Dječji vrtić Šegrt Hlapić

Opis

Kako bi se postigao osjećaj jedinstva i zaštićenosti, dječji je vrtić projektiran u obliku nepravilne potkove, s jedinicama okupljenim oko dvorišta. Svaka je jedinica dobila svjetlarnik prema jugu. Višenamjenska dvorana u sredini je djelomično ukopana, tvoreći mali amfiteatar. Pojavnost je jednostavna – dvije paralelne betonske ploče s ustakljenjem i zaštitom od sunca gdje je bilo potrebno. Ovaj projekt je lijep primjer Rakinog inzistiranja na jasnim prostornim konceptima.

Autor teksta: L. Korlaet

Tip projekta Obrazovanje
Status projekta Realizacija
Realiziran 2005
Lokacija Sesvete
Ulica Dobriše Cesarića 4

Tvrtke koje sudjeluju
Radionica arhitekture d.o.o (ZG) Autor

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.
SLOŽI PROJEKTE PO


STATUS






VRSTA






















BUDŽET




NAGRADE
Samo nagrađeni








Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: