Kalendar

Natječaj za Zračnu luku Zadar

23.07.2019 - 05.11.2019
Natječaj

DRUŠTVO ARHITEKATA ZADRA (ZDA) raspisalo je natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja PUTNIČKOG TERMINALA ZRAČNE LUKE ZADAR.  

ZRAČNA LUKA ZADAR d.o.o. raspisuje, a DRUŠTVO ARHITEKATA ZADRA (ZDA) organizira i provodi javni, opći, u jednom stupnju, anonimni, za realizaciju, II stupnja složenosti NATJEČAJ za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja PUTNIČKOG TERMINALA ZRAČNE LUKE ZADAR.

RASPISIVAČ NATJEČAJA: Zračna luka Zadar d.o.o., Ulica I 2/A, 23 222 Zemunik Donji, OIB: 39087623202, odgovorna osoba: Josip Klišmanić, dipl.oec., tel:+385 23 205 800, e-adresa: info@zadar-airport.hr.

PROVODITELJ I ORGANIZATOR: Društvo arhitekata Zadra, Kraljskog Dalmatina 2/I, 23000 Zadar, OIB: 61787112557, tel: +385 99 707 4565, e-adresa: drustvo.arhitekata.zadra@gmail.com, odgovorna osoba: Petar Kozina, dipl.ing.arh., e-adresa: petar.kozina@gmail.com

Izrađivač natječajnog programa: prof. Dario Gabrić, dipl.ing.arh., A 120, Sveučilište u Splitu, Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije, tel: +385 21 303 333, e-adresa: arhitektura@gdarh.hr,

Registarski broj natječaja pri HKA:  82-19/ZD-IAU/NJN.

Evidencijski broj iz plana javne nabave: 01/19 V.V.

PREDMET NATJEČAJA je izrada idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja putničkog terminala Zračne luke Zadar.

PRAVO SUDJELOVANJA imaju sve stručne fizičke ili pravne osobe bez obzira na mjesto sjedišta/prebivališta. Sposobnost natjecatelja je zadovoljena ako je najmanje jedan autor natječajnog rada ovlašteni arhitekt ili ovlašteni arhitekt urbanist. Ostali autori mogu biti ovlašteni arhitekti, ovlašteni arhitekti urbanisti, dipl.ing.arh., mag.ing.arch. ili studenti arhitekture. Na natječaju ne mogu sudjelovati: zaposlenici Raspisivača, zaposlenici Provoditelja u slučaju da je provoditelj pravna ili fizička osoba – ured ovlaštenog arhitekta, Voditelj natječaja, zamjenik Voditelja natječaja, članovi Ocjenjivačkog suda i njihovi zamjenici, tajnik natječaja, članovi tehničke komisije, izrađivač natječajnog elaborata, stručni savjetnici, kao i njihovi bliski srodnici u prvom i drugom koljenu, kao ni njihovi bračni ili izvanbračni drugovi, te neposredni suradnici (podređeni i nadređeni), kao i svi ostali koji bi narušili ravnopravnost natjecatelja ili neovisno odlučivanje ocjenjivačkog suda, ne mogu kao natjecatelji ili ponuditelji sudjelovati u natječaju.

 

ROKOVI NATJEČAJA

Početak natječaja je 23. 07. 2019. godine. Dokumentacija će biti dostupna na mrežnim stranicama Društva arhitekata Zadra (www.zda.hr) gdje se može i preuzeti. Natjecatelji imaju pravo dostaviti pitanja do 26. 08. 2019. godine. Pitanja se dostavljaju e-poštom na adresu natjecajzracnaluka@zda.hr. Pisani odgovori biti će objavljeni u Elektroničkom oglasniku javne nabave RH u Narodnim novimama (EOJN), i na www.zda.hr do 12. 09. 2019. godine.

Rok predaje natječajnih radova je 05.11.2019. godine do 16,00 sati, u Zračnoj luci Zadar, neovisno o načinu dostave na adresu: Zračna luka Zadar d.o.o., Ulica I 2/A, 23222 Zemunik Donji- ZA NATJEČAJ, NE OTVARATI

Očekivani završetak rada Ocjenjivačkog suda je 10.12.2019. godine.

NAGRADE

Određuje se nagradni fond u ukupnom iznosu od 625.000,00 kuna neto. Radovima koji su stručno izrađeni i odgovaraju uvjetima određenim ovom dokumentacijom za nadmetanje Ocjenjivački sud će dodijeliti nagrade u neto iznosu kako dalje slijedi:

I Nagrada: 250.000,00 kuna

II Nagrada: 156.250,00 kuna

III Nagrada: 93.750,00 kuna

IV Nagrada: 75.000,00 kuna

V Nagrada: 50.000,00 kuna

KRITERIJI

Zadatak natjecatelja je predložiti optimalno arhitektonsko-urbanističko rješenje u pogledu funkcionalnosti, izgrađenosti, visine i oblikovanja građevine. Iz Natječaja će se isključiti radovi koji nisu izrađeni u skladu s Projektnim zadatkom i Uvjetima Natječaja odnosno:

1. Predani poslije roka navedenog u ovim Uvjetima Natječaja,

2. Koji ne sadrže priloge navedene u ovim Uvjetima Natječaja,

3. Čija oprema rada nije u skladu s ovim Uvjetima Natječaja,

4. Koji nisu u skladu s Projektnim zadatkom i ostalim uvjetima Natječaja.

Pored usklađenosti rada s uvjetima raspisa, u pogledu sadržaja, rokova i obaveznih priloga pri ocjenjivanju radova Ocjenjivački sud će posebno valorizirati: faznu izgradnju koja prati postupni rast prometa uz osiguranje kontinuiteta svih prometnih funkcija, optimalno funkcionalno i racionalno rješenje planiranih programskih sadržaja, rješenje kompleksa u skladu s međunarodnim standardima izgradnje putničkih terminala zračnih luka, poštivanje prometno tehnoloških i sigurnosnih procesa u zračnom prometu, u specifičnim uvjetima fazne izgradnje (primjena najbolje prakse), projekt zgrade usklađen sa standardima energetske učinkovitosti i održivosti, visoku arhitektonsku osobnost ansambla i njegovu prepoznatljivu pripadnost podneblju i kulturi, sadržaje kojima će se osigurati dodatni prihodi začnoj luci.

Svi dijelovi natječajnog rada predaju se na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu.

OCJENJIVAČKI SUD

  1. Nikola Bašić, dipl.ing.arh., predsjednik OS-a, predstavnik provoditelja
  2. Goran Rako, dipl.ing.arh., predstavnik provoditelja
  3. Ivan Vulić, dipl.ing.arh., predstavnik provoditelja
  4. Nives Kozulić, dipl.ing.arh., predstavnik provoditelja
  5. Josip Klišmanić, dipl.oec., predstavnik raspisivača
  6. mr.sc. Jure Šarić, dipl.ing., predstavnik raspisivača
  7. Ivan Skelin, dipl.ing., predstavnik raspisivača

Zamjenici članova Ocjenjivačkog suda:

  1. Edio Bilaver, struč.spec.ing.sec., predstavnik raspisivača
  2. Zvonimir Bušić, dipl.ing.arh., predstavnik provoditelja

Stručni savjetnici:

  1. Jasminka Barišić, dipl.ing.građ.
  2. Damir Maruna, dipl.ing.kem.teh.
  3. Igor Štimac , doc.dr.sc.
  4. Siniša Lovrić, dipl.ing.stroj.

Tehnička komisija:

  1. Ivan Kujundžić, dipl.ing.arh.
  2. Josipa Grbas, mag.ing.arh.
  3. Domagoj Diklić, dipl.ing.arh.

Tajnik natječaja:

Marija Profaca, dipl.ing.arh.

Planirana okvirna sveobuhvatna vrijednost investicije iznosi do 500.000.000,00 kuna (bez PDV-a), cca 14.800 kn/m2 za zgradu terminala, 7.400 kn/m2 za nadstrešnicu i 20.000.000,00 kn za uređenje okoliša. 

Procijenjena vrijednost nabave daljnje projektno-tehničke dokumentacije iznosi maksimalno 17.500.000,00 kuna bez PDV-a, za što će raspisivač sklopiti ugovor nakon provedenog pregovaračkog postupka javne nabave bez prethodne objave, sukladno članku 133. stavak 1. ZJN 2016 pod uvjetom da ima dokaze sposobnosti propisane ZJN 2016 i da je u skladu s Pravilnikom, te se u tom smislu smatra ponuditeljem.

Usluga izrade projektno-tehničke dokumentacije obuhvaća izradu cjelovitog projekta potrebnog za izgradnju objekata sukladno pozitivnim propisima: idejni projekt, glavni projekt, izvedbeni projekt, projekt interijera i opreme, projekt vizualnih komunikacija, projekt okoliša s prometnim pješačkim i kolnim površinama u prometu i mirovanju, te hortikulture i urbana oprema.

Natječaj je raspisan u skladu sa Pravilnikom o natječajima s područja arhitekture i urbanizma i Zakonom o javnoj nabavi.

Preuzimanje natječajne dokumentacije (901 MB): https://www.zda.hr/NATJECAJ_ZLZ.rar

 

Detaljnije na stranici raspisivača www.zda.hr

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.