Predavanje

KEIM zaštita spomenika kulture i mineralna zaštita vidljivog betona

Autor/izvor: DAZ 05/03/2020

Predavanje će se održati u utorak, 10.03.2020., u 14:00 sati u Društvu arhitekata Zagreba (Trg bana J. Jelačića 3/1).

Predavač: Ralf Eckl, KEIMFARBEN GMBH
Jezik predavanja: engleski
 
KEIM izvorna silikatna boja postavlja standarde u pogledu trajnosti i briljantnog izgleda u očuvanju i zaštiti spomenika kulture, a njezin neusporediv izgled daje arhitektonskim sofisticiranim novim zgradama vrlo individualan karakter.
Mineralna boja KEIM na brojnim objektima diljem svijeta impresivno pokazuje ono što je čini jedinstvenom: fascinantan izgled i žive boje i nakon desetljeća.
 
 
Mineralna rješenja omogućuju provedbu arhitektonskih ciljeva, učinkovitu zaštitu i zadržavanje mineralnog karaktera betona zahvaljujući jedinstvenom dizajnu.
 
 
KEIM  jedinstvena kvaliteta silikatnih boja, za interijere i eksterijere, prepoznatljiva je u smislu:
 
*  održive gradnje
*  sanacije
*  zaštite spomenika kulture  
 
KEIM je stručan i pouzdan partner u zaštiti baštine što dokazuje 140 godina iskustva u zaštiti vrijednih kulturnih dobara.
Izumom tehnologije silikata 1878. godine Adolf Wilhelm KEIM osnovao je našu tvrtku koju danas, kao vodećeg stručnjaka za zaštitu mineralnih građevina, odlikuju održiva rješenja problema širom svijeta. U svojoj specijalnosti "mineralno-silikatna zaštita zgrada" nudimo sofisticirana cjelovita sistemska rješenja za fasade i interijere.
 
Koncept održivosti je 140 godina oblikovao i vodio čitavu našu poduzetničku aktivnost s obzirom na ekološke, ekonomske i socijalne aspekte. Za nas održiva gradnja i obnova znači usklađivanje ljudi, prostora i okoliša. Svojim mineralnim proizvodima za gradnju dajemo odlučujući doprinos zdravijem životu, kvaliteti života i boljoj budućnosti.
 

 

Ostalo

Hitno pokrenuti Koordinaciju za sanaciju posljedica potresa

30/03/2020
DAZ
Visokostručna interdisciplinarna Koordinacija, koja će upravljati sanacijom nakon potresa, jedina može iznaći rješenja mnogobrojnih problema te osigurati izdizanje s razine zadovoljavanja različitih partikularnih interesa, na razinu javnog interesa. Dodatak: neprihvatljivi prijedlog Zakona

Želimo stručna i provediva rješenja za obnovu Zagreba nakon potresa

27/03/2020
DAZ
"Novi zakon [o sanaciji potresa u Zagrebu] treba derogirati odredbe postojećih zakona da se skrate procedure, jer će u protivnom ovi procesi trajati 10 godina".
Državni tajnik Željko Uhlir tim je riječima tumačio ključne teze planiranog Zakona o sanaciji posljedica potresa u Zagrebu i okolici, čime je potvrdio sve ono na što je struka upozoravala više godina

Inicijativa arhitekata za uspostavom Koordinacijskog tijela za obnovu Zagreba nakon potresa

26/03/2020
DAZ
DAZ, AF, HKA, UHA, UHU i DPUH poslali su Vladi i Gradu Zagrebu inicijativu za uspostavu Koordinacijskog tijela koje treba definirati sve strateške postupke, zakonodavne okvire i provedbene mjere kako bi se ova kriza izgrađenog prostora Zagreba prevladala na kvalitetan način.

ŠTO NAKON POTRESA?

26/03/2020
DAZ
Izjava Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske o šteti koju je potres nanio povijesnom središtu Zagreba i nužnostima obnove.

Strategija seizmičke zaštite kulturnih dobara

26/03/2020
DAZ
Potres u Zagrebu u znatnoj mjeri oštetio je kulturnu baštinu. Donosimo znanstveni rad na temu seizmičke zaštite kulturne baštine u Švicarskoj.

Podrška iz Makedonije

25/03/2020
DAZ, AAM
Udruženje arhitekata Makedonije šalje pismo podrške Zagrebu i arhitektima

Izložba natječajnih radova - Ambulanta Gračani

24/03/2020
DAZ
19.03.2020. On-line Izložbom predstavljamo radove pristigle na PROJEKTNI NATJEČAJ za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb-Centar – AMBULANTA GRAČANI.

Oštećen DAZ-ov prostor

24/03/2020
DAZ
Zbog oštećenja uzrokovanih potresom i korona virusa ured Društva arhitekata Zagreba na adresi Trg bana Josipa Jelačića 3/1 zatvoren je do daljnjeg.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: