Kalendar

Stručno putovanje Vučedol - Kutjevo 28-29.9.19.

01.08.2019 - 29.09.2019
Stručna tura

Društvo arhitekata Zagreba poziva članove i sve zainteresirane na stručni obilazak Muzeja vučedolske kulture i Vinarije Galić u Kutjevu, 28.09.-29.09.2019.

VUČEDOL - KUTJEVO

28.09.2019. – 29.09.2019.

Prijave se primaju do 31.8.2019. ili do popune slobodnih mjesta!

 

  • 28.9.2019. DAN 1: Zagreb-Vučedol-Vukovar-Osijek (subota)

Susret sa vozačem i vodičem u 7.00 sati . Transfer do Vučedola. Razgled Muzeja Vučedolske kulture sa stručnim vođenjem. Transfer do Vukovara. Slobodno vrijeme za ručak/kavu. Transfer do Iloka, turističkog naselja Stari podrum. Obilazak starih vinskih podruma i Degustaciju (3 kvalitetna vina Iločkih Podruma + Domaće slane lepinjice, sir i kruh). Transfer do hotela Osijek 4**** u Osjeku. Noćenje.

  • 29.9.2019. DAN 2: Osijek-Kutjevo-Zagreb (nedjelja)

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme u Osijeku za šetnju i ručak. Transfer do Kutjeva. Posjet Vinariji Galić uz stručno vođenje. Transfer nazad za Zagreb u 17.00 sati.

 

Dva Arhitekta / Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić - Vinarija Galić

Vinarija u Kutjevu nastala je kao razvoj prethodno projektirane vinarije u Radovancima. Lokacija nove vinarije nalazi se u samom centru Kutjeva. Zbog prebacivanja iz potpuno prirodnog okruženja u znatno urbaniju situaciju, dolazi do kompletnog zaokreta i u arhitektonskom smislu. Jednostavno i jasno arhitektonsko oblikovanje proizlazi iz tradicionalnih vinskih podruma te autohtonih seoskih kuća. Okolnu izgradnju obilježavaju betonski postamenti koji uglavnom ostaju nezavršeni i grubi, a zidovi se izvode od opeke koja kroz vrijeme poprima patinu i robustan izgled. Primjenom navedenih principa i materijala pokušali smo se uklopiti i ne opteretiti podneblje, odnosno glavnu gradsku ulicu unutar koje objekt nastaje. (vizkultura.hr)

 

Radionica arhitekture / Iva Pejić, Goran Rako, Josip Sabolić, Mario Škarijot  i Vanja Ilić- Muzej vučedolske kulture

Vučedol se nalazi na desnoj obali Dunava, 4.5 km nizvodno od središta Vukovara. Kultura koja nosi njegovo ime, Vučedolska kultura (3000-2400.g.pr.Kr.), istodobna je sumerskom razdoblju u Mezopotamiji, Starom carstvu u Egiptu i počecima Troje. U svojoj početnoj fazi rasprostire se Srijemom i Slavonijom, da bi u kasnoj fazi, uz cijelu Hrvatsku, zauzimala dijelove 11 zemalja središnje i jugoistočne Europe. Prve je arheološke nalaze s lokaliteta prikupila obitelj Streim krajem 19.st., koja je bila vlasnik Vučedola, i čija obnovljena kuća i danas stoji unutar arheološkog parka. To je potaklo i daljnja istraživanja Vučedola od kojih je najznačajnije ono iz 1938. godine, kada je na platou Gradac, njemački arheolog, Robert R. Schmidt otkopao Megaron i pronašao svjetski poznatu Vučedolsku golubicu. Na Gradcu je sve bilo vezano uz ljevački zanat, te je upravo zbog lijevanja metala i para koje se pritom otpuštaju, i bio odvojen od ostatka naselja, te bio kao svojevrsna akropola i sakralno središte naselja. U kućama su bile mnogobrojne cilindrične jame koje su služile kao ostave, a nekad i kao grobovi za ritualno žrtvovane životinje i ljude. Vučedolske kuće su karakteristične po zaobljenim uglovi i zidovima od pletera, obloženim glinom, s velikim ognjištem u središtu. (vizkultura.hr)

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi (na osnovi 20 putnika): 926 kn

Cijena aranžmana po osobi u jednokrevetnoj sobi: 1200 kn

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

- Prijevoz modernim autobusom visoke kvalitete

- Profesionalnog pratitelja putovanja

- Noćenje s doručkom u hotelu Osijek 4**** u Osijeku

- Ulaznicu u Muzej vučedolske kulture uz stručno vodstvo muzeja

- Posjet Starom Podrumu Iločke vinarije i degustaciju 3 kvalitetna vina uz zakusku

- Troškove organizacije i realizacije programa (gorivo, cestarine, dnevnice, smještaj i obroke za vozača i vodiča)

- Osiguranje od odgovornosti i jamčevinu paket aranžmana

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

- Ulaznice za objekte i lokalitete koji se fakultativno posjećuju

- Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza

Minimalan broj putnika je 20.

 

UVJETI I NAČIN PLAĆANJA

Prilikom prijave uplaćuje se 30% ukupne cijene aranžmana, a preostalih 70% najkasnije 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma/akontacije. Po uplati predujma primit ćete račun i ugovor o putovanju. Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja. Uplate se vrše na račun agencije LT Konture d.o.o. HR5023400091110755059 Plaćanje je moguće:  netbanking internet bankarstvom, općom uplatnicom, jednokratno kreditnim karticama (American Express, Visa, MasterCard)   

 

Program putovanja nalazi se na poveznici

 

MOLIMO SVE ZAINTERESIRANE DA SE PRIJAVE NA MAIL ADRESU: daz@d-a-z.hr ILI NA +385 1 4816151

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.