023. Prijave se primaju do 15.7.2023. ili do popune slobodnih mjesta!

Otvorenje izložbe

Budućnost trnjanskih kontrasta

02/06/2023
DAZ
Galerija Modulor Centra za kulturu Trešnjevka u utorak, 6. lipnja 2023. u 19 sati otvara izložbu pod nazivom “Budućnost trnjanskih kontrasta”. Autori izložbe su arhitektica Melita Čavlović i arhitekt Antun Sevšek. Izložba je besplatna, a može se posjetiti do 23. lipnja 2023. u galeriji Modulor (Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb). 

GIO 2022

Dodijeljene UHA-ine godišnje nagrade

02/06/2023
DAZ/UHA
U četvrtak, 25. svibnja 2023., u Francuskom paviljonu Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu na otvorenju Godišnje izložbe ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2022. godini dodijeljene godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata.

Natječaj

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

24/05/2023
DAZ

GRAD ZAGREB raspisuje, a DRUŠTVO ARHITEKATA ZAGREBA (DAZ)  organizira i provodi Natječaj za izradu arhitektonsko-urbanističkog rješenja DOM ZA STARIJE DUBRAVA. 24.05.2023. Objavljeni su odgovori na pitanja natjecatelja.
 

Natječaj

Trg Vladimira Gortana s područjem kupališta Slatine i Pančere u Opatiji

24/05/2023
DAZ

GRAD OPATIJA raspisuje, a DRUŠTVO ARHITEKATA RIJEKA provodi NATJEČAJ ZA IZRADU IDEJNOG URBANISTIČKO – ARHITEKTONSKOG RJEŠENJA UREĐENJA TRGA VLADIMIRA GORTANA S PODRUČJEM KUPALIŠTA SLATINE I PANČERE U OPATIJI

Podcast

Sfera

24/05/2023
DAZ
Kolege iz Beograda pokrenuli su arhitektonski podcast pod nazivom "Sfera". Pogledajte epizode!

Nagrade

„Vladimir Nazor“ za 2022. godinu

17/05/2023
DAZ/Ministarstvo kulture i medija

Dobitnici Nagrade „Vladimir Nazor“ za 2022. godinu u području ARHITEKTURA I URBANIZAM su Boris Duplančić, nagrada za životno djelo i  Davor Bušnja, godišnja nagrada za projekt JAŠIONICE ZK odjela Općinskog građanskog suda u Zagrebu.
 

Predstavljanje knjige

Andrija Mutnjaković: ANDREA ALESSI / Ranorenesansni umjetnik / Early Renaissance Artist

09/05/2023
DAZ
Predstavljanje će se održati u utorak, 16. svibnja 2023. u 13.00 sati u Knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Strossmayerov trg 14, Zagreb.

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:


  


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2023 DAZ.