Kalendar

Natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX

20.03.2019 - 22.04.2019

Ovogodišnji natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX bit će otvoren do 22. travnja, nakon čega će Odbor nagrade u lipnju dodijeliti priznanja najboljim prijavljenim radovima. Sudjelovati mogu svi arhitekti i građevinari s projektima koji su završeni tijekom 2017. i 2018. godine. Pravo na sudjelovanje imaju projekti pri čijoj je izradi korišteno najmanje pedeset posto CEMEX-ovih proizvoda.

Značajke koje će se uzimati u obzir pri ocjenjivanju projekta su arhitektonsko rješenje, projekt konstrukcije, postupak radnje, cjelovita održivost te ostalo.

 

Nagrade se dodjeljuju u četiri glavne kategorije:

Stambene građevine

Javne i poslovne građevine

Infrastrukturne građevine

Zajednički prostori

 

Osim toga dodjeljuju se i četiri posebna priznanja za:

Održivu gradnju

Inovacije u graditeljstvu

Univerzalnu pristupačnost

Društvenu vrijednost

 

Članovi Odbora nagrade su uvaženi stručnjaci koji će svojim znanjem i iskustvom, a na temelju zadanih kriterija ocjenjivati prijavljene projekte. Hrvatski Odbor nagrade čine m.sc. Petra Škevin, d.i.a., predsjednica Upravnog odbora Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, mr.sc. Alen Harapin, dipl.ing.građ., redoviti profesor na Fakultetu građevinarstva arhitekture i geodezije u Splitu i Dragan Žuvela, d.i.a., predsjednik Društva arhitekata Splita.

I ovogodišnju Graditeljsku nagradu CEMEX prati slogan "Ideje koje grade život". Tvrtka prepoznaje one radove koji počinju kao obične ideje, a završavaju kao građevinski projekti koji daju vrijednost krajnjim korisnicima. Natjecanje nastoji potaknuti kreativnost i razvoj bolje prakse gradnje te ističe inovacije koje će postati novi standardi izgradnje u budućnosti. Pobjednički projekti predstavljat će uspjehe hrvatske arhitekture i graditeljstva na priznatom međunarodnom natječaju, globalnoj Graditeljskoj nagradi CEMEX (CEMEX Building Award) koja će se u studenom održati u Meksiku.

 

 

Detaljnije podatke o natječaju za Graditeljsku nagradu CEMEX možete pogledati na sljedećoj poveznici

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.