Kalendar

Arhitektura + fotografija i drugi mediji: Ivan Dorotić

10.01.2014 - 10.01.2014
Ciklus: Arhitektura +

Novi video intervju iz ciklusa Arhitektura + u organizaciji Sekcije mladih DAZ-a predstavlja Ivana Dorotića, mladog arhitekta, fotografa i autora brojnih tekstova iz sfere umjetnosti i kulture.

Ivan Dorotić rođen je u Splitu 1980. godine. Nakon završene Klasične gimnazije upisuje Arhitektonski fakultet u Zagrebu gdje je 2008. godine diplomirao. Na istom je fakultetu, pri Katedri za urbanizam, dvije godine radio kao honorarni asistent.
Djeluje kao freelance multidisciplinarni autor, stvarajući u sferama fotografije (ivannekadfotka), arhitekture, dizajna i publicistike. Izlagao je na dvije samostalne fotografske izložbe te na nizu skupnih fotografskih, dizajnerskih i arhitektonskih izložbi.

Tri je godine bio urednik bloga pogledaj.to, a u proljeće 2013. godine pokreće portal o vizualnoj kulturi i umjetnosti Vizkultura, čiji je glavni urednik. Piše i pisao je za nekoliko on-line i tiskanih medija, a odnedavno je dopisnik iz Hrvatske za nizozemski arhitektonski magazin o europskoj arhitekturi A10.
Kao freelance fotograf kontinuirano surađuje sa nizom domaćih arhitektonskih studija i dizajnera, a povremeno djeluje i u odnosima s javnošću za razne projekte iz sfere vizualnih umjetnosti.
Sredinom 2014. na samostalnoj izložbi u Galeriji SC u Zagrebu predstavit će svoj fotografsko-dokumentaristički autorski projekt ‘Podstanari’. Ivanove fotografske radove možete pogledati na stranici IVAN nekad FOTKA.

Ivan živi i radi u Zagrebu.

Sekcija mladih Društva arhitekata Zagreba osnovana je 30. ožujka 2010. godine sa ciljem promocije studenata arhitekture i mladih arhitekata (do 35. godine) te njihovih radova. U svom djelokrugu ima organizaciju izložbi, predavanja, radionica, natječaja i drugih prigodnih događanja u svrhu informiranja i potpore mladim arhitektima. U suradnji sa obrazovnim ustanovama u zemlji i inozemstvu te drugim organizacijama za mlade provodi projekte od značaja za arhitektonsku struku. Jedan od projekata Sekcije je i ciklus intervjua Arhitektura+ o kojem više čitajte ovdje.

Video

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Arhitektura +

Arhitektura + ciklus je intervjua pokrenut od Sekcije mladih DAZ-a u proljeće 2013.  Kroz ove kratke video intervjue predstavljaju se mladi arhitekti i njihova zanimanja ili hobiji koji više ili manje imaju veze s arhitekturom.

Iz ciklusa

07.03.2014 - 07.03.2014
Arhitektura i stand up: Vlatko Štampar

27.05.2013 - 27.05.2013
Arhitektura i zvuk: Ivan Jovanovac


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.