Sekcije


Sekcija za interijer

Sekcija se bavi promocijom interijera kao multidisciplinarne arhitektonske prakse. U njezinu su djelokrugu prezentacije arhitekture interijera, organizacije izložbi, predavanja, radionica i natječaja te promocija i vrednovanje realiziranih interijera. U radu Sekcije iznimno je važno i određenje temeljnih obilježja hrvatskog interijera 20. stoljeća u europskom i svjetskom kontekstu koji mogu poslužiti i kao idejne smjernice za budući rad.

Sekcija upoznaje hrvatsku javnost s dosezima svjetskih dizajnera te radi na promociji hrvatskog interijera i prateće industrije u Europi i svijetu.

Sekcija preuzima ulogu koordinatora između arhitekata, dizajnera, povjesničara umjetnosti, likovnih umjetnika, modnih dizajnera te drugih srodnih struka u zajedničkim sudjelovanjima na natječajima, predavanjima, prezentacijama i ostalim oblicima promocije.

Jedan je od ciljeva Sekcije približiti temu interijera studentima arhitekture kroz suradnju s Arhitektonskom fakultetom u Zagrebu te predavanjima pokušati kroz povijesni kontekst hrvatskog interijera i kroz recentne svjetske radove ocijeniti gdje se u globalnim okvirima nalazi Hrvatska te kako je moguće držati korak s najnovijim svjetskim trendovima u oblikovanju interijera, materijala te poglavito u profiliranju prateće nacionalne industrijske proizvodnje.

Pomoć u stjecanju komparativnih prednosti hrvatskog industrijskog dizajna u odnosu na konkurentski europski i regionalni u iduće dvije godine također je jedan od temeljnih ciljeva Sekcije.

OSNIVAČI SEKCIJE ZA INTERIJER:

Robert Križnjak, dipl.ing.arh.-voditelj sekcije
Martina Križnjak, dipl.ing.arh.
Dr.sc. Vedran Ivanković, dipl.ing.arh.
Gordan Vrban, dipl.ing.diz.
Paulina Jazvić, ak. slik.                                                                 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:


  


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2023 DAZ.