Predavanje

Neven Mimica - Architecture in the Americas 2000 – 2013

Autor/izvor: DAZ / oris.hr 11/02/2015

U nedjelju 15. veljače 2015 u 18.30 sati u Oris Kući arhitekture Vedran Mimica održat će predavanje „Architecture in the Americas 2000 – 2013

Nagrada MCHAP (Mies Crown Hall Americas Prize) o kojoj smo pisali ovdje, pandan je europskoj nagradi Mies van der Rohe. Dodjeljuje se za najbolja arhitektonska ostvarenja Sjeverne i Južne Amerike, a utemeljio ju je Tehnološki fakultet u Illinoisu. Nagrada će se dodjeljivati za ostvarenja nastala tijekom dvogodišnjeg razdoblja, a prva priznanja obuhvatila su razdoblje od 2000. do 2013. godine. Međunarodni žiri pod predsjedavanjem Kennetha Framptona pregledao je više od 300 nominiranih objekata te 50-ak nominacija za nagradu za prvu značajniju realizaciju – MCHAP emerge.

Vedran Mimica, jedan od osnivača nagrade, u predavanju će prikazati presjek najzanimljivijih arhitektonskih ostvarenja koji su sagrađeni na američkim kontinentima u novom mileniju.
Posebnost je nagrade da je inicira jedna obrazovna institucija pa će predavanje prikazati i način na koji se kritička diskusija o arhitekturi preklapa s obrazovnim modelom na jednoj od najvažnijih škola arhitekture na svijetu.

Ulaz je slobodan.

izvor: Oris

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

Rezultati

Poslovna zgrada Hrvatske Lutrije

25/11/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Poslovne zgrade Hrvatske Lutrije uz Aveniju Dubrovnik u Zagrebu

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:

 


Donatori: