Motovun

40. međunarodna ljetna škola arhitekture

Autor/izvor: DAZ 09/08/2021

40. međunarodna ljetna škola arhitekture Tradicija, kreativnost i održivost, počinje virtualno (ONLINE) u Motovunu, u ponedjeljak, 9.8.2021. otvorenjem u 20:30.

Uz prigodne riječi uzvanika i zvukove saksofona prof. Aljoše Mutića, Round Midnight i dr., nastavlja se moje uvodno predavanje s osvrtom na rad škole u protekla četiri desetljeća. Otvorenje završava uz dvije pjesme irskog kantautora Barryja Cruida, koji je u okviru škole u Motovunu održao dva javna koncerta u kino dvorani Bauer. Prvi je bio povodom 30. obljetnice škole.  Prenijet ćemo vam ekskluzivno dvije pjesme po njegovom izboru; Roof i Path.
 
 
Formalno otvorenje škole nastavljamo u utorak, 10.8. u 10:00 sati sudjelovanjem onih koji neće biti u mogućnosti pridružiti nam se u ponedjeljak. 
 
Zbog željene i potrebne maksimalne fleksibilnosti, program će se definirati za svaki predstojeći dan,  dan (ili više) unaprijed, zbog velikog broja pozvanih predavača i svih vas koji se možete uključiti kroz pet dana u sljedećem tjednu (od utorka, 10.8. do subote, 14.8), unutar tri dnevna termina.
 
Zato vas molim da mi što prije javite svoj termin (moguće termine) sudjelovanja, kako bi mogli napraviti konačni dnevni program i svima ga pravovremeno poslati.
 
Uključite se u posebno obljetničko ostvarenje radnog programa škole i kolegijalno druženje od kojeg će se napraviti digitalni / video zapis!
 
 
 
Prema New age znanstvenicima, Motovun je najsnažnije izvorište pozitivne energije u svijetu!
 
Pokušajmo je kao i do sada našom školom prenijeti svima globalno, a napose mnogima kojima je u ovom trenutku potrebna!
 
 
 
Uključenje na Zoom platformu, kao i prošle godine je vrlo jednostavno, preko stranice Konzorcija pasivna kuda Hrvatska: www.kpk.hr
Na naslovnoj stranici trebate samo kliknuti na CLICK HERE.
 
 

Ostalo

DRUGA NAGRADA ZA STORIESCAPES U TOKIJU

25/10/2021
DAZ
Hrvatski su arhitekti Bernarda Ivančan i Krešimir Rogina projektom STORIESCAPES, između 268 radova iz cijeloga svijeta, osvojili drugu nagradu na natječaju Interpathetic Spaces (Prostori suosjećanja) u Tokiju i te su subote 23. listopada, sportskim rječnikom rečeno, na javnom žiriranju, kao jedini predstavnici Evrope, osvojili odličje srebrnog sjaja, na toj svojevrsnoj arhitektonskoj Olimpijadi. 

Sekundarno gradsko središte Rujevica u Rijeci

20/10/2021
DAZ
GRAD RIJEKA raspisuje, a DRUŠTVO ARHITEKATA RIJEKA provodi NATJEČAJ ZA IZRADU URBANISTIČKO-ARHITEKTONSKOG RJEŠENJA SEKUNDARNOG GRADSKOG SREDIŠTA RUJEVICA U RIJECI.

Izjava HAZU o prijetnji sraza turizma i hrvatskog prostora

20/10/2021
DAZ
Predsjedništvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, na prijedlog Znanstvenog vijeća za turizam i prostor HAZU,  jednoglasno je prihvatilo Izjavu o prijetnji sraza turizma i hrvatskog prostora koju prenosimo u cijelosti.

Odrastanje uz arhitekturu: Dječji vrtići i škole u 21 ST.

15/10/2021
DAZ
U utorak, 19. listopada 2021. u 19 sati, u Oris Kući arhitekture (Kralja Držislava 3) u Zagrebu, održat će se predstavljanje knjige Odrastanje uz arhitekturu: dječji vrtići i škole u 21. stoljeću.

EUROPAN U HRVATSKOJ Provođenje međunarodnih arhitektonsko-urbanističkih natječaja

13/10/2021
DAZ
U Kneževoj palači u Zadru će se u petak, 15. listopada 2021. u 12,00 h, otvoriti izložba koja daje prikaz trideset godina rada Europana Hrvatska na provedbi međunarodnih arhitektonsko-urbanističkih natječaja. Poseban je naglasak na rezultate natječajnog ciklusa Europan 15 provedenog 2020. godine na lokaciji naselja Ždrijac u Ninu.

Održan je prvi međunarodni sajam i konferencija ArhiBau

13/10/2021
DAZ
Od četvrtka, 7. listopada, do subote, 9. listopada 2021. u Areni Zagreb održan je prvi međunarodni sajam ArhiBau.hr, koji je uz prateću stručnu konferenciju, okupio sve relevantne dionike građevinskog sektora.

Poslijediplomski specijalistički studij Arhitektura i urbanizam

11/10/2021
DAZ
NATJEČAJ za upis II. generacije studenata na Poslijediplomski specijalistički studij Arhitektura i urbanizam; Prostorno uređenje; Ciklus: Strateško planiranje i održivi razvoj u akademskoj godini 2021./22.

Otvoren je ArhiBau 2021

08/10/2021
DAZ
U zagrebačkoj Areni otvoren je regionalni sajam kulture građenja i održivog razvoja te prateća stručna konferencija, koji traju do subote, 9. listopada u 19 sati. 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:

 


Donatori: