Kalendar

Mala škola arhitekture - Prostor i ja: Grad, kak imam te rad!

21.01.2012 - 21.01.2012
Ciklus: Mala škola arhitekture - Prostor i ja

Pozivamo vas i vašu djecu u dobi od 5 do 10 godina na radionicu Male škole arhitekture: Prostor i ja u subotu 21.01.2012. u 10 sati. Naziv radionice je: Grad, kak imam te rad! a voditelj je Luka Korlaet uz pomoć suradnika - Tamare Vidović i Ivana Zloušića.

Mala škola arhitekture - Prostor  i ja
Radionica za djecu od 5 -10 godina
Ime radionice: GRAD, KAK IMAM TE RAD!

DAZ, 21.01.2012. u 10 sati

Voditelj: Luka Korlaet
U vođenju radionice sudjelovat će i apsolventi AF Zagreb Tamara Vidović i Ivan Zloušić.

Iz kartona ćemo slagati velike kutije-'kuće', a potom ih okupljati u razne prostorne konfiguracije. Zgusnuto nasupot rahlom, linearno nasuprot radijalnom, visoko nasuprot niskom...istražit ćemo razne načine zauzimanja prostora i prodiskutirati ih.

Prijave na e-mail: programi@d-a-z.hr

Mala škole arhitekture: Prostor i ja
arhitektonske radionice za djecu zagrebačkih osnovnih škola u DAZ-u

Društvo arhitekata Zagreba u školskoj godini 2010./2011. pokrenulo je  arhitektonske radionice za djecu zagrebačkih osnovnih škola, koje se odžavaju kako u DAZ-u tako i zagrebačkim osnovnim školama. Radionice vode različiti arhitekti i arhitektonski uredi u suradnji s učiteljima likovne kulture. U radionicama djeca istražuju, crtaju, grade, oblikuju, upoznaju svijet arhitekture i urbanizma kroz kreativnu igru i stvaranje.

Program je dio inicijativa s dugoročnim ciljem razvijanja vizualnog senzibiliteta, a cilj uključiti što više učenika u ovaj projekt, te ostvariti kvalitetnu suradnju između arhitekata, edukatora i škola. Želja nam je da ovakav oblik rada s djecom stvori preduvjete za kvalitetno vizualno obrazovanje, te da radionice posluže kao pilot-projekti mogućih aktivnosti u okviru nastave likovne (vizualne) kulture, izbornih ili slobodnih aktivnosti.

“Kvalitetu našeg budućeg okoliša odredit će djeca današnjice. Njihova sposobnost da donose trezvene, informirane odluke ovisit će o znanju, vještinama i sposobnostima koje će steći u tijeku svog obrazovanja. Njihov dom, škola, susjedstvo i zajednica šalju im poruku o njihovom mjestu na svijetu. U dobru ili zlu, okoliš pruža kontekst, ‘cadre de vie’, koji tako izrazito utječe na fizičku i psihološku kvalitetu njihovih života, i u kojima će stasati u buduću ulogu građana.” (Iz ciljeva programa Architecture & Children: UIA Built Environment Education Network)

Radionice vode: Archisquad, Luka Korlaet, Njirić+, Hura arhitektura, Neda Cilinger, Log Urbis, 3LHD, Produkcija 004, te sekcija Djeca i arhitektura Društva arhitekata Istre s Pulskom grupom.

Malu školu arhitekture organiziraju: Društvo arhitekata Zagreba, Odbor Arhitektura i djeca pri Hrvatskoj komori arhitekata i Udruga za promicanje vizualne kulture OPA.

Prošla radionica Male škole arhitekture - Prostor i ja: 2D > 3D

Predavači

Korlaet, Luka, Voditelj radionice

rođen 1974. u Zagrebu; diplomirao 2001. na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu; dobitnik nagrade prof. Filipovića i Rektorove nagrade; od 2001. radi kao asistent na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu; od 2007. član HKA; apsolvirao doktorski studij iz oblasti urbanizma; sudjeluje u nastavi projektiranja stambenih zgrada; sudjelovao na brojnim arhitektonskim natječajima te osvojio i nekoliko nagrada od kojih 2 prve; 2009.-2011. član Izvršnog odbora DAZ-a; vodi program predavanja utorkom te uređuje web-stranicu Društva; član Organizacijskom tima Think Space-a; član Odbora za obrazovanje HKA.

Vidović, Tamara, Voditelj radionice

Zloušić, Ivan, Voditelj radionice

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Predavači

Korlaet, Luka
Voditelj radionice

Vidović, Tamara
Voditelj radionice

Zloušić, Ivan
Voditelj radionice

Mala škola arhitekture - Prostor i ja

U Društvu arhitekata Zagreba održavaju se arhitektonske radionice za djecu zagrebačkih osnovnih škola. Radionice vode različiti arhitekti i arhitektonski uredi u suradnji s učiteljima likovne kulture.

Iz ciklusa

05.06.2013 - 05.06.2013
Izložba Prostor.i.ja - Mala škola arhitekture 2010.-2013. u MSU

31.08.2012 - 31.08.2012
Počinje nastava i u Maloj školi arhitekture

23.05.2012 - 23.05.2012
Mala škola arhitekture u Osnovnoj školi Šestine

29.03.2012 - 29.03.2012
Mala škola arhitekture u Osnovnoj školi Šestine


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.