Obrtnički centar

Opis

U želji da se na ovoj lokaciji napravi što kvalitetnije arhitektonsko riješenje, uz poštivanje postojećeg, dolazi se do zaključka da je najkvalitetnije rješenje gradnja na nepodjeljenoj čestici, građevine s rahlom bazom i središnjim tornjem. Građevina svojim obikovanjem djeli se na dvije cjeline javni (lokali i polivalentna dvorana) i poslovni dio.

Glavni pješački pristup javnim prostorima koji se nalaze na istočnom dijelu objekta je kroz glavni centralni trg. Zapadni (poslovni) dio objekta ima ulaz u atrij koji povezuje unutarnji prostor poslovnog dijela obrtničkog centra.

Trg i atrij imaju višeznačnu ulogu, povezuju prostore - na taj način stvara se uvlačenje javne komunikacije u zonu objekta i osigurava pješački pristup građevini sa više strana. Pored toga omogućuju prirodno osvjetljenje i prozračivanje unutarnjih prostora, a istovremeno daju rahli karakter volumenu građevine.

Tip projekta Mix‐use
Status projekta Natječaj
Godina projektiranja 2010
Lokacija Zagreb
Ulica Blato
Površina 50000 - 100000 m2
Površina (brutto) 62550 m2

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.
SLOŽI PROJEKTE PO


STATUS






VRSTA






















BUDŽET




NAGRADE
Samo nagrađeni








Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: