Obavijest o sazivu 24. izborne Skupštine DAZ-a

27/03/2007


Poziv i izborne propozicije

izborne liste
Lista 1 program i CV
Lista 2 program i CV

Izvještaj o radu predsjednika i IO DAZ-a

...
Obavijest 24. Izborna Skupština DAZ-a

Izvještaj o radu predsjednika i IO DAZ-a
Prijedlog financijskog plana 2007. g. (acrobat dokument)
Zaključci 23. skupštine DAZ-a
Izvještaj Odbora kontrole
Financijske bilješke 2006 (acrobat dokument)
Prijedlog PROGRAM RADA DAZ-a 2007. godina
Izvještaj Sekcije urbanista


Društvo arhitekata Zagreba (DAZ)
Zagreb, 14.03.2007.

Do za to predviđenog roka, u Tajništvo DAZ-a pristigle su dvije izborne liste za 24. izbornu Skupštinu Društva arhitekata Zagreba (DAZ) koja je sazvana za utorak 27. ožujka 2007. u 18.00 sati u DAZ-u.

LISTA 1 - program i CV
1. Igor Franić, nositelj liste
2. Saša Begović
3. Borka Bobovec
4. Davor Katušić
5. Nenad Kondža
6. prof. Hrvoje Njirić
7. Lovorka Prpić


LISTA 2 - program i CV
1. Hrvoje Hrabak, nositelj liste
2. Maja Furlan Zimmermann
3. Damir Ljutić
4. Marko Milas
5. Dinka Pavelić
6. Roman Šilje
7. Krunoslav Šmit


PROGRAMI I CV IZBORNIH LISTA


LISTA 1
Franić _ Begović _ Bobovec _ Katušić _ Kondža _ Njirić _ Prpić:

PROGRAM LISTE ZA IZVRŠNI ODBOR DAZ-a 2007-2009
Programom se namjeravaju poštovati kvalitetna postignuća dosadašnjih Izvršnih odbora (IO), te nastaviti rad na njihovim zasadama, uz nadogradnju novim idejama.

ARHITEKTONSKI NATJEČAJI
A/ Stručni savjet DAZ-a - osnovati Stručni savjet DAZ-a, čija je uloga brinuti o natječajima, prijedlozima za nagrade itd. (za razliku od IO DAZ-a, koji se brine o svim članovima DAZ-a).
B/ Stav struke – dosljedna provedba natječaja u skladu s Pravilinikom o natječajima.
C/ Suradnja s Gradom – poboljšanje komunikacije IO DAZ-a s aktualnom gradskom upravom glede otvorenih raspisa natječaja za značajne gradske teme.
D/ Ocjenjivački sudovi – inzistiranje na stručnosti i kompetentnosti članova ocjenjivačkih sudova, uz poštivanje tradicije odabira pripadnika različitih generacija i stručnih profila; inicijativa za organiziranje natječaja s međunarodnim žirijima.
E/ Međunarodni natječaji – za iznimne gradske i državne projekte (u suradnji s UHA-om).
F/ Suradnja s Europanom – natječaji i implementacija; međunarodna afirmacija mladih arhitekata.

MEĐUNARODNA SURADNJA – PREDAVANJA, IZLOŽBE I RAZMJENA STRUČNJAKA
Uz financijsku podršku predpristupnih fondova EU, ustanoviti trajnu suradnju s inozemnim arhitektonskim instancama. Omogućiti dvosmjernu razmjenu stručnjaka, te time promociju hrvatske arhitekture u svijetu.
Uz suradnju s HKAIG i UHA-om, organizirati redovita predavanja i izložbe inozemnih stručnjaka (u tematskim ciklusima – ´klupski utorci´). Predavanja digitalno dokumentirati, a izložbe popratiti adekvatnim publikacijama.
Mogući predavači / izlagači: RCR arquitectes (Aranda-Pigem-Vilalta), William JR Curtis, David Adjaye, Vincente Guallart, Mansilla-Tunon, Aleš Vodopivec, Smiljan Radic, Tom Pucher, Anna Popelka, Volker Giencke, LOVE, querkraft, Jabornegg & Palffy, Michael Hays, Adriaan Geuze, Eve Blau, Ron Arad, Andrea Branzi, itd.

UREАENJE PROSTORIJA I RAD KLUBA ARHITEKATA
Ostvariti preuređenje klupskih prostorija i dovršiti opremanje prostora svim potrebnim tehničkim uređajima. U tu se svrhu mogu koristiti sponzorstva specijaliziranih tvrtki (građevinske tvrtke, poduzeća za opremanje interijera, zastupstva za tehničko-akustičku i sl. opremu), ali i EU predpristupni fondovi.
Ciklusom predavanja i izložbi potaknuti rad Kluba arhitekata (tzv. ´klupski utorci´), kojim će se afirmirati profesionalna (i moguća šira) diskusija.

SAMOSTALNA KOMORA ARHITEKATA

Suradnja s Razredom arhitekata HKAIG, osobito vezano uz pružanje podrške inicijativi za osnivanje samostalne Komore arhitekata a sve u cilju afirmacije struke u društvu.

MEDIJI
Pojačati komunikaciju s članstvom i javnošću putem web-a: dograditi web-stranice DAZ-a stranicama na engleskom jeziku, te omogućiti web-streaming važnijih događanja u DAZ-u.
Poboljšati suradnju s ČIP-om putem objavljivanja aktualnosti DAZ-a u časopisu ´Čovjek i prostor´. Zagreb, 13. 03. 2007.


CV

doc. Igor Franić, dipl. ing. arh.
Rođen je 1963. godine u Zagrebu. Diplomirao je 1989. godine na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Za vrijeme studija radio je u Münchenu, te sudjelovao na Kongresima studenata Europe. Nakon diplome boravio je i radio u Londonu. Vodi vlastiti projektni ured; od 1996. godine radi na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kao docent na predmetu Arhitektonsko projektiranje VI i VII. Dobio je priznanje za projekt na 35. zagrebačkom salonu. Nagrađivan je na arhitektonskim natječajima, sudjelovao je na više izložbi u zemlji i inozemstvu, a o svom je radu održao niz predavanja.

Saša Begović, dipl. ing. arh.

Rođen 1967. Diplomirao na Arhitektonskom Fakultetu u Zagrebu. Od 1994 osnivač i partner u arhitektonskom studiju 3LHD. Od 2001-02 nastavnik na Arhitektonskom fakultetu TU Graz, na Katedri za stanovanje i arhitektonske tipologije, te gost-predavač i kritičar na Arhitektonskim fakultetima TU Wien, TU München, RIBA (London), Van Alen Institute (New York).
Brojni projekti i realizacije u Hrvatskoj i inozemstvu nagrađivane su najvažnijim hrvatskim i internacionalnim nagradama (AR+D award 2002, američka I.D. Annual Award 2003, Viktor Kovačić 2001, Vladimir Nazor 1999, Salon mladih 1996, priznanja Piranesi i Bauwelt). Sudjelovao na mnogim arhitektonskim i urbanističkim radionicama i seminarima kao sudionik i voditelj. U mandatu 2000-02 glavni i odgovorni urednik ČIP-a. Od 2003 član Suda časti UHA i DAZ, i član uredničkog savjeta časopisa Oris. Radovi publicirani u najvažnijim svjetskim publikacijama.

mr.sc. Borka Bobovec, dipl. ing. arh.
Rođena 1961. u Karlovcu. Diplomirala na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 1985. Znanstveno zvanje Magistra znanosti iz područja Tehničkih znanosti znanstvenog polja Arhitektura i urbanizam stekla 2000. na istom Fakultetu. Tijekom 1986 radi kao projektant u Projektnom birou ´Novotny und Mahner´, Offenbach/M u Njemačkoj. 1986-89 radi na gradilištu Vojne bolnice u Zagrebu kao samostalni nadzorni organ, a 1990-94 na istom objektu vodi službu Investicijskog i redovnog održavanja. 1995 prelazi u Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i stanovanja, gdje radi na poslovima inženjeringa i konzaltinga te vođenja investicija stanova za stradalnike Domovinskog rata na području čitave države. Od 2001 djelatnost se proširila i na Program Društveno poticane stanogradnje. Od 2004 u okviru pristupanja EU je Housing Focal Point.
Predsjednik je međunarodne Udruge Europan-Hrvatska, te član HKAIG i DAZ-a. Od 2003 imenovana Stalnim sudskim vještakom za graditeljstvo i procjenu nekretnina.

Davor Katušić, dipl. ing. arh. MA. Bi.
Rođen 13.07.1968. u Banjaluci. Diplomirao na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1994. godine. Magistrirao na Berlage institutu u Amsterdamu 1998. godine sa radom «Architectural Stability Within Dynamic Systems», s mentorom A. Zaera–Polom.
1999. godine osniva multidisciplinarni ured ´produkcija 004´. Od 2000-02. zamjenik glavnog urednika časopisa Čovjek i prostor. Od 1999-2000. predavač na odsjeku vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu, a 2004-05. predavač na TU u Grazu.

Nenad Kondža, dipl. ing. arh.
Rođen u Zadru 16.01.1955. Diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 1980 u klasi profesora Miroslava Begovića. Pohađao Majstorsku radionicu arhitekta Drage Galića. Apsolvirao na poslijediplomskom studiju Graditeljsko nasljeđe u Splitu 1987. Radio na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu - Zavodu za arhitekturu, Regionalnom zavodu za zaštitu spomenika kulture, projektnom birou Industrogradnja i Montprojektu. 1992 osniva s partnerima ´Studio A´.
Član Izvršnog odbora DAZ-a i Predsjedništva UHA-e 1994-1996, 1998-2000, Odbora Razreda arhitekata HKAIG, 1998-, Predsjednik odbora za cjenik usluga Razreda arhitekata HKAIG, 1998-2004, Predsjedništva UHA-e 2004-.
Dobitnik niza nagrada na domaćim i međunarodnim arhitektonskim natječajima. Priznanje 23. Zagrebačkog salona za obnovu zagrebačkih pročelja, Zrinjevac 20, Muzej za umjetnost i obrt, hotel ´Esplanade´ i pročelja zgrada na Trgu bana Jelačića, za podizanje svijesti o spomeničkoj baštini kreativnom obnovom gradskog spomeničkog inventara. Nagrada Bernardo Bernardi za ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u 2001 za uređenje prizemlja i dijela podruma Glavne pošte u Jurišićevoj u Zagrebu.

prof. Hrvoje Njirić, dipl. ing. arh.
Rođen je 1960. godine u Zagrebu. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 1986. Gostujući kritičar na HAB Weimar, ETSAB Barcelona, TU Wien, AA School of Architecture London, ETH Zürich, Strathclyde University Glasgow, Politecnico di Milano i Southeast University Nanjing. Gostujući profesor u Grazu (1998), Ljubljani (1999), Ferrari (2000), Aarhusu (2005) i Trstu (2006). Redovni profesor na TU Graz (2000-05), a od 2007 na GAF Split. Vodi ured njiric+ arhitekti u Zagrebu.
Značajnije realizacije: Baumaxx Hypermarket, Maribor, (s H. Njirić), 1999.; McDonald´s Drive-In, Maribor, (s H. Njirić), 2000; Gračani Housing, Zagreb 2006; Rural Mat, Zagreb 2007 i Vrtić „Sunce“, Zagreb 2007.
Važnije publikacije: Kalvarienguertel (deSingel, Antwerpen, 2001), Metabalcanico (El Croquis 114(II), 2003), „10x10“ Phaidon (London 2000) i The Phaidon Atlas (London 2005).
Dobitnik više domaćih i nekoliko međunarodnih nagrada na natječajima.

Lovorka Prpić, dipl. ing. arh.
Rođena u Zagrebu 1966. Diplomirala na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Od 2002 pokreće Zajednički projektantski ured s M. Bernfest. Od 2003 honorarna asistentica na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu (kolegij Interieur). Poslijediplomski studij na Arhitektonskom fakultetu u Ljubljani (mentor prof. dr. Aleš Vodopivec), gdje nastavlja doktorski studij arhitekture. Aktualna je članica Odbora Razreda arhitekata HKAIG i uredništva ČIP-a, te Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Višekratno nagrađivana na arhitektonskim natječajima, izlaže na stručnim izložbama i publicira u časopisima, sudjeluje u radu ocjenjivačkih sudova arhitektonskih natječaja. Nominirana za Mies van der Rohe Award (Centar za socijalnu skrb, Sisak); za nagradu Bernardo Bernardi (salon La Coulisse, Zagreb). Dobitnica prve nagrade 25. salona mladih (izbornik: Makoto Sei Watanabe, Tokio).


izbori za izvršni odbor daz-a 27-03-2007.
lista: hrabak, furlan zimmermann, ljutić, milas, pavelić, šilje, šmit

program djelovanja 2007-2009


´grad kakav želimo´
- jasno i brzo kolektivno formiranje stručnih i referentnih stavova o ključnim pitanjima gradskog prostornog razvoja u presudnim trenucima njegovog rasta
- kontinuirana promocija ovih stavova, kako u općoj i stručnoj javnosti, tako i pri gradskim strukturama
- pitanja o kojima ćemo formirati stav su sljedeća: smisao i sadržaj dokumenata kojima je ambicija usmjerivati razvoj; normiranje i definiranje javnog interesa; jednoznačan stav o vrsti i formi natječaja koji može određivati pojedini prostorni zahvat; postava kvalitativnog standarda za urbanističko programiranje - kako urbanističkih planova, tako i natječaja koje provodimo
- metode propitivanja i uključivanja šire stručne javnosti su radionice, web ankete i on-line referendumi
- čim više i čim češće korištenje svih otvorenih medijskih kanala za širenje kritičke misli o gradskom prostornom razvoju i njegovim akterima, uz iznošenje važnih vrijednosnih stavova, promišljenih unutar što otvorenijeg rada IO daz-a

´daz on line´
- afirmacija weba kao sredstva kontinuirane, aktualne i stručne komunikacije te participacije šireg članstva daz-a u formiranju stavova i odlučivanju; kreativni rad kroz novo uredništvo daz-ovih stranica; komplementarno ovoj aktivnosti uvođenje ´nagrade daza´, u čijem izboru sudjeluje kompletno članstvo

´aktiviranje članstva´
- traženje sustavnih rješenja koja će potaknuti otvorenost i zajamčiti sudjelovanje i zastupljenost šireg članstva u aktivnostima društva, radu izvršnog odbora i ostalim tijelima s mandatom odlučivanja te tako potvrditi dobru praksu participacije generacijski, interesno, poslovno i stilski različitih pojedinaca

´kontinuitet´
- promišljeno i odgovorno odvijanje svih ustaljenih aktivnosti - provedbe natječaja u ostvarenom proširenom opsegu, serija predavanja, anketa, radionica itd.

´kućni red i rad´
- daljnje profesionalno, kadrovsko i organizacijsko kapacitiranje društva kako bi spremno i odgovorno reagiralo na povećani opseg aktivnosti, programa i poslova


CV


hrvoje hrabak
rođen 1971. u zgb, diplomira na AF u Zagrebu 1996., od 1995. sudjeluje na javnim natječajima, u raznim timovima i samostalno, (30-ak natječaja) i osvaja niz nagrada, od toga 3 prve; sudjeluje i u nizu radionica i seminara te izložbi; izlaže na 29. 32. 35. 38. i 41. zgb salonu ; 1998.-2000. radi i educira se u amsterdamu; u zagrebu 1996.-2004. djeluje u birou odak i silađin, a od 2004. kroz samostalnu praksu; 2002.-2005. s mice gamulinom uređuje webzine www.arhitektura.info

maja furlan zimmermann
rođena 1973. u Zagrebu, diplomirala 1998. na AF u Zagrebu; 2003. s Mirkom Buvinićem i Mirelom Bošnjak osniva ured; iste godine radi i kao honorarni asistent pri Katedri za urbanizam Arhitektonskog fakulteta; do sada kao autor u raznim timovima sudjelovala na 33 javna natječaja i osvojila 19 nagrada od čega 6 prvih

damir ljutić
rođen 1970. u Zagrebu, diplomira na AF u Zagrebu 1996,; 1998. osniva samostalnu praksu dvaplus; od 1996. sudjeluje na 40-ak javnih natječaja i osvaja niz nagrada, od toga 4 prve; 2000. osnivač nevladine udruge kontrafor za zaštitu graditeljskog nasljeđa; 2003. objavljuje u časopisu zarez; od 2004. surađuje u časopisu croturizam; UT marketing 2004. pohađa akademiju za politički razvoj Vijeća Europe

marko milas
rođen 1971. u Zagrebu, diplomira na AF u Zagrebu 1997.; od 1994. sudjeluje i biva nagrađen na raznim javnim arhitektonskim i urbanističkim natječajima; izlaže na 32. 35. i 38. zagrebačkom salonu; radno iskustvo u studio arhing/arhing2 (1998. - 2000.); industrogradnja/indokonzalting (2001. - 2004.); od 2004. djeluje kroz vlastitu praksu ura2

dinka pavelić

rođena 1970. u Zagrebu, 1996. Diplomirala na AF Zagrebu; 1998 - 2003 studij na Berlage Institutu, Rotterdam s mentorima: Stan Allen, Kazuyo Sejima, Stefano Boeri, Michael Hayes, Hani Rashid, Don Murphy, mentor diplome Elia Zenghelis; u raznim timovima sudjelovala na 30-tak natječaja kao autor i koautor, pri čemu osvaja niz nagrada; radno iskustvo u hrvatskim biroima Njirić/Njirić, Galijašević/Jošić, Studio BiF, 2A, Ap92, UZGZ i inozemnih Arch CIE, Atelier 4, Peter Geusebroek and co.; asistent-volonter i honorarni asistent na AF u Zagrebu 2001 - 2002.; član uredništva ČIP-a u periodu 2000 - 2002., 2006-2007; 2002 - 2006 radi u HŽ na projektima modernizacije i komercijalizacije nekretnina; od 2006. direktorica za hrvatsku konzultantske kuće red serve

roman šilje
rođen 1978. u Dubrovniku; diplomirao na AF u Zagrebu 2002; 2005 pohađa poslijediplomski studij na IAAC u Barceloni; sudjeluje na više natječaja, osvaja više nagrada, od čega jednu prvu; osvaja drugu nagradu 41. zgb salona; član uredništva ČIP-a od 2006; radi kao honorarni asistent na AF u Zagrebu

krunoslav šmit
rođen 1972. u Osijeku; diplomira na AF u Zagrebu 1996.; 1998.-99. poslijediplomski studij na AF u zagrebu urbanizam, prostorno planiranje i parkovna arhitektura; od 1995. u raznim timovima sudjeluje na javnim urbanističkim i arhitektonskim natječajima te osvaja niz nagrada, od čega tri prve; 1997.-98. honorarni asistent na Katedri za urbanizam i stručni suradnik u Zavodu za urbanizam AF u Zagrebu; 2006. doktorira pri AF u zgb; trenutno djeluje kao asistent na katedri za urbanizam pri AF u zagrebu

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

  • Rezultati

    DOM ZA STARIJE DUBRAVA

    30.8.2023.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

  • Rezultati

    Prostor središta Trešnjevke

    23.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

  • Rezultati

    Dječji vrtić Brezovica

    15.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.