Obrtnički centar

Opis

Planirani kompleks Obrtničkog centra čini kompozicija sastavljena od dvije zgrade povezane podrumskim etažama i spojnim mostom na razini treće etaže, naglašeno diferencirane visine.
Kao akcent, udaljen od Jadranske avenije, istaknuta je građevina sa 33 nadzemne etaže, koja postaje vizualni simbol i prostorni reper na zapadnom prekosavskom ulazu u Grad.

Takvim pristupom u kojem su odjeljeni sadržaji Obrtničkog centra od onih koje tražio grad Zagreb stvoreni su preduvjeti kvalitetne prostorne i funkcionalne organizacije. Ostvarene veze su funkcionalnog karaktera – zajedničke podrumske etaže i veza RAZ‐a i Obrtničkog centra na razini polivalentne dvorane.

OBRTNIČKI CENTAR
Koncepcija zgrade Obrtničkog centra zasniva se na superponiranju površinski najzahtjevnijih traženih sadržaja ‐ lokala i polivalentne dvorane, te njihovom povezivanju nizom vertikalnih komunikacija. Tako formiran kostur zgrade dopunjen je preostalim sadržajima Obrtničkog centra na način da je preko vanjskih prostora ‐ atrija osigarana kvalitetna insolacija svih prostora centra.

RAZ i Grad Zagreb
Kod poslovne zgrade Grada Zagreba osiguran je fleksibilan uredski prostor najvišeg standarda, u kojem bi se u programu organizacije najma ili prodaje pokušao pokriti što je to moguće širi krug zahtjevnih korisnika, bez obzira na veličinu poslovnog prostora koji se traži.
Jedinstveni ulazni prostor, dovoljno atraktivan i velike površine trebao bi u svojoj organizaciji reprezentirati sadržaje zahtjevnih korisnika objekta.
Rješavanjem i primjenom jednostavne dispozicije uredskog prostora po karakterističnoj etaži pokušala se pružiti uravnotežena visoka kvaliteta, bez obzira na poziciju koju korisnici imaju u prostoru.

Tip projekta Mix‐use
Status projekta Natječaj
Godina projektiranja 2010
Lokacija Zagreb
Ulica Blato
Površina 50000 - 100000 m2
Površina (brutto) 65278 m2

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.
SLOŽI PROJEKTE PO


STATUS


VRSTA


BUDŽET
NAGRADE
Samo nagrađeni


 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.