Kalendar

Rezultati 3. Think Space natječaja - Environment - Subtraction

09.05.2014 - 09.05.2014
Ciklus: Think Space 2013 MONEY

Podijelili smo i treći set priznanja i nagrada na ovogodišnjem Think Space-u. U društvu Keller Easterling predstavili smo nagrađene i najavili skoru Think Space Nekonferenciju, koja će se održati od 11. do 13. lipnja 2014. u Zagrebu.

Prošlog tjedna podijelili smo nagrade i na trećem i posljednjem ovogodišnjem Think Space natječaju Environment / Subtraction. U društvu Keller Easterling, žiratorice zadnjeg kruga, Ethel Barona Pohl, zajedno sa Césarom Reyes Nájera, kustosicom ovogodišnjeg ciklusa Money / Novac, Anom Danom Beroš, zagrebačkom arhitekticom, koja će izlagati na skorašnjem Venecijanskom bijenalu te moderatorom Tomislavom Pletencem. Nakon predavanja Keller Easterling na temu Subtraction – oduzimanja arhitekture i prostora, Keller je predstavila nagrađene radove i neke od autora, a po diskusiji na temu, najavili smo i 3. Think Space Nekonferenciju koja će se održati u Zagrebu od 11 do 13. lipnja o čemu uskoro više. U nastavku vam donosimo pregled nagrađenih radova.

Prva nagrada ex aequo
„The weak monumental square“
Autor: Aristide Antonas, Grčka
Ko-autori:Bitrou, Mara, Demiris, Panos, Koutsogianni, Katerina, Grčka


Prva nagrada ex aequo
„Inverting the periphery“
Autor: Ryan King, SAD


Druga nagrada
„Scenarios for a post crisis landscape“
Autor: Dimitris Grozopoulos


Posebno priznanje
„Post Post-War“
Autor: Bryony Roberts, SAD


Posebno priznanje
„Sharealot“
Autor: Jack Morley, SAD
Ko-autor: Lauren Chapman


Posebno priznanje
„The Great South American Pipeline: A Commons Protection Zone“
Autor: Godofredo Nobre Pereira, Ujedinjeno kraljevstvo
Ko-autor: Samaneh Moafi, Ujedinjeno kraljevstvo


Posebno priznanje
„Trusting Nauru: 14 Deposited Lands“
Autori: Natalya Egon, SAD
Ko-autor: Noel Turgeon, , SAD

Klikom na prikaze se otvaraju poveznice na radove na Think Space webu.

Više o Think Space programu potražte na www.think-space.org


Program Think Space je platforma za prostorno eksperimentiranje i razmjenu ideja te stvaranje mreže progresivnih mislilaca u području arhitekture preko kulturnih, geografskih i institucijskih granica. Program se provodi kroz godišnje cikluse konceptualnih arhitektonskih natječaja i poziv na objavu stručnih i teorijskih radova, te susretima uživo na Mini-simpozijima i godišnjoj međunarodnoj Nekonferenciji. Ukupan broj autora, mladih arhitekata, (prosječna dob 29 godina) koji su sudjelovali u arhitektonskim natječajima je 654 iz 75 svjetskih zemalja, te 63 autora stručnih članaka iz 12 različitih zemalja. Nakon dosadašnja dva uspješna ciklusa koji su, osim online galerijama projekata, izložbama i teoretskim radovima, urodila i poznanstvima domaćih arhitekata s međunarodno prepoznatom i aktivnom scenom mladih progresivnih mislilaca u arhitekturi, u tijeku je i treći ciklus programa.

Pokrovitelji ciklusa:

          

 

Medijski  pokrovitelji ciklusa

             

        

 

/p

width: 480px; height: 320px;

Vezane vijesti

11/06/2014 - 13/06/2014

Nagrađeni autori Think Space natječaja u Zagrebu

Sutra počinje 3. Think Space Nekonferencija pod krovnom temom Novac / Money, koja će se kroz tri dana održavati u Laubi u Zagrebu. Podsjećamo da je ulaz na Architects' talk u 19.00 h te na svečanu dodjelu nagrada u 20.30 h slobodan uz potvrdu dolaska ili registraciju putem ENTRIO sustava, zbog ograničenog broja mjesta. Zadnjeg dana završnih priprema Nekonferencije predstavljamo vam još neke od zanimljivih gostiju i Think Spacera.

11/06/2014 - 13/06/2014

Počela je 3. Think Space Nekonferencija

Pozivamo Vas na treću Think Space Nekonferenciju u Laubi – kući za ljude i umjetnost u Zagrebu od 11. do 13. lipnja 2014. Okončavamo ovogodišnji Think Space ciklus pod krovnom temom Novac | Money, kojeg su vodili naši gosti kustosi Ethel Baraona Pohl i Cesár Reyes Nájera. Nakon 3 arhitektonska konceptualna međunarodna natječaja, poziva za objavu teorijskih radova i 3 mini-simpozija na kojima se izredao niz zanimljivih gostiju očekuje nas završno druženje i zajedničko promišljanje prostora uz pogodnosti za članove DAZ-a i studente. Podsjećamo da je ulaz na Architects' talk u srijedu 11. srpnja u 19.00 h te na svečanu dodjelu nagrada u 20.30 h slobodan!

11/05/2014 - 13/05/2014

Imate kauč viška? Dođite na Nekonferenciju!

Približava se 3. Think Space Nekonferencija u sklopu koje pokrećemo program kojim želimo omogućiti dolazak i sudjelovanje dragih nam gostiju u što većem broju. Think Space kauč-surfing omogućit će besplatan smještaj inozemnim gostima, a njihovim zagrebačkim domaćinima besplatnu kotizaciju!

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Think Space 2013 MONEY

Treći ciklus bavi se sveprisutnom temom novca, te propituje njegove utjecaje na oblikovanje teritorija, kulturu i društvo i okoliš. Predstavlja progresivne ideje na sjecištu arhitekture, sociologije, ekonomije i programiranja, koje istovremeno radikalno propituju prostorne, socijalne i urbanističke odnose zasnovane na kapitalizmu. 

Iz ciklusa

11.06.2014 - 13.06.2014
Think Space gosti i sudionici

11.06.2014 - 13.06.2014
Laureati Territories natječaja u Zagrebu

11.06.2014 - 13.06.2014
Nagrađeni autori Think Space natječaja u Zagrebu

11.06.2014 - 13.06.2014
Think Space Nekonferencija 2014.


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.