Obrtnički centar

Opis

Cijeli se kompleks temelji na kontekstu i dijalogu sa gradom.
Izrazito povoljna lokacija uvjetovala je organizaciju Obrtničkog centra.
Položaj uz samu rijeku Savu otvara pogled prema sceni grada...katedrali, Jarunu, Medvednici...
Razni dijelovi centra su složeni jedni iznad drugih u longitudinalni volumen položen u smijeru istok-zapad, kako bi se omogućio atraktivan pogled svim zajedničkim, a time i najraprezentativnijim prostorima centra.

Takvom organizacijom u jedan racionalan i ekonomičan volumen ostvarena je maksimalna ušteda energije.

Smještajem obrtničkih lokala kroz tri kata na južni dio parcele uz Jadransku aveniju, na sjeveru je ostvaren pristupni trg, kao prvi reprezentativni prostor centra.
Sa ovog otvorenog hala moguće je percipirati sve dijelove centra kao i njihove zajedničke prostore (halovi, restaurant, PVN i knjižnica učilišta...).
Iznad trga na konzolnim istacima su smještene sobe za sastanke i skupština obrtničkog centra.

Rješenje se sastoji od dva međusobno povezana dijela, zapadno visokog objekta (P+29) u kojem su smješteni prostori grada Zagreba i nižeg Obrtničkog centra (P+9) istočno. Time cijeli centar postaje vizualna orijentacijska točka grada.
Tlocrtno volumen prate liniju istok-zapad sjeverno od koje se nalazi pristupni trg, dok su na ostalim stranama formirani granicama čestice.
Ulaz u poslovni toranj i centar je s ozelenjenog trga, dok je s južne strane i tramvajske stanice uz Jadransku aveniju moguć pristup u obrtničke lokale.

Tip projekta Mix‐use
Status projekta Natječaj
Godina projektiranja 2010
Lokacija Zagreb
Ulica Blato
Površina 50000 - 100000 m2
Površina (brutto) 62550 m2

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.
SLOŽI PROJEKTE PO


STATUS






VRSTA






















BUDŽET




NAGRADE
Samo nagrađeni








Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: