Konferencija

Žene u građevini, arhitekturi i srodnim industrijama

Autor/izvor: DAZ 11/04/2022

Nakon uspješnog prvog izdanja prošlogodišnje Konferencije za žene u građevini, arhitekturi i povezanim industrijama., slijedi i druga! Cilj ovogodišnje konferencije osnaživanje je žena kroz dijeljenje iskustva i networking. Održat će se 13. travnja u Zagrebu u hotelu Westin uživo, od 8:30 do 15 sati, a u nastavku donosimo zanimljivosti koji očekuju sve sudionike. 

Građevina i povezane industrije oskudne su brojem zaposlenih žena. One u kompanijama te tih branši nisu gotovo nikad na vodećim pozicijama, kao ni vlasnice tvrtki. Arhitektice pak pokreću vlastita poslovanja, no često ostaju u mikro segmentu, dok se geodetkinje susreću s predrasudama i u privatnom i javnom sektoru. U poduzetničke vode ulaze rijetko. Kako izgleda rad u industrijama koje su među muški najdominantnijima u svijetu, prikazat će govornici konferencije. 
 
Thiago Bornioti naći će se u žensko dominantnom društvu na konferenciji. Ovaj Brazilac ima više od 10 godina radnog iskustva u ljudskim resursima, a držat će predavanje o Colasu, međunarodnoj grupaciji za koju radi. Pričat će o težnji koju imaju, za izgradnjom radnog okruženja koje je raznolikije i inkluzivnije. Cilj je izazvati tradicionalno mišljenje da je građevina muško mjesto, te učiniti taj sektor primamljiviji ženama. Također, osigurati im uspjeh u poslovom smislu. 
 
Osiječanka Lana Krstanović također će stati za govornicu konferencije. Svoju osobnu priču o dugogodišnjoj borbi s bolešću upotpunit će onom poslovnom temom 'Ako sve ide kako treba, nešto nije u redu'. Sa suprugom je pokrenula vlastiti biznis, tvrtku Genesis, koja je generalni zastupnik Husqvarna građevinskih strojeva za Republiku Hrvatsku. Već 18 godina gradi iskustvo u građevinskom sektoru, mnogim projektima. Izazovi s kojima se putem susrela, te kako ih je kriznim menadžmentom uspješno prebrodila, ispričat će sudionicima.
 
Pričama o mladim inženjerkama koje svoje karijere razvijaju u CEMEX-u, Mirela Kotarac svojom će prezentacijom pokazati tko su „Žene u cementnoj industriji“. Ova direktorica ljudskih resursa u CEMEX Hrvatska usredotočit će se na pitanje raznolikosti i uključivosti te kako politike i strategije pretočiti u akcije i djela koja pridonose položaju i zadovoljstvu žena u pretežito muškoj kompaniji. 
 
Zanimljive i korisne teme samo su dijelić događaja edukativno-networking karaktera koji će se održati 13. travnja u Zagrebu. Prijave za sudjelovanje na drugoj Konferenciji za žene u građevini, arhitekturi i povezanim industijama su otvorene, a sve potrebne informacije nalaze se ovdje. 
 

Ostalo

Predstavljanje knjige

Zlatko Karač: „Studije o urbanističkom naslijeđu Hrvatske“/ „Paradigme hrvatske urbane baštine“

27/06/2022
DAZ
Predstavljanje knjige i predavanje održat će se u četvrtak, 30. 6. 2022. u 12 h, u Knjižnici HAZU, Strossmayerov trg 14, Zagreb.

Radna grupa

2. SASTANAK URBANISTIČKE SEKCIJE: Fenomen fantastične šume i UPU Lušćić-centar

24/06/2022
Filip Pračić
Pozivamo vas na drugi sastanak urbanističke sekcije koji će se održati u četvrtak 30.6.2022. u 18:00 sati u prostorijama DAZ-a. Drugi sastanak urbanističke sekcije posvetit ćemo analizi natječajnog rada „Fenomen fantastične šume“ te njegovoj implementaciji u UPU Luščić-Centar.

Predavanje

ARHITEKTURA I ORGANIZACIJA STAMBENIH ZADRUGA U EUROPI

20/06/2022
DAZ
Pozivamo vas na predavanje i razgovor pod nazivom ARHITEKTURA I ORGANIZACIJA STAMBENIH ZADRUGA U EUROPI koje će se održati u petak 24. lipnja u 19 sati u prostorijama Društva arhitekata Zagreba. 

Rezultati

Natječaj za spomen obilježje hrvatskim braniteljima domovinskog rata u Rovinju – Rovigno

13/06/2022
DAZ
GRAD ROVINJ – ROVIGNO I DRUŠTVO ARHITEKATA ISTRE – SOCIETÀ ARCHITETTI DELL’ISTRIA (DAI – SAI) objavljuju rezultate Za Otvoreni, javni, opći, anonimni, dvostupanjski, za realizaciju i anketni, I. stupnja složenosti PROJEKTNI NATJEČAJ za izradu likovnog i arhitektonsko – urbanističko – krajobraznog idejnog rješenja i projektne dokumentacije ZA SPOMEN OBILJEŽJE HRVATSKIM BRANITELJIMA DOMOVINSKOG RATA U ROVINJU – ROVIGNO.

Okrugli stol

OČUVANJE I REVITALIZACIJA INDUSTRIJSKE BAŠTINE ZAGREBA

09/06/2022
DAZ
U utorak 14. lipnja u 18:30 sati u Oris Kući arhitekture (Ulica kralja Držislava 3 u Zagrebu), u organizaciji Centra za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust održat će se okrugli stol "Očuvanje i revitalizacija industrijske baštine grada Zagreba" - Primjer dobre razvojne prakse ili mogući requiem za Prvu hrvatsku tvornicu ulja?

Konferencija

Open call for the ARHIBAU.HR 2022 scientific conference application

08/06/2022
DAZ
Zagreb Society of Architects is inviting experts of various profiles to participate in ARHIBAU.HR 2022 conference with a presentation displaying their own scientific research relevant to the topic. 

Izložba

Kultura stanovanja u Velikoj Gorici (1945. – 1990.) - izložba i predavanje

06/06/2022
Filip Pračić
U ponedjeljak, 13. lipnja u 18 sati, u prostoru DAZ-a otvara se gostujuća izložba ''Kultura stanovanja u Velikoj Gorici (1945. – 1990.)'', koja je dio izložbeno-istraživačkog projekta Galerije Galženica (POUVG) naziva ''Moderni grad – arhitektura i urbanizam Velike Gorice''.

Bookclub

BOOKCLUB Vol.2 - Failed Architecture

03/06/2022
Filip Pračić
U drugoj seansi knjiškog kluba ostajemo fokusirani na temu propasti i neuspjeha, ovoga puta u formi kratkih tekstova sada već legendarnog bloga „Failed Architecture“.

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:

 


Donatori:
 


 

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2022 DAZ.