Projekt

25 m² - mali stan za malu obitelj

Autor/izvor: DAZ 29/01/2014

S obzirom na veliki interes koji je pobudio članak o malom stanu za samca u njujorškom Soho-u, sada vam donosimo primjer stana za malu obitelj u Varšavi koji također pomiruje funkciju i formu u jako malom prostoru. 

Autori: Utopia studio
Lokacija: Varšava, Poljska
Površina: 25 m²
Fotografije: Gosia Góra

Ova garsonjera za malu obitelj (tročlanu ako brojimo i psa) je dobro organizirana i dobro izgleda, a pri uređenju su korišteni jeftini i lako dostupni materijali i komadi namještaja.

Zahvaljujući nešto većoj visini prostora, krevet je podignut i postavljen na veliku 'kutiju' koja se koristi kao garderoba i spremište. Na krevet se penje klasičnim stepenicama koje su zapravo ugrađene ladice. Tu je i mini kupaonica, a ostatak stana je veliki otvoreni prostor koji nije zagušen stvarima. Kako je sve moralo biti maksimalno racionalno, projektanti su primijenili neke trikove, pa se tako stol za blagovanje može spustiti te koristiti kao stolić u boravku, a štednjak i sudoper po potrebi se 'poklope' praznom radnom plohom. Ljestve koje su tu da bi omogućile stanarima da dohvate više police, postale su skoro dekorativni dio interijera.

Ovaj interijer odlikuju čiste forme te jednostavan i pametno organiziran tlocrt, koji unatoč maloj kvadraturi stanu daju osjećaj prostranosti i funkcionalnosti.  

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

Rezultati

Poslovna zgrada Hrvatske Lutrije

25/11/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Poslovne zgrade Hrvatske Lutrije uz Aveniju Dubrovnik u Zagrebu Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: