Obrtnički centar

Sučić, Ivan, Autor
Čizmok, Damir, Koautor
Šišić, Jelena, Suradnik

Opis

Kao glavni čimbenici zadatka rješavanja „Obrtničkog centra“ nameću se tražena kvadratura i veliki broj različitih specifičnih funkcija. Tema je zadana u prostoru
nedovršenog konteksta, te zahtijeva predviđanje različitih mogućih scenarija koji se
vremenom mogu pojaviti. Sve zadane funkcije moraju funkcionirati istovremeno skupa i odvojeno, jedini način da one postanu ravnopravne je da pristup do njih bude moguć iz svih smjerova. Kuća se odiže od tla, ostavljajući prizemlje kao veliki vanjski hall koji povezuje sve prostore i omogućuje prilaz iz svih smjerova anticipirajući različite moguće scenarije razvitka okolnog prostora i prihvaćajući volumen korisnika koji bi se trebao pojaviti. U prizemlju ostaju samo nužno potrebi prostori ulaza i sekundarnih sadržaja. Odignuti korpus dalje se raščlanjuje na jedan horizontalni i četiri vertikalna elementa koji uvažavaju urbanizmom planirani niz tornjeva u kombinaciji s pripadajućim platoima koji bi se trebali pojaviti uz Jadransku aveniju i nasip. Bilo koje rješenje u prostoru između Jadranske avenije i Save ne bi smjelo blokirati vizualnu komunikaciju između njih i dalje prema prostorusredišta grada i Medvednici.

Tip projekta Mix‐use
Status projekta Natječaj
Godina projektiranja 2010
Lokacija Zagreb
Ulica Blato
Površina 50000 - 100000 m2
Površina (brutto) 61560 m2

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.
SLOŽI PROJEKTE PO


STATUS






VRSTA






















BUDŽET




NAGRADE
Samo nagrađeni








Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: