Spomenik žrtvama Domovinskog rata

Opis

IDEJNI OPIS SPOMENIKA
Razmišljajući o spomeniku Invalidima Domovinskog rata prva je zmisao bila ustredočiti se na patnje i dramatiku kao i na herojstvo boreći se za svoju Hrvatsku. To ozračje pokušati prikazati u spomeničkom rješenju, sažeto i razumljivo već na prvi pogled.
Konture uspravnih elemenata predstavljaju uzdignute i ponosne likove koji su uz sve svoje nedaće pretrpjeli ranjivost stradanja i dalje spremne ako treba opet braniti svoju domovinu pod svojom zastavom hrvatskog grba.

TEHNIČKI OPIS SPOMENIKA
Spomenik je predviđen da bude izveden od tamnosivog granita trajne vrijednosti, monolitnih elemenata veličine od najnižeg (100 cm) do zadnje visine (250 cm). Svaki element širine je 40 cm s rustikalnom prednjom i stražnjom površinom dok su bočne površine glatko obrađene.
Svi elementi sačinjavaju jednu cjelinu kao grupa što predstavlja i snagu u samoj ideji spomenika.
Zbog same kompozicije spomenika i zbog njenog čistog pregleda te same važnosti monumenta, preporučam maknuti tri postojeće breze te ih preseliti na slobodan prostor.
Spomenik je orijentiran prema zgradi Veterana Domovinskog rata zbog eventualnih komemoracija i okupljanja u svečanim trenucima. Međutim skulptura u svojoj kompoziciji može biti orijentirana i prema drugim vizurama.

Tip projekta Kultura
Status projekta Natječaj
Godina projektiranja 2009
Lokacija Zagreb
Slovenska 21
Površina (brutto) 4 m2

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.
SLOŽI PROJEKTE PO


STATUS


VRSTA


BUDŽET
NAGRADE
Samo nagrađeni

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:

 


Donatori: