Kalendar

Osvrt na radionicu MŠA u okviru Think Space Nekonferencije

11.06.2014 - 11.06.2014
Ciklus: Mala škola arhitekture - Prostor i ja 2014
Radionica

Otvorenje 3. Think Space Nekonferencije proteklo je uz dodjelu nagrada, otvorenje izložbe te druženje s našim kustosima, žiratorima i gostima, ali istovremeno i sa djecom koja su se okupila na radionici Male škole arhitekture - Prostor i ja koja se održala prošle srijede u Laubi.

Radionica pod nazivom „Hoćeš kupiti ciglu?“ dala je svoj doprinos ovogodišnjoj krovnoj temi Money / Novac uspostavljanjem jasne razlike izmedu vrijednosti početnog materijala i vrijednosti objekta stvorenog od njega. Za početni materijal odabrana je upravo cigla kao materijal tradicijskog graditeljstva, ali i materijal prisutan u prostoru Laube u kojem se odvijala radionica, a proučavanjem njezinih svojstava djeca su došla do svojih prvih graditeljskih iskustava.

Prve kreacije tako su odraz bespuća dječje mašte, nesputane i zaigrane. Daljnim ravijanjem ideja i novim graditeljskim pothvatima, djeca su i samoinicijativno krenula u smjeru istraživanja novih metoda gradenja s ciljem dobivanja onog sto su po svom uvjerenju ocjenili kao vrijedniji proizvod. Metoda pokušaja i pogreške u ovom je slučaju dovela do iščitavanja logike materijala, a učenje o načinu gradnje s istim nastavilo se proučavanjem gradnje ogoljenih ciglenih zidova Kuće za ljude i umjetnost.




 

Uz hrpu priručnih "stiroporskih" cigli i nekolicinu stabalaca djeca su prošetala kroz tipologije i namjene, od nebodera do manjih objekata, od turizma do stanovanja, i meduostalom, složno potvrdila vrijednost zelenih prostora u gusto izgradenim zonama. Uz poneka poznata lica s netom završenog ciklusa radionica koje su se proteklu godinu održavale u prostoru DAZ-a, ali i neka nova koja su nam se sada tek prvi put prikljucila, radionica je protekla u dobroj atmosferi, a radost stvaranja brzo je sprijateljila i ujedinila djecu jednako u procesu gradenja ali i ru&∓ˇenja u kojem su jednako zdušno uživali.

fotografije: Goran Hrubi

Više o Maloj školi arhitekture saznajte ovdje.

ˇ

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Mala škola arhitekture - Prostor i ja 2014

Radionice zajedno realiziraju učitelji  likovne kulture i razredne nastave, arhitekti te studenti Arhitektonskog fakulteta, Akademije likovnih umjetnosti i Učiteljskog fakulteta u Zagrebu. Od početka projekta se u radionice organizirano uključuju i osnovne škole grada Zagreba, bilo u prostorima škola ili izvan njih. Posljednja takva suradnja realizirana j

Iz ciklusa

11.06.2014 - 11.06.2014
Hoćeš kupit ciglu?

01.06.2014 - 01.06.2014
Mijenjamo grad

01.06.2014 - 30.05.2014
Mijenjamo grad

24.05.2014 - 24.05.2014
Grad i razlika


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.