Arhiva novosti

21/01/2012 Radionica

Otvorene prijave za novu Laubinu Oblikovnicu

Laubina oblikovnica namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta. Prva radionica započinje 17. veljače te će se održavati svakog petka u 18:45 sati, sve do 24. svibnja (ukupno 24 školska sata). Radit će se na primjerima iz fundusa Zbirke Filip Trade, a voditelji su Aneta Mudronja i Tomislav Pletenac.


20/01/2012 hitnaArhitektura

Besplatne arhitektonske konzultacije za stanovnike Novog Zagreba

U subotu 21.1.2012. dođite, pozovite ili proslijedite svoje novozagrebačke prijatelje s upitima 'kako doći do sobe viška' na besplatne arhitektonske konzultacije u predvorju MSUa, Avenija Dubrovnik 17, od 12 do 18h. Ova akcija savjetovanja treća je epizoda istoimenog projekta hitnaArhitektura grupe ARCHIsquad, ovoga puta odvijajući se unutar Programa o arhitekturi uz izložbu Socijalizam i modernost u MSUu


20/01/2012 Radionica

Mala škola arhitekture - Prostor i ja: Grad, kak imam te rad!

Pozivamo vas i vašu djecu u dobi od 5 do 10 godina na radionicu Male škole arhitekture: Prostor i ja u subotu 21.01.2012. u 10 sati. Naziv radionice je: Grad, kak imam te rad! a voditelj je Luka Korlaet uz pomoć suradnika - Tamare Vidović i Ivana Zloušića.


19/01/2012 Radionica

Make a step - povezivanje zagrebačkih i beogradskih studenata kroz umjetnost

Make a step - projekt povezivanja i stvaranja suradnje zagrebačkih i beogradskih studenata i studentica kroz umjetničko izražavanje, odvijao se u periodu od 12. do 15. siječnja 2012. godine u Beogradu. Održala su se predavanja, tribine, diskusije, radionice, male ulične akcije i završna izložba, a sve je rezultiralo stvaranjem platforme za razvoj jače i progresivnije buduće suradnje.


19/01/2012 Izložba

Prodajna izložba inkluzivnog dizajna

U ponedjeljak 23. siječnja u 20 sati u HDD galeriji otvara se izložba EXTRA ORDINARY DESIGN - Prodajna izložba radionice inkluzivnog dizajna. Za one koji se možda još nisu susreli s pojmom, "inkluzivni dizajn" podrazumijeva uključivanje stvarnih ljudi u sam proces dizajniranja te osjetljivost na stvarne teškoće i potrebe korisnika, što rezultira boljim dizajnom namijenjenim najširoj mogućoj populaciji.


18/01/2012 Sezona urbanizma

Predavanje Miće Gamulina: Pharos – hora, ager, campus i polje

Pozivamo Vas na predavanje Pharos – hora, ager, campus i polje kolege Miće Gamulina koje će se održati u četvrtak, 26. siječnja 2012. s početkom u 19h, u velikoj dvorani UHA/DAZ, u sklopu programa Sezone urbanizma.


18/01/2012 Radionica

Interdisciplinarna radionica: Parkovi Vukovara

Sekcija mladih Društva arhitekata Zagreba na inicijativu Grada Vukovara i prof. Mladena Jošića, organizira interdisciplinarnu radionicu s temom Parkovi Vukovara. Prijave za sudjelovanje na radionici su otvorene od 01. do 12. veljače, za timove studenata diplomskih studija i mladih stručnjaka (do 35 godina) iz područja arhitekture, krajobrazne arhitekture i dizajna.


18/01/2012 Film

Koraci grada, Zagreb 1957. godine

Dok se u Zagrebu održava Sezona urbanizma i izložba Socijalizam i modernost u MSU-u, pogledajte kako je izgledao naš grad 1957. godine, kada se širio južno od pruge, kada je novo zamijenilo staro... Scenarij: Slavko Goldstein i Branko Majer, kamera: Tomislav Pinter, muzika: Vladimir Kraus-Rajterić, režija: Branko Majer.


18/01/2012 Časopis

Časopis aa - glasnik nove arhitekture

Objavljen je prvi broj časopisa aa_architectural approach, pokrenut od strane grupe studenata arhitekture s Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Ciljana publika časopisa su mladi arhitekti i studenti, a ideja časopisa je razvoj arhitektonske misli, i to prvenstveno kroz teoretski diskurs i njegovanje kritičkog stava, nasuprot suhoparnom prikazivanju aktualnih arhitektonskih projekata. Cilj časopisa je stvaranje platforme na kojoj će arhitekti, posebno oni mladi, moći iskazivati svoje ideje, stavove, razmišljanja i konkretne projekte.


18/01/2012 Časopis

Članak Pulske grupe u časopisu Political Implications of the Urban Landscape

Izašlo je prvo izdanje časopisa Europske federacije za krajobraznu arhitekture (EFLA) pod nazivoma Political Implications of the Urban Landscape o kojem smo pisali ovdje. U prvom broju nalazi se članak Pulske grupe o problematici Muzila u Puli, a mi vam u nastavku donosimo hrvatsku verziju članka Pulske grupe.


18/01/2012 Natječaj

Dva međunarodna natječaj za krajobrazno i urbanističko uređenje

Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata objavilo je na svojim stranicama poziv na međunarodni natječaj s dvije predmetne lokacije - Švicarska i Berlin. Natječaji se provode za organizaciju i nagradu Peter Joseph Lenné Prize 2012.


17/01/2012 Članak

Devastacija interijera u Mihanovićevoj 3

Na portalu Jutarnji.hr pročitajte zanimljiv članak Zrinke Paladino o uništenju interijera u zgradi na adresi Mihanovićeva 3. Zgrada koju je projektirao Rudolf Lubynski sa suradnikom Lavoslavom Horvatom izgrađena je 1928. godine, a nedavno je dobila novi interijer kojim je uništen njezin najvrijedniji dio.


16/01/2012 Natječaj

Rezultati natječaja za uređenje parka Kupalište ribarska u Vukovaru

Udruženje hrvatskih arhitekata objavilo je rezultate natječaja za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog i krajobraznog rješenja za uređenje Parka Kupalište ribarska u Vukovaru. Na natječaj koji je trajao od 20. lipnja 2011. do roka za predaju natječajnih radova 05. siječnja 2012. stiglo je 7 radova.


15/01/2012 Projekt

Pop-up kontejnerski trgovački centri

U londonskoj četvrti Shoreditch nedavno je otvoren jedan sasvim drugačiji shopping centar. Boxpark je trgovački sklop unutar kojeg su trgovine smještene u transportne kontejnere. Osim zanimljivim pristupom šopingu i kulturi, ovaj projekt je digao prašinu i zbog sporenja sa sličnim projektom u Christchurchu, u Novom Zelandu, za koji tvrde da je kopija londonskog projekta.


15/01/2012 Radionica

Radionica digitalnog kiparstva

Lauba, u suradnji s Boonarom, predstavlja radionicu virtualnog kiparstva by Marko Prpić – Zets. Pod tim pojmom objedinjeno je korištenje softvera koji nudi alate za povlačenje, naboravanje, izglađivanje, oblikovanje ili bilo kakvo drugačije manipuliranje objektima u virtualnom prostoru.


StarijeNovije

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

  • Rezultati

    DOM ZA STARIJE DUBRAVA

    30.8.2023.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

  • Rezultati

    Prostor središta Trešnjevke

    23.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

  • Rezultati

    Dječji vrtić Brezovica

    15.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.