Oš "Ksaver Šandor Đalski"

Kabashi, Lulzim, Projektni tim
Ivas, Iva, Projektni tim
Ivanišin, Krunoslav, Projektni tim
Matić, Mario, Projektni tim
Milat, Maja, Projektni tim

Opis

Projektirana nadogradnja ukopana je u padinu terena na način da,pored samih unutrašnjih prostora zadanih programom,artikulira razmak između sebe i postojeće škole i park iznad sebe. Ukopani volumen formira tako dvije topografije-unutrašnju i vanjsku. Uglavnom one teku apralelnim trajektorijama, a mjesta na kojima se povremeno dodiruju ili križaju kritične su kvalitativne točke ovog projekta ne samo u programskom smislu nego i u smislu prodiranja sunčeve svjetlosti kroz tak ostvorene procjepe, u ukopane prostore koji bi inače mogli imati u najboljem slučaju samo posrednu vezu s prirodnim svijetom. Krov dogradnje aktivirana je površina preko koje se ostvaruje komunikacija iz Mlinarske ulice do Perivoja srpanjskih žrtava odnosno Jurjevske ulice. Dio krova ograđen je za igru djece. Na krovu sportske dvorane je ograđeno vanjsko igralište.

Tip projekta Sport
Status projekta Natječaj
Godina projektiranja 2007
Lokacija Zagreb
Mlinarska 35
Površina 0 m2

Nagrade preko natječaja
jedan od tri jednakovrijedna otkupa (Natječaj za idejno arhitektonsko-urbanističko rješenja športske dvorane “OŠ KSAVER ŠANDOR ĐALSKI“ u Zagrebu)

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.
SLOŽI PROJEKTE PO


STATUS






VRSTA






















BUDŽET




NAGRADE
Samo nagrađeni








Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: