Kalendar

Stručno vodstvo Tehničkim muzejom

04.10.2013 - 04.10.2013

U petak 4. listopada u 14 sati, u sklopu Dana europske baštine, uz stručno vodstvo upoznajte jedinstvenu arhitekturu i gradnju Tehničkog muzeja arhitekta Marijana Haberlea. Ulaz je besplatan, a karte se podižu na blagajni muzeja. 

Malobrojni znaju da je cjelokupna konstrukcija velike izložbene hale Tehničkog muzeja u Zagrebu iz 1948/49. izvedena kao drvena konstrukcija te predstavlja primjer najvećeg dosega tadašnjeg projektiranja drvom na velikim rasponima (rane godine dvadesetog stoljeća) i primjer sačuvane europske graditeljske baštine građenja drvom.

Zgrade Tehničkog muzeja zaštićeno su kulturno dobro i sanacija izložbene hale A se obavlja pod nadzorom Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirodeGrada Zagreba

Izložbena hala A oblika je isječka kružnog vijenca raspona (85m x 40 m). Zbog potreba radova na sanaciji pročelja u vremenu od 2010-2013. djelatnici s Katedre za drvene konstrukcije Građevinskog fakulteta iz Zagreba (prof. Vlatka Rajčić i asistenti Dean Čizmar i Mislav Stepinac) radili su na snimanju, projektu i nadzoru sanacije.

Koncept tadašnjeg projektiranja arhitekta Marijana Haberlea i vrlo zanimljive segmente drvene konstrukcije i cjelokupnog rada na sanaciji drvene konstrukcije možete uz stručno vodstvo asistenta Mislava Stepinca pogledati u petak 4. listopada u 14 sati na Danima europske baštine u Tehničkom muzeju u Zagrebu.

Ulaz je slobodan, a besplatne ulaznice preuzimaju se na blagajni Tehničkog muzeja.
Tehnički muzej

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.