Galić Ivan

01.01.1974.
Tvrtka: NOP Studio d.o.o.
Web: www.nops.hr

Ivan Galić rođen je 1974. godine u Zagrebu. Diplomirao je 1999. na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 2005. godine osniva NOP Studio.
Sudjeluje na nizu javnih urbanističko-arhitektonskih natječaja na kojima osvaja brojne nagrade, među kojima sedam prvih.

2008. godine osvojio je nagradu Drago Galić Udruženja hrvatskih arhitekata za najbolju stambenu građevinu. Iste godine osvaja nacionalnu CEMEX nagradu za najbolju stambenu građevinu u Hrvatskoj, te 2. nagradu za najbolju stambenu građevinu u međunarodnoj konkurenciji tridesetak država svijeta.
2008. godine nominiran je za nagradu Piranesi, 2009. za nagradu Mies van der Rohe, a 2011. za godišnju nagradu Viktor Kovačić Udruženja hrvatskih arhitekata. Na World Architecture Festivalu, 2012. godine u Singapuru, nominiran je u kategoriji najbolje poslovne zgrade.

Neke od istaknutijih realizacije su Kuća FN u Zagrebu, zgrada POS-a u Čakovcu, Objekt smještaja i prehrane na Kampusu u Rijeci.
Ostali projekti: Rukometni centar Svetice, Zagreb; Obiteljska kuća CT, Zagreb; Obiteljska kuća GM, Zagreb; Stambeno naselje Sveti Duh, Zagreb; Tematski park Oranice, Zagreb; Kompleks URIHO, Zagreb; Stambeno poslovna zgrada H2, Zagreb...

Projekti

Vezane vijesti

28/09/2012 Prestižno priznanje

Projekt arhitekta Ivana Galića u finalu Svjetskog festivala arhitekture

Projekt poslovne zgrade hrvatskog arhitekta Ivana Galića izabran je u najužu konkurenciju za prestižu nagradu Najbolja poslovna zgrada 2012., koja se dodjeljuje na najvećem svjetskom festivalu arhitekture WAF. World Architecture Festival održava se od 3. do 5. listopada u Singapuru.


15/12/2011 Godišnja ostvarenja

Bošnjak, Buvinić, Furlan Zimmermann i Galić: Objekt studentske prehrane

Predstavljamo nominirane za godišnje nagrade UHA-e. U kategoriji za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje u 2011. godini za koje se dodjeljuje nagrada Viktor Kovačić nominiran je projekt za objekt studentske prehrane u Rijeci autorskog tima Mirela Bošnjak, Mirko Buvinić, Maja Furlan Zimmermann i Ivan Galić.


27/04/2011 DZA

Galić, Pelivan i Plejić na Danima zagrebačke arhitekture

Donosimo pregled rada kolega Ivana Galića autora Kuće FN te Lee Pelivan i Tome Plejića autora Poslovne građevine Spectator 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.