Arhiva novosti

19/06/2014 Mala škola arhitekture

Mijenjamo grad

Radionica Mijenjamo grad iz ciklusa radionica Male škole arhitekture - Prostor i ja, održala se u sklopu ovogodišnjeg festivala dizajna – Dana D 1. lipnja 2014. pod vodstvom Ide Loher i Davorke Perić.


18/06/2014 Primijenjena umjetnost i dizajn

49. Zagrebački salon

Zagrebački salon, jedna od najstarijih domaćih izložbi recentnog vizualnog izričaja, ove se godine održava 49. put. Godišnji pregled najboljih radova iz čitave Hrvatske posvećen je primijenjenim umjetnostima i dizajnu, a organizira ga ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti od 17. lipnja do 3. srpnja 2014.


16/06/2014 Javni prostor

Otvorenje umjetničkih instalacija u Novom Jelkovcu

Otvorenje umjetničkih intervencija Tonija Franovića, Ane Elizabet i Ane Horvat na prostoru naselja Novi Jelkovec nastalih u okviru aktivnosti projekta Ars Publicae održat će se u petak, 20. lipnja 2014. s početkom u 19 30 sati ispred Knjižnice Jelkovec.


14/06/2014 Mala škola arhitekture

Osvrt na radionicu MŠA u okviru Think Space Nekonferencije

Otvorenje 3. Think Space Nekonferencije proteklo je uz dodjelu nagrada, otvorenje izložbe te druženje s našim kustosima, žiratorima i gostima, ali istovremeno i sa djecom koja su se okupila na radionici Male škole arhitekture - Prostor i ja koja se održala prošle srijede u Laubi.


12/06/2014 Radionica

Zagreb Rooms

Pozivaju se studenti na ljetnu radionicu Zagreb Rooms u organizaciji asistenata s ETH Zürich i hrvatskih arhitekata u Zürichu, te u suradnji s Arhitektonskim fakultetom u Zagrebu. Radionica će se baviti promatranjem Zagreba kroz njegove fragmentirane cjeline. Primjenom crteža, osnovnog arhitektonskog alata, istražit će se prostorne mogućnosti grada. Prijave su otvorene do 25. lipnja, a radionica se održava u Zagrebu od 21. do 26. srpnja 2014.


12/06/2014 Lauba

Lauba slavi 3. rođendan

Prije 3 godine 14. lipnja Lauba je otvorila svoja vrata. Do danas, Lauba se etablirala kao neizostavni element kulturno-umjetničkog života grada Zagreba. Kao i svake godine, tako i ove ekipa iz Laube je pripremila niz događanja i aktivnosti.


12/06/2014 Think Space

Think Space Nekonferencija 2014.

3. Think Space Nekonferencija pod ovogodišnjom krovnom temom Money / Novac je još u tijeku, ali smo dodijelili nagrade, družili se uz Architects' talk otvorili izložbu nagađenih radova ovogodišnjih natječaja Territories, Culture & Society i Environment / Subtraction. Družili smo se s našim kustosima, žiratorima i gostima, a dok se polako približavamo kraju 3. izdanja Think Space ciklusa pročitajte i pogledajte kako su prošla zadnja dva dana Nekonferencije.


10/06/2014 Think Space

Nagrađeni autori Think Space natječaja u Zagrebu

Sutra počinje 3. Think Space Nekonferencija pod krovnom temom Novac / Money, koja će se kroz tri dana održavati u Laubi u Zagrebu. Podsjećamo da je ulaz na Architects' talk u 19.00 h te na svečanu dodjelu nagrada u 20.30 h slobodan uz potvrdu dolaska ili registraciju putem ENTRIO sustava, zbog ograničenog broja mjesta. Zadnjeg dana završnih priprema Nekonferencije predstavljamo vam još neke od zanimljivih gostiju i Think Spacera.


09/06/2014 Venecijanski bijenale

Ana Dana Beroš dobitnica posebnog priznanja na Venecijanskom bijenalu

Hrvatska arhitektica Ana Dana Beroš dobitnica je posebnog priznanja na Venecijanskom bijenalu za izložbu Intermundia u okviru segmenta Monditalia ovogodišnjeg bijenala pod krovnom temom Fundamentals glavnog kustosa Rema Koolhaasa. Zlatni lav odlazi u Koreju.


09/06/2014 Think Space

Laureati Territories natječaja u Zagrebu

Za par dana u Laubi – kući za ljude i umjetnost, uz već najavljene goste, na Think Space Nekonferenciji – Money | Novac pridružuju nam se i nagrađeni autori iz tri ovogodišnja Think Space natječaja; Territories, Culture & Society te Environment. Više o nagrađenim autorima s prvog natječaja u ciklusu koje ćete imati priliku poslušati u srijedu, pročitajte u nastavku. Podsjećamo da se sudjelovanje boduje sa 16 bodova u sustavu stalnog stručnog usavršavanja HKA, a kao pogodnost za članove DAZ-a i studente kotizacija iznosi 350 kn. Prijaviti se možete ovdje.


09/06/2014 PechKucha

PechaKucha Night Zagreb Vol.13 SOS Balkan u Muzeju suvremene umjetnosti

Nakon dvije godine ponovno će se, po trinaesti put, održati zagrebačka PechaKucha večer na kojoj će se u jedinstvenom formatu prezentacija od 20 slika u 20 sekundi publici predstaviti 14 kreativaca. U okviru programa moći će se pogledati i retrospektivna izložba Vlaste Delimar "To sam ja", a sav prihod od ulaznica bit će namijenjen za pomoć poplavljenim područjima u regiji.


08/06/2014 Predavanje

Dislokacija memorije

U sklopu projekta „Kulturne memorije“ u srijedu 11. lipnja u 20 h u Centru za kulturu Trešnjevka predavanje „Dislokacija memorije“ održat će prof. dr. sc. Tomislav Pletenac.


06/06/2014 Think Space Nekonferencija

MAPEI Croatia poklanja 5 kotizacija za Think Space Nekoferenciju

Tvrtka Mapei Croatia u suradnji s Društvom arhitekata Zagreba poklanja 5 kotizacija za sudjelovanje na 3. Think Space Nekonferenciji najbržim arhitektima!


06/06/2014 Mala škola arhitekture

Šetnja gradom - idemo po iskustvo

Sutra, u subotu 7. lipnja održava se zadnja radionica Male škole arhitekture iz ovogodišnjeg ciklusa. S voditeljicama radionice idemo u grad po iskustvo.


06/06/2014 Think Space

Think Space gosti i sudionici

Predstavljamo vam još neke od gostiju i sudionika ovogodišnje Think Space Nekonferencije – Money / Novac, koja se održava od 11. do 13. lipnja 2014. u Laubi – kući za ljude i umjetnost. Podsjećamo da se sudjelovanje boduje sa 16 bodova u sustavu stalnog stručnog usavršavanja HKA, a kao pogodnost za članove DAZ-a i studente kotizacija iznosi 350 kn. Više pročitajte u nastavku te u najavi Nekonferencije.


StarijeNovije

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

  • Rezultati

    DOM ZA STARIJE DUBRAVA

    30.8.2023.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

  • Rezultati

    Prostor središta Trešnjevke

    23.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

  • Rezultati

    Dječji vrtić Brezovica

    15.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.