Natječaj za dizajn vizualnog identiteta HKA

22/03/2011

Rok za prijavu je ponedjeljak, 4. travnja
Hrvatska komora arhitekata raspisuje, a Hrvatsko dizajnersko društvo provodi pozivni natječaj za dizajn vizualnog identiteta Hrvatske komore arhitekata. Pozivamo vas da se prijavite u konkurenciju za pozvane autore / timove. Rok za prijavu je ponedjeljak, 4. travnja 2011.
 
Svoje reference i opis radnog tima te portfolio od najviše pet relevantnih radova pošaljite do 4. travnja 2011. na adresu natjecaji@dizajn.hr, s naslovom ´HKA - pozovite nas´. U tekstu poruke navedite ime, adresu i telefonski broj autora, odnosno predstavnika kreativnog tima koji želi sudjelovati na Natječaju. Radove prikažite u jednom pdf dokumentu, ne većem od 2,5 MB.

O temi natječaja:


Novi vizualni identitet HKA treba biti suvremen u konceptu i izričaju te komunicirati u skladu s važnim odrednicama djelovanja i vrijednostima koje promiče i zastupa HKA.

Vizualni identitet treba podržati viziju HKA kao dinamične, fleksibilne i samoodržive organizacije s aktivnim članstvom i učinkovitom administracijom čiji je krajnji cilj poboljšanje kulture življenja građana i jačanja ugleda arhitekata u društvu. Osim toga, vizualni identitet treba jamčiti prepoznatljivost Komore u odnosu na druge (partnerske) institucije i podržati razvoj u strateškim područjima djelovanja HKA (učenje i razvoj ljudskih potencijala, razvoj internih procesa i organizacije, razvoj odnosa s članstvom i vanjskim srodnim organizacijama te razvoj usluga strukovne edukacije, izdavačke djelatnosti, valorizaciju, izradu i provedbu natječajnih programa itd.).

Cjelokupna natječajna dokumentacija bit će dana na raspolaganje pozvanim timovima 8. travnja, prilikom poziva na obavezni usmeni brifing.

Ocjenjivački sud
:

1. Tomislav Ćurković, dipl.ing.arh.
2. Boris Fiolić, dipl.ing.arh.
3. Damir Bralić, dipl. dizajner
4. Orsat Franković, MA(RCA)
5. Damir Gamulin, dipl. dizajner

Nagrada i obeštećenja

 
Ocjenjivački sud dodijelit će jednu nagradu u iznosu 25.000,00 kn bruto. Pozvanim autorima koji nisu dobitnici nagrade isplatit će se obeštećenje za rad u iznosu 4.000,00 kn bruto.

Uvjeti Natječaja

Pozvani autori / timovi dužni su sudjelovati na usmenom brifingu. Nakon usmenog brifinga, autori / kreativni timovi pristupaju izradi prijedloga najmanje jednog, a najviše triju natječajnih radova.

Rokovi


21. ožujka (ponedjeljak): početak natječaja
4. travnja (ponedjeljak): rok za prijavu u konkurenciju za pozvane autore / timove
do 8. travnja (petak): odabir 5 pozvanih autora / timova od strane Ocjenjivačkog suda (obavijest autorima / timovima o izboru među 5 pozvanih, poziv na usmeni brifing)
13. travnja (srijeda): obavezan usmeni brifing (potpuna natječajna dokumentacija na raspolaganju natjecateljima)
23. svibnja (ponedjeljak): rok za predaju natječajnih radova
do 3. lipnja (utorak): završetak rada Ocjenjivačkog suda (dostava odluke natjecateljima i javna objava rezultata natječaja unutar 8 radnih dana)

Tko se može kandidrati


Kandidirati se mogu profesionalni dizajneri - samostalni autori ili interdisciplinarni kreativni timovi u kojima je nosioc tima dizajner. Ocjenjivački sud odabrat će na temelju pristiglih prijava 5 pozvanih autora / timova.

Postavljanje pitanja


Zainteresirani autori i timovi mogu postavljati pitanja isključivo putem elektronske pošte na adresu natjecaji@dizajn.hr.


O Hrvatskoj komori arhitekata


Hrvatska komora arhitekata, osnovana je kao samostalna komora 2009.godine i slijednik je strukovnog Razreda arhitekata Hrvatske komore arhitekata i inženjera u graditeljstvu koja je djelovala od 1998. do 2009. godine.

HKA promiče arhitekturu i kulturu građenja kao izraz identiteta naroda i unapređuje arhitektonsku djelatnost u cilju zaštite javnog interesa i zaštite interesa trećih osoba.

HKA čuva ugled struke, razvija strukovnu etiku, unapređuje i osigurava uvjete za djelovanje ovlaštenih arhitekata te nadzire ovlaštene arhitekte urede i druge pravne osobe u kojima rade ovlašteni arhitekti. Osim toga, HKA utvrđuje temeljna načela i pravila ponašanja u ispunjavanju obveza ovlaštenih arhitekata prema društvu, struci, naručiteljima i svojim zaposlenicima. HKA inicira i donošenje zakona i propisa i daje mišljenja na propise iz područja arhitekture, prostornog uređenja i gradnje u proceduri donošenja te izvješćuje Hrvatski sabor, Ministarstvo i predstavnička tijela jedinica lokalne samouprave i uprave o stanju i problemima, kao i mjerama koje bi trebalo poduzeti radi unapređenja arhitekture, zaštite okoliša, zaštite i očuvanja kulturne baštine i zaštite okoliša od neprihvatljivoga građenja. HKA organizira natječaje iz područja arhitekture, urbanizma i krajobrazne arhitekture, dodjeljuje nagrade i priznanja ovlaštenim arhitektima koji su se istakli vrsnoćom rada ili uzornim profesionalnim ponašanjem te brine o pravima umirovljenih ovlaštenih arhitekata.


Izvor: arhitekti-hkaig.com

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

  • Rezultati

    DOM ZA STARIJE DUBRAVA

    30.8.2023.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

  • Rezultati

    Prostor središta Trešnjevke

    23.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

  • Rezultati

    Dječji vrtić Brezovica

    15.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.