Obrtnički centar

Opis

Zgrada Obrtničkog centra projektirana je na zadanoj lokaciji u granicama garđevinske zone zahvata. Pješački pristup Obrtničkom centru je predviđen sa tri pravca. Sa smjera tramvajskog stajališta,odnosno remize, iz smjera raskrižja s Jadranskom avenijom i iz smjera naselja Blato. Svi ovi pravci nastavljaju kretanja u zgradi centra i kreiraju centralni prostor hala obrtničkog centra. Kolni pristup za parkiralište u garaži je predviđen rampom sa sjeveroistoka iz ulice Blato.
Obrtnički centar kompozicijski je složen u tri dijela, koji zajedno formiraju unutarnji zatvoreni prostor sa kojeg su pristupi posjetilaca u sve sadržaje centra. Grad Zagreb je sa svojim poslovnim prostorima od 30.000 m2 odvojen tako da se cijeli projektirani korpus Grada zagreba može realizirati u 2. etapi. Zgrada poslovnih prostora Grada Zagreba podijeljena je u tri dijela različitih visina te u arhitektonskoj kompoziciji sa Obrtničkim centrom stvara harmoničnu cjelinu.
I bez korpusa Grada Zagreba obrtnički centar sa svoja tri elementa prostorno ima jak i skladan odnos prema okolini naglašavajući značenje ove lokacije.

Tip projekta Mix‐use
Status projekta Natječaj
Godina projektiranja 2010
Lokacija Zagreb
Ulica Blato
Površina 50000 - 100000 m2
Površina (brutto) 67200 m2

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.
SLOŽI PROJEKTE PO


STATUS






VRSTA






















BUDŽET




NAGRADE
Samo nagrađeni








Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: