Kalendar

Predstavljanje programa ARTUR - arhitektura i turizam

30.09.2013 - 30.09.2013
Ciklus: ARTUR

Društvo arhitekata Zagreba Vas poziva na predstavljanje programa ARTUR – Arhitektura i turizam i okrugli stol na temu Turistički prostor: Grad i regija koji će se održati u ponedjeljak 30. rujna 2013. u 11:00h u hotelu Double Tree, Ulica Grada Vukovara 269A, Zagreb.

Program ARTUR  iniciralo je Društvo arhitekata Zagreba i pokrenulo u suradnji s Institutom za turizam i Savjetom za zelenu gradnju, te Društvima arhitekata Zadra, Dubrovnika i Istre čiji su dugoročni ciljevi usmjereni na prevladavanje postojećih nedostataka i problema vezanih za prostor i turizam.

Ovogodišnja tema ARTURA – Turistički prostor: Grad i regija – bavi se propitivanjem i istraživanjem odnosa turističkih gradova i njihovih regija. Temeljna pretpostavka u oblikovanju ove teme bila je važnost razvoja turizma i kulturne ponude u gradovima kao nositeljima razvoja cjelogodišnjeg turizma kako u samim gradovima tako i u pripadajućim regijama. Odnosi gradova i regija detaljnije će se razrađivati na primjerima Zagreba, Dubrovnika, Zadra i Pule gdje su u različitim slučajevima turistički potencijali gradova veći ili manji u odnosu na njihove regije, te će se kroz tri interaktivne i multidisciplinarne radionice doći do preporuka na koji je način moguće uravnotežiti te odnose te dignuti ukupne turističke potencijale.


De Architekten CIE, Zadar, Sveučilišni Campus, MATRA


Studio Boševski Fiolić, Riva, Pula


Nikola Bašić, Morske orgulje, Zadar

Program počinjemo okruglim stolom u Zagrebu 30. rujna 2013. kojim želimo započeti raspravu na ovu temu te od najznačajnijih dionika u hrvatskom turizmu dobiti njihove poglede i smjernice za daljnji razvoj programa i teme. Pored Ministarstva turizma očekujemo i aktivno sudjelovanje najviših uzvanika iz Ministarstava kulture, gospodarstva, graditeljstva i prostornog uređenja, predstavnika gradova i županija, te njihovih turističkih zajednica, kao i partnera na programu.

Istom prigodom otvorit će se poziv za prijavu prijedloga za nagradu ARTUR kojom se žele istaknuti najbolji primjeri u oblikovanju i razvoju turističkog prostora, te promovirati najbolje prakse u korištenju arhitekture i kvalitetno oblikovanog prostora u svrhu razvoja hrvatskog turizma.

Temu ćemo zaključiti konferencijom koja će se održati u Zagrebu u ožujku 2014. godine, na kojoj ćemo predstaviti rezultate održanih radionica, osvrnuti se posebno na primjer svakog grada iz programa i dati preporuke za konkretne slučajeve s ciljem jačanja pozicije cjelogodišnje turističke destinacije te dodijeliti nagrade i priznanja ARTUR.

NAPOMENA:

Sudjelovanje na okruglom stolu je besplatno ali je dolazak potrebno potvrditi do petka 27.09.2013. do 14:00h na mail adresu aleksandra.uhernik@d-a-z.hr. Pozivamo Vas da nam se pridružite.

O programu ARTUR:

Društvo arhitekata Zagreb (DAZ) pokrenulo je program ARTUR - arhitektura i turizam kroz radionice i okrugli stol održane na REXPO sajmu u travnju 2012. i travnju 2013. u Zagrebu, u Hrvatskoj. Teme su bile Arhitektura kao turistički proizvod, te Arhitektura i strateške investicije u turizmu.

Potaknuti uspjehom ovih pilot projekata koji su donijeli interdisciplinarni dijalog u struci, a okupili stručnjake u području turizma, urbanizma i arhitekture, program ARTUR planira održati novi ciklus radionica u Zadru, Dubrovniku i Puli te konferenciju u Zagrebu s ciljem da se razvija kvalitetno promišljanje o ulozi arhitekture u razvoju i zaštiti specifičnih vrijednosti hrvatskog turizma, ističući ideju o zajedničkom identitetu grada i regije, te zalažući se za ideju cjelogodišnjeg turizma.

ARTUR 2013/2014

Radionica Zadar, listopad 2013.
Tema: Arhitektura javnih prostora i njena uloge u turizmu 

Radionica Dubrovnik, studeni 2013.
Tema: Branding, Grad - regija -  identitet

Radionica Pula, prosinac 2013.
Tema: Gradski projekti kao turističke atrakcije

Završna konferencija u Zagrebu, ožujak 2014.

ARTUR tim:

Voditelj projekta: Damir Ljutić
Programski odbor: Andreja Ilijanić, Sunčana Rapaić, Iva Rukavina, Duje Dvornik
Organizacijski odbor: Aleksandra Uhernik Đurđek, Ana Marendić, Davorka Perić, Vesna Vrga Perović
Strateški partneri: Institut za turizam i Savjet za zelenu gradnju Hrvatske
Partneri: Društvo arhitekata Zadra, Društvo arhitekata Dubrovnika, Društvo arhitekata Istre i drugi.
Stručni odbor: Sanda Čorak, Jasenka Kranjčević, Ivo Kunst, Marija Kojaković, Darko Anton Franceschi, Leonid Zuban
Posebnu zahvalnost želimo iskazati Veleposlanstvu Kraljevine Nizozemske u Zagrebu / Program MATRA na prepoznavanju vrijednosti programa i financijskim sredstvima.

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana J.Jelačića 3/1
10 000 Zagreb
t: 01 5509 706
mail: daz@d-a-z.hr; artur@d-a-z.hr

 

Pokrovitelji:

Partneri:

Sponzori:

/strong

/strong

Vezane vijesti

27/03/2014 - 27/03/2014

Artur konferencija

Društvo arhitekata Zagreba u sklopu projekta Artur (Arhitektura i turizam) nastalog u suradnji s Institutom za turizam, Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju, Društvom arhitekata Zadra, Društvom arhitekata Dubrovnika i Društvom arhitekata Istre objavljuje poziv na: Konferenciju ARTUR Turistički prostor: Grad i regija 27. ožujka 2014. u Hotelu WESTIN u Zagrebu.

Karte kupite putem entrio.hr 

16/12/2013 - 17/12/2013

Artur u Puli

Pozivamo Vas da nam se pridružite na trećoj radionici Artur (Arhitektura i turizam) u Puli, 16.  i 17. prosinca 2013. u MMC Luka, Istarska 30, Pula.

27/10/2013 - 27/10/2013

Zadarska ARTUR radionica

Ovog vikenda u Zadru je održana radionica u sklopu programa ARTUR – Arhitektura i turizam na temu "Uloga arhitekture javnih prostora u turizmu". Ovogodišnja tema programa ARTUR je Turistički prostor: Grad i regija.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

ARTUR

Program ARTUR  iniciralo je Društvo arhitekata Zagreba i pokrenulo u suradnji s Institutom za turizam i Savjetom za zelenu gradnju, te Društvima arhitekata Zadra, Dubrovnika i Istre čiji su dugoročni ciljevi usmjereni na prevladavanje postojećih nedostataka i problema vezanih za prostor i turizam.

Iz ciklusa

02.03.2020 - 07.06.2020
Putovanje EPK Rijeka i Raša 5.-7.6.2020

29.11.2018 - 29.11.2018
Održana je konferencija ARTUR 2018

29.11.2018 - 29.11.2018
konferencija ARTUR 2018 - KULTURNI TURIZAM

28.11.2018 - 28.11.2018
Još o konferenciji ARTUR 2018


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.