Rane prijave

Godišnja izložba ostvarenja u 2020. godini

Autor/izvor: DAZ/UHA 02/07/2020

Zbog nominacija za European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe award 2021. otvorene rane prijave za Godišnju izložbu ostvarenja u 2020. godini.

UHA vas poziva na dostavu dokumentacije o projektima ostvarenim u razdoblju nakon 1.1.2020. godine.

Ostvarenja prijavljena do 15.8.2020. zajedno s ostvarenjima iz 2019. godine  ulaze u konkurenciju za nominacije za European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2021.

Online sustav prijava bit će otvoren i nakon 15.8.2020. sve do krajnjeg roka za prijavu za Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2020. godini u siječnju 2021. godine.

Osobe koje žele sudjelovati trebaju biti članovi UHA-e (gradskih, županijskih ili regionalnih društava arhitekata) s reguliranom članarinom za 2020. godinu u matičnom društvu arhitekata. Iznimno, ukoliko autor ili jedan od koautora prijavljenog rada nije arhitekt, za nju/njega nije obavezno članstvo u UHA-i.

Autori prijavom potvrđuju istinitost podataka i usklađenost sa zakonima, propisima i planovima države u kojoj su ostvarenja izvedena / objavljena. UHA ne odgovara za bilo kakve sporove koji bi mogli proizaći zbog krivo navedenih podataka pri prijavi radova.

 

Način prezentacije – ONLINE prijava

1. Tekstualni opis (do 1.800 znakova s razmacima)

2. 6 fotografija od kojih jedna glavna fotografija za objavu u katalogu i kao naslovna ilustracija rada, a ostalih pet za web-objavu i potrebe arhiva UHA-e  (sve fotografije: A3 format, max širina 4961 px/ 300 dpi/ max 5 MB, u *.jpg CMYK formatu)

3. Do 10 grafičkih priloga (situacija, tlocrti, presjeci, pročelja, aksonometrije, sheme, dijagrami i tsl.) za arhivu i web-objavu (svaki prilog: A3 format, max širina 4961 px/ 300 dpi/ max 5 MB, u *.jpg CMYK formatu)

4. Plakat – NIJE OBAVEZNO – NE PREDAVATI U FAZI RANIH PRIJAVA!

5. Potvrda o uplati kotizacije (*.jpg ili *.pdf format max 5MB) – NIJE OBAVEZNO – NE UPLAĆIVATI KOTIZACIJU!

6. Potvrda o uplati članarine za 2020. godinu za sve autore (*.jpg ili *.pdf format max 5MB)

7. Izjava o autorstvu i suglasnost za korištenje materijala potpisana od strane svih autora (*.jpg ili *.pdf format max 5MB)

 

Publicistika / nakladnički rad

1. Tekstualni opis (do 1.800 znakova s razmacima)

2. Jedna GLAVNA fotografija ili prikaz naslovnice za objavu u katalogu i na webu kao naslovna ilustracija rada (A3 format, max širina 4961 px/ 300 dpi/ max 5 MB, u *.jpg CMYK formatu)

3. 5 dodatnih fotografija ili prikaza prijeloma za arhivu i web (svaki prilog: A3 format, max širina 4961 px/ 300 dpi/ max 5 MB, u *.jpg CMYK formatu)

4. Potvrda o uplati kotizacije (*.jpg ili *.pdf format max 5MB) – NIJE OBAVEZNO – NE UPLAĆIVATI KOTIZACIJU!

5. Potvrda o uplati članarine za 2020. godinu (*.jpg ili *.pdf format max 5MB)

6. Izjava o autorstvu i suglasnost za korištenje materijala potpisana od strane svih autora (*.jpg ili *.pdf format max 5MB)

7. 3 primjerka potrebno dostaviti na adresu UHA-e najkasnije do 15.01.2021.

 

Svi uredno predani radovi bit će trajno dostupni i pretraživi na mrežnim stranicama UHA-e kao dio digitalnog arhiva i baze podataka koje Udruženje razvija u suradnji sa svim lokalnim društvima.

Upute za izradu plakata, iznos kotizacije i sastav stručnog žirija koji će donijeti odluku o godišnjim nagradama Udruženja hrvatskih arhitekata bit će objavljeni u studenom 2020. godine.

Otvorenje Godišnje izložbe i dodjela Nagrada UHA-e planirani su u ožujku 2021. godine.

 

PRIJAVA

 

VAŽNO: ukoliko ste se već registrirali zbog prijave za Godišnju izložbu ostvarenja u 2019. godini, molimo da koristite tada kreirana korisnička imena i lozinke! Ukoliko ste zaboravili lozinku, molimo da koristite opcijuZaboravljena lozinka’.

Ostalo

Napustio nas je Dalibor Muraj

06/08/2020
DAZ
S tugom javljamo da nas je napustio dipl.ing.arh. Dalibor Muraj.

Krešimir Rogina - DANAS RIJEČ GOVORI VIŠE OD TISUĆU SLIKA prostorno zvučna instalacija

04/08/2020
DAZ
Najnoviji rad Krešimira Rogine izložen u MSU nastavlja se na njegova istraživanja i promišljanja o arhitekturi u suvremenom okruženju, objavljena u knjizi R/IN Architectural Enchiridion in the Age of Virality 2018. godine.

Dječji vrtić Brezovica

03/08/2020
DAZ
GRAD ZAGREB raspisuje, a DRUŠTVO ARHITEKATA ZAGREBA (DAZ) provodi Natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističko rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

22. Salon arhitekture Novi Sad

31/07/2020
DAZ
Društvo arhitekata Novog Sada otvorilo je poziv za slanje radova na 22. Salon arhitekture Novi Sad, koji će se održati od 10. do 17. listopada 2020. godine.

Poslovna zgrada Hrvatske Lutrije

30/07/2020
DAZ
HRVATSKA LUTRIJA raspisuje, a DRUŠTVO ARHITEKATA ZAGREBA (DAZ) provodi Natječaj za Uslugu izrade idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja i projektne dokumentacije poslovne zgrade Hrvatske Lutrije uz Aveniju Dubrovnik u Zagrebu.

Zakon o obnovi - ključne teze za dopunu

28/07/2020
DAZ
Donosimo našu analizu i ključne teze za dodatno poboljšanje Prijedloga zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije koji je upravo na raspravi u Hrvatskom Saboru.

Prijave za upis u 7. generaciju DZSAiU

22/07/2020
DAZ
Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu raspisuje natječaj za upis u Poslijediplomski doktorski znanstveni studij Arhitektura i urbanizam, za stjecanje akademskog stupnja doktora znanosti iz područja tehničkih znanosti, znanstveno polje arhitektura i urbanizam u akademskoj godini 2020./2021.

U DAZ-u održana press konferencija o modelu zakonodavnog okvira obnove Zagreba

22/07/2020
DAZ
Nakon što su sudjelovale u e-savjetovanju i dale komentare na Prijedlog zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije, stručne arhitektonske udruge i institucije održale su press konferenciju na kojoj su iznijele predloženi model zakonodavnog okvira obnove Zagreba koji za cilj ima kvalitetnu stručnu i socijalno uravnoteženu obnovu s jasnim izvorima financiranja.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: