Kalendar

Arhitektura i zvuk: Ivan Jovanovac

27.05.2013 - 27.05.2013
Ciklus: Arhitektura +

Prvi video intervju iz ciklusa Arhitektura + u organizaciji Sekcije mladih DAZ-a predstavlja Ivana Jovanovca, mladog arhitekta, glazbenika i avanturista koji nam je otkrio sve o svom zanimljivom hobiju - zvuku.

Ivan je rođen u Rijeci, 17.09.1982.g., živio je u Osijeku, studirao u Zagrebu, putovao svijetom… Trenutno, kako sam kaže: “spava, radi, sluša i snima u Osijeku.“ 2009. godine diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, gdje je započeo svoju arhitektonsku karijeru. Nedavno se odlučio prepustiti svom zanimljivom hobiju, proučavanju zvuka, te sada uspješno gradi i svoju glazbenu karijeru.

Potaknut velikim interesom za zvuk općenito, počinje se bavit terenskim snimanjima zvuka koje koristi u kompozicijama, te postprodukciji filma i kazališta. Proučavanje utjecaja zvuka na čovjeka dovodi ga u sferu eksperimentalne glazbe i korištenja nekonvencionalnih metoda skladanja. 

Kao član I'MM media laba u Zagrebu tokom 2012 godine sudjeluje na raznim radionicama, izlaže svoj rad na Cirkulaciji 2, Device art-u i Pedala Festu tokom iste godine.

Što za njega znači zvuk te koja je poveznica zvuka i arhitekture saznajte u video intervjuu.

Sekcija mladih Društva arhitekata Zagreba osnovana je 30. ožujka 2010. godine sa ciljem promocije studenata arhitekture i mladih arhitekata (do 35. godine) te njihovih radova. U svom djelokrugu ima organizaciju izložbi, predavanja, radionica, natječaja i drugih prigodnih događanja u svrhu informiranja i potpore mladim arhitektima. U suradnji sa obrazovnim ustanovama u zemlji i inozemstvu te drugim organizacijama za mlade provodi projekte od značaja za arhitektonsku struku. Jedan od projekata Sekcije je i ciklus intervjua Arhitektura+ o kojem više čitajte ovdje.

Video

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Arhitektura +

Arhitektura + ciklus je intervjua pokrenut od Sekcije mladih DAZ-a u proljeće 2013.  Kroz ove kratke video intervjue predstavljaju se mladi arhitekti i njihova zanimanja ili hobiji koji više ili manje imaju veze s arhitekturom.

Iz ciklusa

07.03.2014 - 07.03.2014
Arhitektura i stand up: Vlatko Štampar

10.01.2014 - 10.01.2014
Arhitektura + fotografija i drugi mediji: Ivan Dorotić


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.