Kalendar

Danas počinju 4. Dani zagrebačke arhitekture

21.05.2014 - 25.05.2014

Danas počinju IV. Dani zagrebačke arhitekture, koji se održavaju od 21. do 24. svibnja pod temom Potencijal krize – poslovna arhitektura, a danas vam donosimo sažetak onoga što nas očekuje prvog dana pod temom „Stanje stvari – resursi, potrebe potencijali“.

Pozivamo sve kolege i građane da nam se pridruže na stručnom obilasku poslovnih objekata u subotu, 24. 5. 2014. Sav prihod od uplaćenih kotizacija Društvo arhitekata Zagreba  u suradnji s Hrvatskom komorom arhitekata proslijediti će u fondove za pomoć unesrećenima od poplava na području RH.

Prijave se vrše putem  sustava  ENTRIO ili na mail adresu ana.marendic@d-a-z.hr (uz prijavu navesti ime i prezime te za koji dan se prijavljuje). Sudjelovanje na prva tri dana je besplatno uz prethodnu prijavu.

Srijeda 21.05.2014. – ulaz slobodan
Četvrtak 22.05.2014. – ulaz slobodan
Petak 23.05.2014 – ulaz slobodan
Subota 24.05.2014 – stručni obilazak 125.00 kn

PRIJAVE ZA OBILAZAK SE ZAPRIMAJU DO POPUNJENJA RASPOLOŽIVIH MJESTA
Organizacija stručnog obilaska se naplaćuje 125.00 kn, te molimo sve zainteresirane da uplatu izvršite na sljedeće podatke:

IBAN: HR1223600001101548547
Primatelj: Društvo arhitekata Zagreba
Iznos: 125,00 kn
Opis plaćanja: Troškovi organizacije stručnog obilaska, 24.05.2014.

Sudjelovanje na 4. Danima zagrebačke arhitekture se boduje unutar sustava Stalnog stručnog usavršavanja HKA i to prema sljedećem rasporedu:

Srijeda 21.04.2014. – 3 boda
Četvrtak 22.05.2014. – 3 boda
Petak 23.05.2014. – 3 boda

Subota 24.05.2014. (obilazak) – 2 boda (sukladno odredbi Pravilnika o stručnom ispitu te upotpunjavanju i usavršavanju znanja osoba koje obavljaju poslove prostornog uređenja i graditeljstva, Tablici bodovnih vrijednosti kategorija unapređivanja i usavršavanja znanja r.br. 11.“ Potvrdu o sudjelovanju za stručni obilazak izdaje organizator, Društvo arhitekata Zagreba

 

PROGRAM - SRIJEDA, 21. SVIBNJA 2014.

Prvi dan ovogodišnje manifestacije "Dani zagrebačke arhitekture" se bave uvjetima tržišta i ekonomskim kontekstom koji određuje realitet u kojem radimo, te kontekstom kakav bi nas mogao očekivati u neposrednoj budućnosti. Taj prvi dan nosi naslov „Stanje stvari – resursi, potrebe potencijali“. Sa našim gostima pokušat ćemo vidjeti koje su to i kakve promjene u ekonomiji i društvu koje definiraju ili će tek definirati potrebe za arhitektonskom artikulacijom i arhitektonskom „proizvodnjom“. 

Gosti prvog dana su:

Dubravko Ranilović, dipl. iur. Predsjednik udruženja poslovanja nekretninama pri HGK će izložiti stanje na hrvatskom tržištu nekretnina

Marijana Sironić, dipl.ing.arh. iz Gradskog ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada i graditeljstvo Grada Zagreba će se pozabaviti pitanjima "Što je to još uvijek moguće planirati? Zašto je „dobrim namjerama popločen put u pakao?" te govoriti o moći i nemoć arhitekture – „vizija“ vs. „politika“

Dr. sc. Ante Babić, dipl. oecc. će u svome izlaganju govoriti o europskim politikama i njihovom utjecaju na tržišta nekretnina, te se posebno osvrnuti na financijske instrumente provedbe tih politika kroz sveprisutne europske fondove.

Nakon izlaganja sa sudionicima će se održati razgovor i diskusija.

Preliminarni program za sve dane preuzmite OVDJE.

Više o prošlogodišnjoj manifestaciji saznajte na poveznicama: Dani zagrebačke arhitekture 3 i Stručni obilazak zagrebačke arhitekture.
 

PRIJAVE ZA OBILAZAK SE ZAPRIMAJU DO 22.05. DO 16h

 

Prestavljamo goste i predavače

Dubravko Ranilović

Dubravko Ranilović rođen je 1964. u Stuttgart, Njemačka. 2001. diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu a 2009. položio stručni ispit za Agenta za posredovanje u nekretninama. Na samim počecima karijere radi kao pripravnik u raznim odvjetničkim uredima do 1997. kada zajedno s partnerima osniva Kastel-Zagreb tvrtku za poslovanje nekretninama a 2004. Petral Projekti tvrtku za investicije i turizam.

Jedan je od pokretača i osnivača prvog portala za nekretnine u Hrvatskoj i regiji „Burza Nekretnina“ koja posluje i danas. Pokretač je i suosnivač prve Udruge posrednika u prometu nekretnina „PRONEK“ i njen je član. Pokretač je inicijative za osnivanje Udruženja poslovanja nekretninama pri HGK, u kojem je aktivan i obnaša bitne funkcije, a od 2001. i funkciju predsjednika Udruženja. Predavača je na mnogim konferencijama u Hrvatskoj i inozemstvu na temu nekretnina. Autor je mnogih objavljenih tekstova o nekretninama u Hrvatskoj i inozemstvu, te jedan od urednika prvog Udžbenika za poslovanje nekretninama u Republici Hrvatskoj.

 

Marijana Sironić

Diplomirala na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1990. godine. Do 1999. bavi se intenzivno arhitektonskim projektiranjem, a zatim i prostornim i urbanističkim planiranjem u Zavodu za prostorno uređenje Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja.Tijekom 2002. pohađala je međunarodni edukacijski program:International Programmes on the Management of Sustainability (IPMS),TiasNimbas Business School, Tilburg University, u Nizozemskoj.Od 2005. radi u Gradskom zavodu za prostorno planiranje i zaštitu okoliša u Zagrebu, a od 2010. do danas kao pomoćnica pročelnika za postupak izrade i donošenja dokumenata prostornog uređenja Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. Poslijediplomski znanstveni studij ''Prostorno planiranje, urbanizam i parkovna arhitektura'' na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu apsolvirala je 2008. godine, a 2012. obranila sinopsis doktorskog rada ''Urbanistička obilježja istočnog dijela Donjega grada u Zagrebu, 1905.-2012.'' pod mentorstvom prof. dr. sc. Mladena Obada Šćitarocija. Od 2010., kao vanjski član-doktorand, sudjeluje u znanstvenom projektu ''Urbanističko i pejsažno naslijeđe Hrvatske kao dio europske kulture'' (voditelj prof.dr.sc. Mladena Obada Šćitaroci). Uz navedeni znanstveni rad u funkciji poslijediplomskog studija, objavu znanstvenih i stručnih članaka, bavi se prostornim planiranjem i urbanizmom te za Grad Zagreb koordinira i vodi postupke izrade dokumenata prostornog uređenja i prati njihovu provedbu, a kao član radnih skupina sudjeluje u oblikovanju pojedinih gradskih prostora. Autorski i koautorski je sudjelovala u izradi više arhitektonskih i urbanističkih projekata, arhitektonskih realizacija i urbanističko-arhitektonskih natječaja. Članica je međunarodne organizacije International Federation for Housing and Planning (IFHP).

 

dr. sc. Ante Babić

Babić je karijeru počeo 1994. godine na Ekonomskom institutu u Zagrebu gdje je obnašao različite dužnosti vezane uz međunarodnu ekonomiju, a iste godine počinje raditi i u Gospodarsko-kreditnoj banci. Četiri godine poslije postaje glavni stručni suradnik u Direkciji istraživanja Hrvatske narodne banke, a 1999. imenovan je voditeljem odjela za bilancu plaćanja i tečaj u Direkciji istraživanja. Osnivanjem Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju 2004. godine Ante Babić postaje državni tajnik i ekonomski savjetnik premijera. Od 2004. do 2005. obnaša i dužnosti člana Nadzornih odbora Ine, Hrvatskih željeznica, Croatia osiguranja i Brodotrogira. Jedan je od osnivača Hrvatskih izvoznika, njihov počasni član i dugogodišnji potpredsjednik. U Končar Električnoj Industriji d.d. bio je predsjednik Nadzornog odbora 2004. – 2008., a potom član Nadzornog odbora 2008. – 2011. Od 2005. godine bavi se savjetovanjem privatnog i javnog sektora kroz vlastite savjetničke tvrtke, od kojih je Centar za međunarodni razvoj, na čijem je čelu do danas, osnovan 2008. godine i bavi se makroekonomijom, financijama, strategijom, razvojem i EU. Upravo posljednje dvije godine intenzivno se bavi EU i pripremom hrvatskih poduzetnika za ulazak u EU i poslovanje u EU kroz projekt EUforija.

 


Dani zagrebačke arhitekture započeli su 2011.godine predstavljanjem najznačajnijih recentnih arhitektonskih ostvarenja u Zagrebu i predstavljanjem Arhitektonskog vodiča Zagreba autora Aleksandra Lasla. Okupili su preko 200 sudionika. Drugi Dani zagrebačke arhitekture, organizirani u svibnju 2012. godine bavili su se temom stambene arhitekture 21. stoljeća u Zagrebu te su okupili više od 800 sudionika, dok je tema 2013. bila 135 godina zagrebačke arhitekture u Europi kao svojevrsni uvod pristupa Europskoj uniji.

Programski odbor:

Alan Kostrenčić – voditelj
Teo Budanko


Organizacijski odbor:

Mladena Belamarić – voditeljica
Ana Marendić
Antonija Maršić
Toni Serdarušić

Vesna Vrga Perović

Pokrovitelj:

              

Gradska Skupština Grada Zagreba

Potpora:

 

          


Ministarstvo kulture         Gradski uredi 

                                
Turistička zajednica grada Zagreba    

 

Brončani sponzori:

        

Rockwool                                           Zagreb Montaža Grupa

Sponzori:

Beton Lučko

Medijski pokrovitelj:


Jutarnji list

‐/files/images/novosti/2014/Novosti/2014-04/DANI_ZG_ARH_2014/jutarnji.jpg

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.