Predavanje

KEIM zaštita spomenika kulture i mineralna zaštita vidljivog betona

Autor/izvor: DAZ 05/03/2020

Predavanje će se održati u utorak, 10.03.2020., u 14:00 sati u Društvu arhitekata Zagreba (Trg bana J. Jelačića 3/1).

Predavač: Ralf Eckl, KEIMFARBEN GMBH
Jezik predavanja: engleski
 
KEIM izvorna silikatna boja postavlja standarde u pogledu trajnosti i briljantnog izgleda u očuvanju i zaštiti spomenika kulture, a njezin neusporediv izgled daje arhitektonskim sofisticiranim novim zgradama vrlo individualan karakter.
Mineralna boja KEIM na brojnim objektima diljem svijeta impresivno pokazuje ono što je čini jedinstvenom: fascinantan izgled i žive boje i nakon desetljeća.
 
 
Mineralna rješenja omogućuju provedbu arhitektonskih ciljeva, učinkovitu zaštitu i zadržavanje mineralnog karaktera betona zahvaljujući jedinstvenom dizajnu.
 
 
KEIM  jedinstvena kvaliteta silikatnih boja, za interijere i eksterijere, prepoznatljiva je u smislu:
 
*  održive gradnje
*  sanacije
*  zaštite spomenika kulture  
 
KEIM je stručan i pouzdan partner u zaštiti baštine što dokazuje 140 godina iskustva u zaštiti vrijednih kulturnih dobara.
Izumom tehnologije silikata 1878. godine Adolf Wilhelm KEIM osnovao je našu tvrtku koju danas, kao vodećeg stručnjaka za zaštitu mineralnih građevina, odlikuju održiva rješenja problema širom svijeta. U svojoj specijalnosti "mineralno-silikatna zaštita zgrada" nudimo sofisticirana cjelovita sistemska rješenja za fasade i interijere.
 
Koncept održivosti je 140 godina oblikovao i vodio čitavu našu poduzetničku aktivnost s obzirom na ekološke, ekonomske i socijalne aspekte. Za nas održiva gradnja i obnova znači usklađivanje ljudi, prostora i okoliša. Svojim mineralnim proizvodima za gradnju dajemo odlučujući doprinos zdravijem životu, kvaliteti života i boljoj budućnosti.
 

 

Ostalo

Park Gradac sa širim urbanim krajobraznim pojasom u Dubrovniku

26/05/2020
DAZ/UHA
Grad Dubrovnik raspisuje, a Udruženje hrvatskih arhitekata provodi i organizira "Projektni natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonsko-krajobraznog rješenja PARKA GRADAC SA ŠIRIM URBANIM KRAJOBRAZNIM POJASOM".

e BUS 2020 – Budućnost ugodnog stanovanja

22/05/2020
DAZ
Ovogodišnja, 9. po redu konferencija za studente „e BUS 2020 – Budućnost ugodnog stanovanja“ održava se u subotu, 23.5.2020. uživo na You Tube-u s početkom u 10 sati.

Napustio nas je Nikola Filipović

18/05/2020
DAZ

Napustio nas je još jedan velikan hrvatske arhitekture, voljeni profesor Nikola Filipović.
 

Napustio nas je Davor Mance

13/05/2020
DAZ
S tugom javljamo da nas je napustio dragi kolega Davor Mance (1938. - 2020.). Nekrologe Ive Rogića Nehajeva i Marijana Hržića pročitajte u nastavku vijesti.

Otvorena stručna platforma OBNOVI.ZG od danas se može i pregledavati i pretraživati

08/05/2020
DAZ/UHA
Nakon što je sredinom travnja pokrenuta otvorena stručna platforma obnovi.zg za razmjenu podataka o Zagrebu i potresima, od danas je dostupna i opcija pregledavanja i pretraživanja do sada unesenih priloga.

Priručnik "Tehnike popravaka i pojačanja zidanih zgrada"

06/05/2020
DAZ
Autori prvog Priručnika za protupotresnu obnovu postojećih zidanih zgrada objavili su nastavak: 'Tehnike popravaka i pojačanja zidanih zgrada' u kojima donose proširena znanja o mogućnostima sanacija i pojačanja nosivih konstrukcija. 

Naputak Ministarstva kulture o sanaciji dimnjaka

26/04/2020
DAZ
Donosimo pojašnjenje koje koje nam je uputio glavni konzervator za nepokretnu kulturnu baštinu Ministarstva kulture, Tomislav Petrinec. 26.04.2020. Dopuna: Konzervatorske uputa za sanaciju dimnjaka oštećenih u potresu na zgradama unutar povijesne urbane cjeline grada Zagreba.

Predstavnici arhitektonske i građevinske struke s predsjednikom Vlade i predstavnicima Grada Zagreba oko sanacija šteta od potresa

24/04/2020
DAZ/vlada.gov.hr
Predsjednik Vlade Andrej Plenković održao je sastanak s predstavnicima Grada Zagreba te arhitektonske i građevinske struke na temu potresa koji je zadesio Zagreb i sanacije šteta, u petak 24. travnja 2020. u 11.00 sati, u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: