Kalendar

Akupunktura grada na konferenciji 'Umjetnost i javni prostor'

28.08.2012 - 28.08.2012
Ciklus: Akupunktura grada

U okviru 7. festivala Front@ sodobnega plesa i u organizaciji Kulturne kontaktne točke Slovenije, u Murskoj Soboti održana je međunarodna konferencija Art & Public Space.

Rene Lisac kao gost i Kristina Careva kao sudionica aktivno su sudjelovali u okruglom stolu, prezentirajući iskustva, metodologiju i gledišta s projekta Akupunktura grada.

Otvorena i dinamična diskusija dotaknula je niz zanimljivih tema i dilema, s fokusom na temeljne odnose i uloge umjetnika, planera i korisnika u planiranju, interveniranju i upotrebi javnog prostora.

Sudionici okruglog stola bili su umjetnici, arhitekti i urbanisti iz Ljubljane, Klagenfurta, Bruxellesa, Budimpešte, Beograda i Zagreba.

Nakon konferencije uslijedio je performans austrijskog autora Willa Dornera pod nazivom Bodies in Urban Space, koji je održan kao kontinuirana i dinamična tura kroz niz "statičnih plesnih instalacija" po cijelom gradu.

 

Više:
Conference Art & Public Space 
DAZ – Akupunktura grada

Predavači

Lisac, Rene, Projektni tim

Voditelj projekta „Akupunktura grada“, diplomirao je 2004. godine na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tokom apsolventure obavio je stručnu praksu u trajanju od mjesec dana u birou “Henri Gaudin Architectes”, Pariz, radeći na izvedbenom projektu za Plesni konzervatorij u Strassbourg-u, i civilno odslužio vojni rok u Vijeću za razvoj ruralnih područja RH Sveučilišta u Zagrebu, radio na projektu Centra za održivi razvoj Žumberka. Od prosinca 2004. godine radi kao znanstveni novak na Arhitektonskom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u Kabinetu za primjenu računala u arhitekturi. Trenutno pohađa doktorski znanstveni studij arhitekture pri arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 2007. godine upisuje Doktorski studij Arhitektura, radi na doktorskoj disertaciji na temu ''''''''''''''''''''''''''''''''Smjernice za održivo planiranje sveučilišnih kampusa''''''''''''''''''''''''''''''''. Sudjeluje na mnogim arhitektonsko-urbanističkim natječajima; samostalno i u timu; kao natjecatelj te član ocjenjivačkog suda. U periodu od 2004.-07. godine osvaja 2 prve nagrade, 2 treće nagrade i 6 otkupa. Sudjeluje na ljetnoj školi u Krakowu gdje drži predavanje o javnim prostorima, organizira i sudjeluje na nekoliko arhitektonskih izložbi.

Careva, Kristina, Projektni tim

Diplomirala je 2002. na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (AF). Nakon diplome radi u ASK atelieru u Zagrebu do 2004. kada boravi u Helsinkiju gdje radi u arhitektonskom birou dr. Antti Ahlave M. Arch SAFA. Krajem 2004. postaje znanstvena novakinja na Kabinetu za primjenu računala u arhitekturi pri Katedri za arhitektonsko projektiranje na AF-u. Član je istraživačkog tima znanstvenog projekta „Digitalni dom“ čiji je voditelj prof. dr.sc. Bojan Baletić. Doktorski znanstveni studij „Arhitektura“ upisuje u ožujku 2007., a u srpnju 2011. brani temu doktorskog rada pod naslovom „Arhitektonski model prostora za interdisciplinarna istraživanja u umjetnosti i tehnologiji“. Sudionik je međunarodnih konferencija u Barceloni i Cavtatu te ljetnih škola u Krakowu i Helsinkiju. Od 2005. do 2008. tajnik je TEMPUS projekta „Reforma arhitektonskih kurikuluma u Hrvatskoj“ pod vodstvom RWTH Aachen. Član je Povjerenstva za provođenje razredbenog postupka i Povjerenstva za samoanalizu na AF-u. Aktivni je član je sekcije mladih DAZ-a u okviru koje je, s Reneom Liscem, autor radionica „Akupunktura grada“. Ovlašteni je arhitekt od 2010. te sudjeluje u radu Hrvatske komore arhitekata kao član Odbora za obrazovanje. Kao natjecatelj i član ocjenjivačkog suda sudjeluje na više hrvatskih i međunarodnih arhitektonsko-urbanističkih natječaja te do sada, samostalno ili u timu, osvaja 12 nagrada. Svoje radove izlagala je u Skopju i Novom Sadu te na 41. zagrebačkom salonu. Od 2010. ima kćerku Lolu.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Predavači

Lisac, Rene
Projektni tim

Careva, Kristina
Projektni tim

Akupunktura grada

Projekt  City Acupuncture – Akupunktura grada  ima za cilj kroz niz malih i preciznih intervencija u gradskim četvrtima poboljšati kvalitetu urbanog života, povećati socijalnu koheziju lokalne zajednice i ojačati identitet četvrti

Iz ciklusa

24.04.2014 - 24.04.2014
Forum Akupunkture grada: Nove prakse za urbani dizajn

24.04.2014 - 24.04.2014
Održan Forum Akupunkture grada

14.04.2014 - 14.04.2014
Studio BASAR i Projekt CULBURB

10.04.2014 - 10.04.2014
La 27e Région i Collectif etc na Forumu Akupunkture grada


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.