Kalendar

Stručno putovanje TURSKA, 05.10.-12.10.2020.

18.12.2019 - 21.05.2020

Društvo arhitekata Zagreba poziva članove i sve zainteresirane na stručno putovanje AVIONOM u Tursku, s obilaskom recentne arhitekture i povijesne baštine, na putu od Istanbula do Antalije, u terminu 13.-20.04.2020. Odgođeno za 5.10.2020.

 

Stručno putovanje

TURSKA - recentna arhitektura i povijesna baština

PUTOVANJE: 8 dana / 7 noćenja AVION/bus, polupansion, 13.04.-20.04.2020.  05.10.2020-12.10.2020.

Istanbul – Bursa – Pergamon – Izmir – Efez – Pamukkale – Hierapolis – Antalija

Prijave se primaju do 20.01.2020. ili do popune slobodnih mjesta!

Društvo arhitekata Zagreba u suradnji s agencijom Nikal organizira zasebnu grupu koja će, na putu od Istanbula do Antalije, obići recentnu arhitekturu i povijesnu baštinu. Za ovu grupu pripremljen je odvojeni autobus.

Program putovanja nalazi se na poveznici

 
1. dan: dolazak u Istanbul

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Dolazak u zračnu luku Istanbul u gdje će Vas dočekati pratitelj putovanja. Slijedi transfer do hotela na području Istanbula. Smještaj u sobe, večera i noćenje.

2. dan: Istanbul – čarobna metropola 

Nakon doručka odlazak do nekadašnjeg hipodroma, izvornog okupljališta stanovnika, gdje ćete vidjeti tri monumentalna spomenika kasne Antike. Nakon toga posjetit ćete Plavu džamiju, jedinu džamiju na svijetu sa šest minareta. Izgradnja ove džamije počela je 1609. i završena je 1616. godine. Nakon toga očekuje Vas najvažnije remek-djelo bizantske umjetnosti - Aja Sofija. Prvotno je to bila kršćanska crkva koja je potom pretvorena u džamiju, a danas je ona poznati muzej koji je proglašen osmim svjetskim čudom. Za kraj dana uživat ćete u orijentalnim mirisima i bojama, u šetnji egipatskim bazarom, poznatijim kao začinski bazar, koji se nalazi u sjevernijem dijelu grada. Večera i noćenje na području Istanbula.

3. dan: Istanbul, recentna arhitektura – Bursa

Nakon doručka vodimo Vas u razgled recentne arhitekture novog Istanbula. Nakon toga odvest ćemo se u Bursu, antičku Prusu, od 1335. godine prvi glavni grad osmanskih sultana. Bogat grad, danas glavni grad provincije smješten u plodnoj dolini, okružen je visokim brdima. Pun je krivudavih ulica, slikovitih starih kuća, impozantnih džamija i gusto nastanjenih ulica bazara koje mirišu na sve miomirise Orijenta. Mostovi preko dubokih klanaca usred grada, romantična stara groblja pokraj raskošno smještenih modernih bulevara i poznati termalni izvori – to je Bursa. Vidjet ćete Ulu džamiju i Koza Han, nekadašnji bazar svile. Smještaj u hotel, večera i noćenje na području Burse.

4. dan: Pergamon – Kušadasi

Doručak u hotelu. Danas slijedi vožnja duž obale prema Pergamonu. Tamo nas, između ostalog, vidjeti Akropolu i najstrmiji amfteatar antike, kao i temelje oltara posvećenog Zeusu. Vidjet ćete i temelje grada, hram i ostatke nekadašnje svjetski poznate knjižnice koja je, uz onu u Aleksandriji, bila najveća knjižnica ondašnjeg doba. Osim toga, ovdje je izumljen pergament! Nakon toga vozimo se dalje prema Kušadasiju preko Izmira. Smještaj u hotel, večera, noćenje na području Kušadasija.

5. dan: Efez – Pamukkale

Današnji izlet vodi Vas u Efez koji je poznat kao jedan od najvećih i najočuvanijih antičkih gradova na svijetu. Artemidin hram iz helenističkog doba ubraja se u sedam svjetskih čuda. Pod vladavinom cara Augusta grad je bio najvažnija trgovačka metropola Male Azije. Nastavljamo dalje kroz plodnu dolinu velikog Meandra u unutrašnjost prema Pamukkalama, prirodnom fenomenu (nazvan i Pamučna palača) na listi UNESCO-ove kulturne baštine, koja se prostire na brežuljku od vapnenačkih terasastih padina. Nakon dolaska imat ćete priliku za termalnu kupku u Vašem termalnom hotelu. Večera i noćenje na području Pamukkala.

6. dan: Hierapolis – Antalija

Danas posjećujete ostatke raskošnoga grada Hierapolisa, koji je svoj procvat doživio u rimsko doba, a proteže se iznad vapnenačkih terasastih padina. Slijedi nastavak vožnje preko predivnog krajolika Tauruskog gorja natrag prema Antaliji, a na putu posjet predionici tepiha gdje ćete se upoznati s cjelokupnim procesom izrade tepiha (od dobivanja materijala; svile, pamuka i vune sve do gotovog vezenog proizvoda). Smještaj u hotel, večera i noćenje na području Antalije.

7. dan: ANTALIJA - vodopad Karpuzkaldiran

Danas posjećujete Antaliju, jedan od najljepših gradova turske rivijere. Zaštićena veličanstvenom planinskom kulisom Taurusa, ovdje uspijeva bogata vegetacija. Vidjet ćete najvažnije znamenitosti grada. Posjetit ćemo i radionice te upoznati dvije važne turske djelatnosti: proizvodnju kože i proizvoda od zlata. Iskoristite brojne mogućnosti za povoljnu kupovinu, posebno tradicionalnih turskih proizvoda: nakita i kožnih proizvoda. Za kraj dana posjećujete poznati vodopad Karpuzkaldiran. Večera i noćenje.

8.dan: Povratak kući
Doručak. Sukladno vremenu leta, transfer do zračne luke u Antaliji. Slijedi let za Zagreb.


Važno: Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je  promjenama prema procjeni voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata,  trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Termin i cijena:

Polazak 13.04.-20.04.2020.

Cijena po osobi 4.599kn

Cijene su izražene po osobi u dvokrevetnoj sobi. Kalkulacija rađena na bazi 40 putnika.

Minimalan broj putnika: 40. U slučaju manjeg broja putnika doplata 200 kn po osobi (do minimalno 30 putnika)

Prijave/rezervacije zaprimaju se do 20.1.2020.

VAŽNO: Za putovanje u Republiku Tursku hrvatski državljani dužni su ishoditi vizu putem sustava E-viza. Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice www.evisa.gov.tr uz plaćanje kreditnom/debitnom karticom. Cijena vize je 35 USD. Za putnike koji nemaju pristup internetu agencija nudi uslugu ishođenja vize po cijeni od 299 kn (s uključenim troškom vize). Više informacije o uvjetima ishođenja vize zatražite putem našeg info telefona 0800 85 66 ili na e-mail: info@nikal.hr

Cijena uključuje:

  • Povratni charter let u ekonomskoj klasi na liniji Zagreb/Istanbul i u povratku Antalija/Zagreb  s uključenim pristojbama
  • Asistencija u zračnim lukama Zagreb/Antalija
  • 7 noćenja hotelima s 4 ili 5* u dvokrevetnoj sobi
  • 7x polupansion (7x doručak i 7x večera)
  • Uključene ulaznice i stručno vođenje za izlete: Plava džamija, Aja Sofija, Ulu džamija i Koza han, Pergamon/Akropolis i Pamukkale/Hierapolis
  • Prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
  • Pratitelj grupe na hrvatskom jeziku i lokalni vodič
  • Priprema, organizacija i jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje:

  • paket putnog osiguranja (preporučujemo)
  • dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
  • napojnice za lokalne vodiče i vozače
  • troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon...)
  • vizu za Tursku

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

  • Agencijska izrada vize za Tursku: 299,00 kn po osobi
  • Paket putnog osiguranja: 78 kn po osobi

Obavezna doplata po osobi:

      Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 1.199kn

Fakultativni izleti: rezervacija i doplata na destinaciji*

  • Topkapi Palača: 25€ po osobi
  • Istanbul by night: 20€ po osobi
  • Kuća Djevice Marije : 20 € po osobi
  • Turska večer: 45,00 € po osobi
  • Hamam (turska kupelj): 35,00 € po osobi

    *Za realizaciju izleta potrebno je minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije. 

Mogućnosti plaćanja:

  • · uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
  • · kreditne kartice*: obročno American Express, Visa premium PBZ do 6 rata, Diners do 12 rata, MasterCard ZABA do 12 rata (potreban token/mtoken), Visa PBZ do 12 rata, sve ostale kartice jednokratno
  •  *kod plaćanja karticama ukupna cijena rezervacije uvećava se za 5 %

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 25% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti  različita od europskih standarda. Letovi se organiziraju charter prijevozom. Točno vrijeme polaska biti će objavljeno 3 tjedna prije  putovanja. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova i u kratkom roku prije  putovanja kao i tijekom putovanja, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu  letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne  obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga  koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 putnika u avionu i najmanje 35 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene korisnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107.Polica jamčevine br. P45-7002693094 i polica od odgovornosti br. P11-7002692130 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.

Program putovanja nalazi se na poveznici

MOLIMO SVE ZAINTERESIRANE DA SE PRIJAVE NA MAIL ADRESU: daz@d-a-z.hr ILI NA +385 1 4816151

 

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.