Kalendar

Ida Križaj Leko: Antropocena uloga

11.03.2019 - 13.03.2019
Ciklus: ODAZIV

Pojam Antropocen pobuđuje veliku medijsku pažnju u drugom desetljeću 21. stoljeća. Teza o Antropocenu, kao novom geološkom dobu obilježenom utjecajem čovjeka, stvorila je veliku količinu sljedbenika, kao i kritičnu masu protivnika, bez da postoji realan znanstveni konsenzus i opće prihvaćeni dokazi oko samog njegovog početka.

Iako je neupitno da je došlo do mjerljive i vidljive razine ljudskog utjecaja, preostaje pitanje koliko je medijski najavljeni ''kraj svijeta'' blizu i da li je to pravo usmjereno pitanje? Arhitektura kao disciplina nastala od čovjeka - za čovjeka, aktivni je, možemo reći i najagresivniji, sudionik geološkog doba kojeg većina danas naziva Antropocen. Kako se očituje ovo doba na arhitekturu današnjice i što arhitekt čini da bi ostao utjecajan ili relevantan u trenutnom vremenu? Ovo će biti pokušaj jednog osobnog sagledavanja ove teme kroz vlastitu praksu.

 

Ida Križaj Leko rođena je 1983. u Zagrebu. Studirala je arhitekturu na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu gdje je i diplomirala 2008. Za vrijeme studija radila u raznim arhitektonskim uredima te sudjelovala kroz različite autorske suradnje na arhitektonskim natječajima i radionicama. 2009. seli u Rijeku gdje stiče stručni staž u arhitektonskom uredu Randić-Turato, kasnije Turato. Od 2012. pokreće samostalnu djelatnost u Rijeci. Njeno arhitektonsko djelovanje fokusirano je jednako na fikciju, kao i na stvarnost. Dio je projektnog tima sportske dvorane i trga u Krku koja je 2014. godine osvojila nagradu Viktor Kovačić. Danas je aktivni suradnik projekta Rijeka 2020 - Europske prijestolnice kulture.

 

Vidimo se u srijedu 13.3. u 20h!

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

ODAZIV

Studentska srijeda pod nazivom „ODAZIV“ zamišljena je kao platforma za socijalizaciju, zabavu, umrežavanje i dodatno obrazovanje. Program je zamišljen kao kombinacija kako edukativnih tako i zabavnih aktivnosti, spontano stvaran od studenata za studente. Stoga su svi pozvani odazvati se i sukreirati ga.

 

Iz ciklusa

23.01.2019 - 23.01.2019
Odaziv - "Housing & Dwelling"


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.