Kalendar

Artur na Rexpo-u

18.04.2013 - 18.04.2013
Ciklus: ARTUR

Prošle godine Društvo arhitekata Zagreba pokrenulo je program Artur – arhitektura i turizam. Kao i prošle, tako i ove godine Artur će biti prezentiran na Rexpo-u - mađunarodnom sajmu investicijskih projekata za jadransku regiju 18. travnja od 11h do 13.30h na Rexpo Forumu u Hypo Centru u Zagrebu.

http://www.rexpo.hr/clanak/12/o-rexpo-u

Prošle godine Društvo arhitekata Zagreba pokrenulo je program Artur – arhitektura i turizam. Uzimajući u obzir važnost hrvatskog turizma u ukupnom gospodarstvu Hrvatske te njegov utjecaj na prostor, Artur otvara diskusiju na temu cjelovitog promišljanja strategije razvoja turizma i arhitekture turističkog prostora.

Ciljevi Artura su promicanje kvalitetnog prostornog planiranja i arhitekture kao preduvjeta za razvoj i održivost turizma, sudjelovanje arhitektonske struke u kreiranju strategija u planiranju i oblikovanju prostora vezanog za razvoj hrvatskog turizma te stvaranje stručnog, društvenog i zakonodavnog okvira za razvoj i zaštitu hrvatskog turističkog prostora.

U sklopu međunarodnog sajma investicijskih projekata za jadransku regiju Rexpo, koji se održava 17. i 18. travnja Hypo Centru u Zagrebu, Društvo arhitekata Zagreba predstavit će program Artur, drugog danu sajma na Rexpo Forumu od 11 – 13:30. Naziv stručne prezentacije je „Arhitektonske realizacije u turizmu“.

Prikazat ćemo recentne arhitektonske realizacije kao primjere dobre suradnje investitora i arhitekata te na taj način pokazati doprinos arhitektonske struke razvoju turizma te vrijedna iskustva promišljanja prostora osvrćući se na realizirane hotele, toplice, hostele i vile.

Sunčana Rapaić prezentirati će projekt Radisson BLU Resort & Spa, Dubrovnik Sun Gardens – Orašac internacionalnog arhitektonskog ureda de Architekten Cie.
Marin Mikelić i Tomislav Vreš, MVA prezentirati će svoj hotel Well u Termama Tuhelj kojim su osvojili nagradu Viktor Kovačić za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje 2012.
Vedran Pedišić prezentirati će Spa Golfer Hotel, Sveti Martin na Muri, a Zora Salopek Baletić, luksuzni boutique hotel – Palaču Lešić Dimitri u starom gradu u Korčuli.


Vedran Pedišić: Spa Golfer hotel, Sv. Martin na Muri, foto: Sandro Lendler


MVA: Hotel Well, Terme Tuhelj, foto: Ivan Dorotić

Uvod u Artur kao i u razgovoru koji će uslijediti nakon prezentacija održati će Damir Ljutić, predsjednik Društva arhitekata Zagreba (DAZ), a pozvani arhitekti će se u diskusiji posebno osvrnuti na odnose i suradnju sa investitorima za vrijeme realizacija kako bi se u budućnosti olakšao proces provedbe i unaprijedio odnos između klijenta i arhitekta. Diskusiji će se pridružiti i dr.sc Ivo Kunst iz Instituta za turizam.

Podsjećamo da su Rexpo Forum i Društvo arhitekata Zagreba zajedničkom suradnjom članovima DAZ-a osigurali 30% popusta na ulaznice, koje uključuju, osim posjeta sajmu, sudjelovanje na konferenciji, prezentacijama, radionicama te REXPO Gala party-u i još mnogo više.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

ARTUR

Program ARTUR  iniciralo je Društvo arhitekata Zagreba i pokrenulo u suradnji s Institutom za turizam i Savjetom za zelenu gradnju, te Društvima arhitekata Zadra, Dubrovnika i Istre čiji su dugoročni ciljevi usmjereni na prevladavanje postojećih nedostataka i problema vezanih za prostor i turizam.

Iz ciklusa

02.03.2020 - 07.06.2020
Putovanje EPK Rijeka i Raša 5.-7.6.2020

29.11.2018 - 29.11.2018
Održana je konferencija ARTUR 2018

29.11.2018 - 29.11.2018
konferencija ARTUR 2018 - KULTURNI TURIZAM

28.11.2018 - 28.11.2018
Još o konferenciji ARTUR 2018


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.