Zakladni dom Dostojanstvo i nada

Matota, Tihana, Autor
Garaj, Kristijan, Autor
Vlahović, Neven, Izrada vizualizacije

Opis

Prema zahtjevima iz projektnog zadatka korišten je klasični sistem kombinacije zidanih zidova od opeke i armiranobetonskih zidova, a pregradni zidovi su također od opeke. Stropovi su monolitni armiranobetonski. Temeljenje se predviđa na temeljnoj ploči.
Budući se zadana parcela nalazi na terenu koji je ravan ali upušten u odnosu na okolne prometnice za cca 0,8 m potrebno je nasipavanje do razine ulice. Predloženo rješenje poštuje programom zadane smjernice dispozicije i organizacije te međusobnog odnosa pojedinih prostornih cjelina te samih prostorija.
U tom smislu je izvršena stroga razdioba prostora domaćinstva od ostatka doma. Domaćinstvo se nalazi na dvije etaže, u dijelu podruma i prizemlja, na južnom dijelu objekta. Osim internim stepenicama, dva su dijela domaćinstva povezana i malim priručnim dizalom nosivosti 50 kg. Prostori na dodiru zone domaćinstva su predblagavaona i sakristija koje se nalaze u blizini internih stepenica. Projektnim rješenjem su racionalno organizirani prostori, minimalizirane komunikacije i najvećim dijelom ispoštovane zadane kvadrature pojedinih prostorija i cjelina.Prema zahtjevima iz projektnog zadatka korišten je klasični sistem kombinacije zidanih zidova od opeke i armiranobetonskih zidova, a pregradni zidovi su također od opeke. Stropovi su monolitni armiranobetonski. Temeljenje se predviđa na temeljnoj ploči.
Budući se zadana parcela nalazi na terenu koji je ravan ali upušten u odnosu na okolne prometnice za cca 0,8 m potrebno je nasipavanje do razine ulice.

Tip projekta Religija
Status projekta Natječaj
Godina projektiranja 2010
Lokacija Zagreb
Vukovarska-Držićeva
Površina 1000 - 3000 m2
Površina (brutto) 1363,09 m2

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.
SLOŽI PROJEKTE PO


STATUS


VRSTA


BUDŽET
NAGRADE
Samo nagrađeni

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:

 


Donatori:
 


 

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2022 DAZ.