Predstavljamo Vam suradnju DAZ-a s tvrtkom Lejmer d.o.o. iz Slovenije

19/11/2010

Poštovani,

predstavljamo Vam tvrtku Lejmer d.o.o. iz Slovenije koja je donirala materijal i postavljanje sustava vodilica i pregradnih stijena u prostorijama Društva arhitekata Zagreba.


Tvrtka Lejmer d.o.o. je specijalizirana za izradu i montažu pomičnih stijena sa visokom zvučnom izolacijom te smo na slovenskom tržištu prisutni već 15 godina i jedini smo proizvođač na prostoru Balkana.

Prilikom planiranja višenamjenskih prostorija i prilagođavanju veličina tih prostora određenim potrebama i zahtjevima, najbolje je planirati privremene prostorije. Takvo planiranje je nemoguće s fiksnim zidovima, koje više ne možemo pomicati, prostorijama ne možemo promijeniti površine, oblik ni izgled - te ih ne možemo prilagoditi trenutnim potrebama.


Sve to omogućuju pomični predjelni zidovi koji su u odnosu na fiksne zidove malo skuplji, ali se u uporedbi sa mogućnostima koje pružaju brzo isplate. Prednost tih zidova je neograničena. Omogućuju stvaranje prostora po želji i potrebi u privremene prostorije - sale za konferenciju, sale za bankete, dvorane, predavaonice... Sve te prostorije možemo napraviti u željenoj veličini, u obliku kvadrata, pravokutnika kao i polukružne sa željenim izgledom i sa željenim mjestom za ulaz. Pojedinačne elemente pomičnog zida koje trenutno nisu u upotrebi mogu se jednostavno odmaknuti te skladištiti.



Oš Helena Puhar, Kranj


Pomični zidovi su jednako vrijedni kao i fiksni zidovi što se tiče zvučne izolacije te njihove čvrstoće. Sve prostorije mogu biti istovremeno zauzete a da se to unutar prostorija ne osjeća. S takvim zidovima imamo svaki put prostorije po želji koje će odgovarati i najzahtjevnijim strankama. Imati zadovoljne stranke znači biti na pravom putu i veliku konkurentsku prednost tj. imati dobar proizvod.


Izgled pomične stijene određuje sam naručitelj i ovisi o njegovim željama. Za vanjsku površinu koristimo sve vrste materijala kao što su: iveral, furnir, akustične ploče, laminat, itisoni, tapete, ogledala.

Pomični zidovi LS 100, koje izrađuje tvrtka Lejmer d.o.o., su sastavljeni iz tehnički dovršenih i pažljivo izabranih elemenata, koji tehnološki po izgledu i izradi odgovaraju najvećim zahtjevima i standardima. Tako je pregradni zid jako stabilan i tvrd te ima jak stepen prigušivanja zvuka i to od RW 41 do 58 dB. Prilikom izrade zidova možemo upotrijebiti jednake materijale iz kojih je već napravljena unutrašnja oprema ili ako se za unutrašnju opremu naručitelj odluči kasnije, na raspolaganju su isti materijali tj. materijali iz kojih su napravljeni pomični pregradni zidovi LS 100.

Pomični zidovi LS 100 su pravi izazov za projektante privremenih prostorija. Naš rad s pomičnim zidovima je već isproban. Imamo veliko iskustvo. Kvalitet i tehnika su usavršeni.

Pozovite nas već kod planiranja Vaših prostorija, rado ćemo Vam pomoći. Iskoristit ćete neograničene mogućnosti koje vam pružaju naši pomični zidovi, te postići željeni učinak veće iskoristivosti prostora.


Tipovi elemenata LS100

Nudimo Vam potpuni program pomičnih pregradnih zidova s mogućnostima izbora različitih elemenata.





Normalni element

Osnovni, standardni element sa dole i gore ugrađenim alu potisnim dijelom, bočna upotreba s ručicom ( kurblom). Po cijeloj površini je obrađen s istim materijalom. Moguća je također specijalna obrada ukrasnih letvi ili drugih dodataka. Vanjska površina elemenata se prilagođava Vašem izboru materijala.

Teleskop element

Jedan element zida je napravljen kao teleskop element. Jednostavan završetak pomičnog zida. Dolje i gore ima ugrađen potisni dio. Na jednoj vertikalnoj strani je dodatno ugrađen alu masivni potisni dio koji pri okretanju ručice izlazi van i zatvara zid po vertikali. Površinska upotreba sa ručicom.





Prolazna vrata

Element je iste visine kao i normalni element, i istog zamjenjuje. Vrata mogu biti i drugačije širine – po Vašoj želji. Možemo ih planirati i na jednoj i na drugoj strani pomičnog zida. Ima sve osobine kao i ostali elementi (zvučnu izolativnost)

Element s ogledalom ili punilom

Ne treba puno objašnjavati, mogućnosti su ogromne.

Element sa staklom

Minimalno sa strana 12 cm, gore i dolje 18 cm – puno, ostalo – staklo ( moguće i druge izvedbe )





Element s vratima

Širina vrata je ograničena s obzirom na veličinu i širinu elementa. Napravljen je iz jakog i stabilnog metalnog rama sa dva bočna potisna dijela koji učvrste element. Kroz takvu stabilnu konsrukciju nije potrebna podna rigla. Pante su iz eloksiranog aluminijuma, ručke PVC – crne ili rostfraj ( moguće su i druge izvedbe ).Krilo ima ugradjen automatski potisni dio–pri zatvaranju krila dole izlazi potisni dio i zatvara prostor izmedju krila i poda. Pri pomicanju elementa krilo je automatski fiksirano.

Dupla vrata

Namijenjena su za veće dvorane ili banketne sale sa većim kapacitetom prolaznosti. Mogu biti ugrađena u jednom ili dva elementa. Širina vrata je ograničena s obzirom na širinu samog elementa. Normalni elementi ne gube na svojoj kvaliteti ( zvučnoj izolaciji ).


Više informacija o Lejmer d.o.o. na http://www.lejmer.si/

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

  • Rezultati

    DOM ZA STARIJE DUBRAVA

    30.8.2023.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

  • Rezultati

    Prostor središta Trešnjevke

    23.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

  • Rezultati

    Dječji vrtić Brezovica

    15.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.